Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med mad og derfor søvn


6. januar 2020

Alder:
22 mdr.

Problemer med mad og derfor søvn

Hej Helen.

Jeg har en datter på lige knap 2 år født 15-03-18.

Hun er en glad og frisk pige med knald på. Hun var bagud motorisk indtil hun var 1,5 pga. svær hybermobilitet men er kommet rigtig godt med går, løber og er meget aktiv.

Hun er en meget intelligent pige og meget fremme sprogligt - vurderet på børneafdelingen pga hybermobiliteten. Hun snakket i sætninger af 4-5 stavelser tæller til 6 og forklare og forstår tydligt .

Hun er en pige med meget kraftige holdninger og har hun bestemt sig for hun ikke vil så vil hun ikke!

Der kommer problemet med måltiderne så ind i billedet. Hun spiser som en hest ved hendes dp, men der hjemme nægter hun simpelhen konsekvent at spise tit og ofte vil hun ikke smage på maden og kører bare rundt med gaflen. Spiser hun er det måske 10 pastaer eller en kvart rugbrød. Hun elsker agurk og kan spise en halv det samme med rød peber Tomat osv. Vi presser ikke men prøver at fortælle hun skal spise og viser hende vi spiser osv. Vi har også prøvet at lade hende være og hygge snakke, gøre det spændene med at sætte en pind i frikadellen osv intet hjælper.

Jeg ved hun kan lide maden og der bliver ikke serveret snack ind i mellem måltiderne eller efter maden hvis hun ikke spiser. Vi prøvede med aftengrød inden sengetid det fungerede i en lang periode men nu vil hun heller ikke have det, en bolle frugt eller andet.
Bliver hun tilbudt snacks så spiser hun eller fx mcd. Men det er ikke holdbart så spise kan hun godt hvis det ikke er alm sund mad.

Det udgør så problem nr 2 med nattesøvnen. Hun er lige pt svær ...


Annonce

... at få til at sove hun er meget mor syg hvilket er okay men hun er også sulten hun for en tynd mme inden sengetid simpelhen fordi det er det eneste hun spiser og jeg ved godt det ikke er alderssvarende men så sover hun for hun er sulten.

Hun vågner om natten omkring kl 3-5 tror hun vågner for at sikre sig jeg stadig er der men så er hun også ekstrem sulten, der kan jeg simpelhen ikke forlade værelset uden hun for lidt tynd mme når hun får det så sover hun med det samme igen det tager 5 min. Hvis jeg giver hende vand, bamsen, beroliger hende og fortæller det er nat og hun skal sove osv skriger og græder hun til vi står op. Jeg vil så gerne af med den tynde mme da det simpelhen ikke er holdbart hverken for hende eller mig og når hun er 2 skal hun jo slet ikke have den. Det er ikke noget vi er startet op på igen jeg har simpelhen ikke fået den fra hende. Både fordi jeg ikke ved hvordan jeg griber det bedst an så hele hendes dag ikke er ødelagt pga for lidt søvn men også fordi jeg er frustreret over hun er sulten men ikke vil spise ordenligt/småtspisende.

Hendes far kan sagtsens putte hende og forlade værelset i hvertfald sen aften men han er ikke i spil i hverdags nætterne. Tænker det om natten hænger sammen end hun ikke vil spise et ordenligt måltid hvor hun bliver mæt efter hun er hentet i dp kl 15.30 og frem til hun bliver afleveret igen .

Det er de 2 eneste problemer der er ellers er hun utrolig velfungerende og trives i stor stil men jeg syntes det har stået på længe nok nu så jeg har virkelig brug for et rigtig godt råd.

Med venlig hilsen :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. januar 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

Vedr. ændring af søvnrytme

Hej Helen, Nu ser jeg mig nødsaget til at få hjælp udefra. Vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2020 | Opdragelse | 22 mdr.

Morsyg og meget hidsig

Hej Helen. Alma er en glad og meget aktiv pige på 22 måneder. Hun har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2020 | Sovevaner | 2 år

Søvn - dreng 2 år

Hej Helen Vi har følgende problem: Vores dreng på to år vil ikke falde/kan...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvn i vuggestuen - 18 mdr.

Hej igen Nu skriver jeg igen vedrørende søvn i vuggestuen, da vi er ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Pludselig gråd ved putning - part 2

Hej Helen Jeg er meget glad for dit svar og tænker, hvis det ok, jeg lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce