Annonce

Annonce

Brev:

6 måneder og dagsrytme


6. januar 2020

Alder:
6 mdr.

6 måneder og dagsrytme

Hej Helen.

Tak for dit svar ift. mine ammevaner. Jeg har forsøgt at køre en rytme med 5 måltider og så amning inden lur. Men nu har min pige på 6 mdr. mistet lystet til grød og mos, og spiser nærmest ingenting af det.

Derfor har jeg holdt pause med det, og ammer kun. Jeg tilbyder dog min datter ting i hånden som hun kan gnave af, og det er hun interesseret i. Jeg føler jeg har forsøgt at variere både konsistens og smag ift. grød og mos, men ved ikke hvad jeg skal gøre ellers. Har du nogle forslag?

Jeg forsøger at tanke hende godt op med mælk om dagen, men vi har stadig en del natteroderi. Jeg er oppe 5-8 gange fra kl. 21 til kl. 07 (4 amninger og ellers trøst). Jeg tror ikke min datter er vågen, men hun bliver urolig og klynker og græder lidt. Så tager jeg hende op, og vugger med hende og kan som regel få hende til ro - men så går der 1/2 - 1 time også klynker hun igen. Hvis jeg ligger hende til brystet inden der er gået 3 timer siden sidste amning, så sjatspiser hun lidt og derfor fjerner jeg hende og giver hende sutten.

Jeg har forsøgt at svøbe hende til natten, men det har ikke hjulpet. Jeg ved hun ikke har feber, men kunne det være noget med ørene eller blot noget med hendes og min adfærd? Hvad kan jeg gøre?

Min datter er også meget svær at putte til lur, jeg skal gå med barnevognen i 20-50 minutter inden hun sover. Tidligere tog det kun 10 minutter, men nu er jeg ...


Annonce

... ved at få grå hår. Jeg forsøger at putte hende efter 2 timer, men det er ikke altid det rigtige tidspunkt. Nogle gange viser hun træthedstegn allerede efter 1 1/2 time og andre gange kan hun holde sig vågen i 3 timer.

Hun får ofte 3 lure (ved 9-tiden, 12-tiden og 15-tiden) og sover fra 19-07. Det skal siges at min datter siden fødslen ikke har sovet særlig meget om dagen, maks 1 1/2 time og ofte 45 minutter. Og at jeg siden fødslen har gået med hende efter 40 minutter for at forsøge at forlænge hendes lur, hvilket er lykkedes i 1 ud af 10 tilfælde tror jeg.
Jeg er i tvivl om hun trives med så lidt søvn, indimellem viser hun træthedstegn allerede 1/2 time efter hun er kommet op (gnider sig i øjnene og bliver pylret).

Jeg har overvejet at trække hendes lur, så hun bliver puttet kl. 10 og kl. 13.30 og derved kun får 2 lure jf. søvnhjulet i din bog om søvn og børn. Jeg tænker det derved kan blive lettere at få hende til at falde i søvn, men er i tvivl om hun så vil få for lidt søvn, hvis hun kun sover 45 minutter. Hvad tænker du?

Overordnet trives hun, er meget nysgerrig og i fuld gang med at mosle sig rundt på gulvet. Der er dog nogle dage hvor hun er mere pylret end andre.

Måske hun faktisk viser træthedstegn fordi hun trænger til mere stimuli? Jeg synes ikke det er helt nemt at finde ud af det.

Endnu engang tak for en god brevkasse.

Kærlig hilsen
Den frustrerede.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. januar 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mælkeprodukter - 7 mdr.

Hej Helen Vi har din bog om mad, og er meget glad for mange af opskrifterne...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Småtspisende baby - 6 mdr.

Kære Helen Tak for nogle altid gode og fyldestgørende svar. De er en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Pludselig utrøstelig og hysterisk ved putning

Hej Helen, Vi har en lille dreng på snart 8 mrd (om en uge), der pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Drikker hun nok mælk?

Hej Helen, Så har jeg brug din gode hjælp endnu engang. Vi er nu godt...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Baby 7 mdr. vil igen ikke spise

Hej Helen, Jeg har haft rigtig god hjælp fra din brevkasse og tiden var nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vegetarer

Vegetarkost kan inddeles i forskellige kategorier:
1. Lakto-ovo-vegetarkost, hvor kød, fisk og indmad ikke indgår i kosten, men hvor mælk, mælkeprodukter og æg tillades.

2. Lakto-vegetarkost, hvor også æg udelukkes fra kosten.

3. Vegankost, hvor ingen animalske produkter må spises eller drikkes.

Ekstreme varianter af vegetarkost giver problemer med at tilgodese spædbarnets behov. Dette er ikke tilfældet med en kost som kun udelukker æg, kød,...

Læs mere i Babylex

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce