Annonce

Annonce

Brev:

Update på at spise


27. april 2020

Alder:
8 mdr.

Update på at spise

Hej Helen

I dit sidste brev skrev du at du meget gerne ville have en update på hvordan det går med vores datter og mad. Den kommer her.

Vi blev ikke henvist til børneafdelingen alligevel. I kraft af at hun pludselig begyndte at tage mme på flaske tog den lille dame på i vægt og ligger nu en smule under sin vægtkurve, men ikke så meget at lægen mente, at vi skulle henvises alligevel.

Det er selvfølgelig dejligt at hun har taget på for det gør os mindre bekymrede, men det flytter jo desværre bare ikke på madsituationen idet hun fortsat er meget vanskelig til at få til at spise.

Vi har taget et par dage her efter påske hvor vi droslede lidt ned i længden og mængden af måltider i et forsøg på at “resette” hende, og gøre måltidet til en sjovere oplevelse. Det er faktiske lykkedes således at hun nu er glad for at sidde i højstolen og hun hygger sig. Vi forsøger at følge det program du anbefalede, tilpasset lidt til hendes rutine.

Hun står ofte op kl 6 og får morgenmad kl 7. Det består af lidt søde rugbrødshapsere med smøreost og et jordbær at tygge på. Af og til hvis hun virker glad får hun en klempose med frugtgrød. Vi har absolut ingen succes med skeen.. hun vil gerne lege med den og nogle gange får vi lov til at give hende en skefuld eller to, men det er det. Derfor klempose. Det er ikke altid hun spiser noget her, ofte sutter hun osten af rugbrødet som herefter ryger ud igen og hun gumler lidt i jordbærret. Klemposen tager hun måske to “bider” af.

Hun får ikke hagesmæk på for tiden, og efter måltidet skal vi altid skifte tøj og tørre af, så vi når som regel ikke et mellemmåltid før hun er træt.

Hun kommer ud og sove kl 9, som oftest uden mælk som anbefalet.

Kl 10 står hun op og bliver tilbudt noget mad, igen jordbær og rugbrød med smøreost. Jeg forsøger også at give hende lidt nyt mad her, f.eks rugbrød med leverpostej ( hun er ikke vild med laksepate) banan eller avokado. Det kan også være f.eks lidt æggekage. Generelt har jeg meget begrænset succes med nye ting. Hun spiser måske et par hapserne (inklusiv rugbrød her)

Frokost kl 12 er ca samme affære som ovenstående. Efterfulgt af flaske

Kl 13-14 sover hun middagslur ...


Annonce

... afhængig af hvor længe hun sov til formiddag.

Kl 16 bliver hun tilbudt mere af det samme mad, her gider hun som regel ikke spise overhovedet

Kl 18 får hun aftensmad, som ovenstående, og spiser måske et par hapsere. Herefter får hun flaske

Kl 19-20 måske flaske og eller i seng

Natten varierer lidt, nogle gange får hun flaske kl 23 og 5 som du anbefaler, andre gange sover hun til kl 1 og får flaske der og igen kl 5. De sidste to nætter har hun kun fået en flaske, kl 2 den ene dag og kl 4 den anden. Det gør at jeg kan blive meget i tvivl om hun alligevel skal have flaske om formiddagen, når hun springer et natmåltid over på denne måde?

Jeg ville rigtig gerne kunne give hende mere alsidig mad (og det har jeg også gjort tidligere) og især mos og grød, men hun afviser ofte mos og grød og jeg er bange for at gøre hende ked af det igen med skeen. Jeg introducerer nye ting for hende meget langsomt nu og hun får som regel kun en eller to ting af gangen, da hun ellers bliver lidt overvældet og begynder at lege med det i stedet.

Generelt er det nok faktisk der vi er. Hun smager og leger, men spiser næsten ikke. Og sådan har det været siden vi startede da hun var næsten 6 måneder. Hun virker ærlig talt bare uinteresseret i mad som ernæringskilde.

Det er dejligt at hun er blevet gladere end hun var i påsken (hvor vi gik lidt i panik pga hendes vægttab og virkelig prøvede at få mad i hende) men det er frusterende at vi ikke har nogen fremdrift i forhold til at begynde at spise rigtigt og større mængder.

Jeg bekymrer mig selvfølgelig for om hun overhovedet snart begynder at spise rigtigt og om hun får vitaminer nok når hun ikke spiser grød og mos og spiser så ensartet.. men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre anderledes. På denne måde får jeg i det mindste en lille smule mad i hende uden at det ender i gråd.

Er dette her normalt? Skal jeg blot tage den med ro og stole på at hun finder interessen for at spise på et tidspunkt? Jeg har opgivet mos og grød langt hen af vejen. Og forsøger nu at introducere fingermad i stedet fordi jeg ikke ser fremdrift i det andet, men jeg er i tvivl om det er det rigtige at gøre.

Med venlig hilsen
En mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. juni 2020 | Amning | 6 mdr.

Passes af far i 8 timer, uden amning

Hej Helen Tak for dit forrige svar vedr. vores søns mad- og søvn skema,...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Snart 8 måneder og ikke interesseret i mad

Kære Helen Tak for dine tidligere svar, de et værdsatte! Denne gang...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Søvncyklus og dagens skema

Hej Helen Så fik jeg endelig oprettet medlemskab! Jeg har gjort mig lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

7 måneder og amning om natten

Kære Helen. Tak for din måde at være på! Du er helt igennem fantastisk at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Afsked ifm. pasning

Kære Helen, Min dejlige baby skal i vuggestue, når han er 12.5 måned (da...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Drikkevarer

Små børn bør drikke mælk og vand. De lidt større børn kan tilbydes lidt fortyndet saft og juice, men det er i begrænset mængde, da det indeholder sukker.

Børn over 1 år bør ikke få mere end ½ liter mælkeprodukt dagligt.

Sodavand bør ikke gives til børn under 3 år.

Læs mere i Babylex

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce