Annonce

Annonce

Brev:

Mere vedr. mos, MME og søvn


26. december 2019

Alder:
5 mdr.

Mere vedr. mos, MME og søvn

Kære Helen,

Tak for dit svar ang. ske mad. Dejligt at læse, at vi griber det rigtigt an og er på rette spor.

Min søn får - som nævnt - ske mad midt på dagen og til aften. Han varierer mellem risgrød (ikke for tit), majsgrød og hirsegrød pt. Her til får han pære/sveske mos eller banan/mango mos som topping. Det glider ned med velbehag.

Om aftenen har vi forsøgt med grøntsagsmos - bl.a. kartoffel, ærte, broccoli, eller majs mos - men det aktiverer hans brækrefleks. Ikke at han brækker sig, men han laver bevægelserne og lydene. Helt instinktivt selvfølgelig. Vi forsøger hver dag, men med samme resultat. Så han ender med at få grød med eller uden frugt topping. Det er naturligvis ikke vejen frem, men hvad kan vi gøre anderledes? Jeg er med på, at fx. broccoli har en ret gennemtrængende smag, men kartoffel og majs, er jo ret neutralt i smagen. Han fylder 6 mdr. d. 12/1.

En anden ting; Min søn drikker mindre MME. Det er noget, han er begyndt på INDEN opstart på ske mad. Jeg holder øje, og på et døgn indtager han i omegnen af 700-750 ml. MME. Men i dag er han helt nede på 450 ml., og han mangler kun sin drømmeflaske ved 22 tiden (!!!). Han har altid haft behov for hyppig amning, og sidenhen hyppig flaske. Gerne hver 2 time, eller som minimum hver 3 time om dagen (ikke om natten).

Som han er blevet ældre, så lå hans indtag på ca. 150-180 ml. pr. flaske. Men nu ligger det på 50-90 ml. pr. flaske - 120 ml., hvis det går vildt for sig. Samtidig efterspørger han ikke flasken så ofte. Der kan gå både 4 og 5 timer i mellem. Jeg tilbyder ham flaske efter 3-4 timer (eller inden hans powernaps), men ofte ryger der kun 10-30 ml. indenbords (og så er han jo ikke sulten). Men måske får han nok MME på et døgn?

Som sagt startede denne trend inden introduktionen til ske mad. Han har våde bleer, men de er naturligt nok ikke lige så mange/tunge som tidligere Grunden til, at jeg bl.a. tænker, at han måske ikke får nok er, at han er begyndt at vågne midt om ...


Annonce

... natten, og skrige/græde af sult. Og det ER sult, for intet andet virker. Her får han så 100-150 ml. MME. Tidligere har han kunne sove fra omkring kl. 20-21 til omkring kl. 4-5 uden opvågninger, drømmeflaske eller andet. Det var selvfølgelig også ekstrem luksus, men jeg tænkte lidt, at det måske var et udtryk for, hans meget begrænsede og kortvarige søvn i løbet af dagen.

Selvfølgelig må han få mad midt om natten, men er det en “dårlig” vane, han har fået nu (forstå mig ret)? Han får en drømmeflaske omkring kl. 22 pt. (her drikker han i omegnen af 100-120 ml.), men vågner så igen i tidsrummet 24-3 og får en flaske (100-150 ml.). Jeg ved, at drømmeflaske måske bør ligge lidt senere, men kl. 22 har jeg været på non stop siden kl. 6 om morgenen, kun afbrudt af 2-3 powernaps af 30-35 minutter. Så der er jeg HELT færdig. Før kunne jeg komme igennem disse dage med korte eller ingen lure, fordi jeg fik noget sammenhængende søvn om natten, men nu sover han mere uroligt om natten, har mareridt (?), taber sutten konstant og efterspørger mad. Jeg er sådan en, der bruger rigtig lang tid på, at falde i søvn igen, så selvom det måske ikke lyder af meget på en nat, så betyder det, at jeg ofte kun får 3-5 timers søvn i døgnet.

Min SP nævnte, at børn i hans alder kan miste interessen for flaske, eller blive træt af smagen, hvorfor jeg kunne forsøge med en anden MME. Han har altid fået NAN Sensilac, og det har fungeret OK (vi bruger jo stadig lidt Laktulose). Jeg har nu forsøgt med 1 flaske Gul Allomin om dagen i et par dage, men det virker ikke til, at det interesserer ham mere. Suttehoveder er også forsøgt skiftet uden effekt. Han virker ikke syg, og har ej heller svamp.

Jeg beklager min lange mail, men det er svært at begrænse sig, og samtidig få alt med:)

Glædelig jul.

Mor.

PS. Til hans 5 mdrs. undersøgelse vejede han næsten 8 kg. og målte 70,1 cm. Han følger sine kurver fint.

PPS: Jeg har læst din bog “Helens bog om børn og mad”, som du foreslog :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mad ved 6 månedersalderen

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit seneste brev - min datter sover nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 måneder og mavekneb døgnet rundt

Kære Helen Min datter på 6 måneder har mavekneb døgnet rundt. Det har hun...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juli 2020 | Sygdom | 4 mdr.

Utilfreds baby - 4 mdr.

Hej Helen Jeg skriver til dig, da jeg har en søn, som jeg ikke formår at...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lær at falde i søvn

Hej Helen Ja så skriver jeg til dig igen igen, i håb om at du endnu engang...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce