Annonce

Annonce

Brev:

Kræsen baby - 8 mdr.


17. november 2019

Alder:
8 mdr.

Kræsen baby - 8 mdr.

Hej Helen

Jeg har tidligere fået hjælp til samme problemstilling, og har fået udelukket om han skulle have sanseintegrationsudfordringer. En kraniosakralterapeut rettede op på ”noget” i hans gane.

Som du selv var inde på, har vi på fornemmelsen at han ikke er så stærk rent mundmotorisk, så vi gør lidt forskellige ting for at udfordre hans mund og finmotorik.

Inden måltider sidder han i 5 minutter med en tandbørste.

Til frokost giver vi ham pågen brød hapsere på lidt mindre end 1 x 1 cm, mens vi observerer. Han synes det er sjovt at putte dem i munden og lege med dem, og så ryger de ud igen. Få gange har de startet opkastningsrefleksen og han endte med at få dem slugt. Han får næsten altid et-eller-andet at lege med: banan, kiwi, blomme, melon, brød, udsmattede grønsager osv.

På det seneste har jeg nogle få gange givet ham noget af det til 8 mdr opblødt med lidt MME, bare for at se, om han kan. Den går SLET ikke.

Da han er tilbøjelig til at afvise maden, så har jeg opgivet at lave det selv, og giver ham i stedet færdigretter lavet til babyer. Selv det hélt linde afviser han, så derfor tror jeg, at det er smagen der ér afgørende. Det ender med, at vi laver 2 portioner mad ved hvert måltid: 1) Det han bør spise, som han afviser, og ...


Annonce

... så 2) Én af sempers majsgrød/aftengrød/risgrød. Så blander vi en lillebitte smule af den afviste mad i grøden og øger blandingen efterhånden som hans måltid skrider frem.

Jeg prøver at introducere ham for noget nyt, og så holde fast i den samme i nogle dage, før jeg skifter.

Det er trættende, krævende og dyrt. Jeg er også bange for om jeg er ved at lære ham dårlige vaner?

Han vil gerne lege med skeen, og meget gerne få lov til at slå ned i grøden, men det er leg og kan ikke kombineres med at få mad i munden. Han er ikke dér, hvor han kan finde ud af at betjene bestik – heller ikke med hjælp for han bliver sur, hvis jeg forsøger at styre hans ske. De gange han godt gider at spise, så gider han også blive madet. Det er ligesom om han godt ved, at hvis det skal være effektivt, så er det mor/far, der skal gøre det.

Han har stadig udfordringer med at græde ved bøvser, skal bøvses af, og gylper stadig engang imellem.

Der er ikke forskel på om han sidder i højstol eller på os.

Til frokost og aftensmad forsøger vi at få timingen til at passe med, at vi alle spiser på samme tid. Dette har ingen mærkbar effekt, og han virker uinteresseret i at vi spiser.

Skal jeg bare fortsætte som jeg gør, eller bør jeg gøre noget anderledes?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2021 | Sovevaner | 8 mdr.

Vil ikke sove i vuggestuen - opfølgning

Kære Helen. Tak for dit svar og tanker på vores problem med at få vores...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Søvn, bryst og baby

Hej Helen, Jeg skriver med et spørgsmål om min skønne datter på knap 9...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Opdragelse | 9 mdr.

Sige nej eller blot aflede?

Hej Helen. Måske et lidt dumt spørgsmål, men jeg har en datter på 9...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce