Annonce

Annonce

Brev:

Væskebehov pige næsten 7 mdr.


16. juli 2020

Alder:
6 mdr.

Væskebehov pige næsten 7 mdr.

Kære Helen,

Jeg fulgte min mavefornemmelse, og er begyndt at give vores datter flaske noget hyppigere og det trives vi alle bedst med. Dog synes jeg det er blevet lidt svært at finde ud af, om hun får sit væskebehov dækket i forhold til fast føde. Hendes dag ser nogenlunde sådan ud:

ca. 6.00-7.00 vågner og får flaske (120-150ml alt afhængigt af, hvor mange flasker hun har fået om natten, og hvad tid) - hun drikker altid hele flasken

ca. 9.00-10.00 får flaske (120ml), hvis hun er stået meget tidligt op og ikke kan vente til frokost. - Hun drikker altid hele flasken

ca. 11.00-12.00 frokost der består af grøntsagsmos (jeg vejer ikke altid, men det er meget sjældent, at hun ikke spiser op. Det er mellem 100g-150g)+ 10g protein, lidt frugtmos og flaske (120ml). Det er sjældent at hun færdiggør denne flaske, eller også tager det meget lang tid, så jeg vurderer, at hun er blevet mæt af maden.

ca. 15.00-16.00 eftermiddagsflaske 120ml - hun drikker næsten altid hele flasken.

18.00 Aftensmad der består af grød (havregrød, øllebrød eller en anden miks, ca. 130g) og flaske (120ml - 180ml alt afhængigt af, hvor meget hun har spist/fået tilbudt). Hun spiser næsten altid al den grød hun får, men kan have svært ved at drikke hele sin flaske.

19.00-19.30 puttes til natten

ca. 23.00 vågner første gang og kan ikke trøstes med sutten. Får flaske 180ml som hun altid færdiggør.

ca. 3.00-4.00 vågner for ...


Annonce

... det meste igen og kan ikke trøstes uden flaske. Her får hun 120ml som hun altid færdiggør.

Vi tilbyder vand ved hvert måltid, enten af et lille bitte glas eller en tudekop (hvor hun kan drikke noget mere end af glasset). Samtidig smager hun meget i løbet af dagen, da hun også vil spise når vi spiser. Fx hvis hun er færdig før os, da vi forsøger at spise samtidig med hende. Det kan være agurk, ost, frugt, brød, fisk. Hun har endnu spist alt hvad vi har serveret for hende, og der er ikke meget hun endnu ikke har smagt, daf det hun må få, så hun er et barn der synes mad er sjovt. Lige i øjeblikket vil hun helst bare gerne have vi giver hende med ske, men nogle gange spiser hun selv med skeen som vi giver hende i hånden, eller udforsker med hånden i munden bagefter. Hvis hun får frugt eller grøntsager mellem måltiderne, så vil hun gerne selv have hænderne på. Jeg håber hun vil deltage noget mere, når hun kan sidde selv.

Mit spørgsmål går på, hvordan jeg kan sikre, at hun får nok væske i løbet af dagen? Da hun altid tømmer sine flasker om natten, og det faktisk er de eneste hun med hundrede procent sikkerhed færdiggør, tænker jeg, at det er fordi hun er tørstig og/eller sulten. Får hun nok i løbet af dagen? Jeg synes det er rigtigt svært at finde rundt i, hvor meget mad og flaske hun skal have. Håber du kan lede os på rette vej.

De bedste hilsner,
Carina

Vores datter vejede 8kg da hun var 6 måneder.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. august 2020 | Amning | 5 mdr.

Fra bryst til flaske - 5 mdr.

Hej Helen Min søn på 5 mdr har fået to fine tænder men det har desværre...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mellemmåltider

Hej Helen Tak for dine gode inputs ift mellemmåltider. Jeg er lidt i tvivl...

Læs hele brevet og Helens svar


6. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn og rytme - 5 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar den anden dag. Jeg forsøger at følge din...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Varige søvnproblemer

Kære Helen. Allerførst vil jeg fortælle at min pige er 5 måneder, spiser...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mad og mellemmåltider

Hej Helen Tak for dit svar omkring 3. måltid og opstart af dette. Jeg vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce