Annonce

Annonce

Brev:

Mad er pludseligt ikke spændende


30. oktober 2019

Alder:
2 år, 10 mdr.

Mad er pludseligt ikke spændende

Hej Helen,

Min store dreng fylder snart 3 år, det er helt tydeligt han udvikler sig og går igennem en masse forandringer. Han er generelt glad og fin med udviklingsmæssigt.

Vi er dog blevet udfordret på madfronten. Generelt set har han altid spist rigtig meget og alt hvad der er blevet serveret. Modsat vores mindste dreng, har den store altid ville smage forskellige smage og kan ikke acceptere der ligger ting på mor/fars tallerken han ikke har på hans. Det sidste nye er syltede rødløg.

Heldigvis inspirer han lillebror og han er nu endelig ved at være på et godt niveau madmæssigt.

Vores udfordring er dog at han mange dage ikke har appetit til aftensmad. Han nægter at spise det vi andre får og vil kun have jordbæryoghurt og rugbrød med ost. Vi har altid haft den hovedregel at når han ikke vil have det vi andre skal have må han få en skive rugbrød. Det er ok med os, men det irriterer os at det nu er oftere han ikke smager aftensmaden inden han knækker sammen og råber ”RUGBRØD MED OST!”.

Vi har valgt han ikke skal have yoghurt til aftensmad, men det er mest fordi det får han hverdag til morgenmad.

Mit spørgsmål er, ...


Annonce

... hvordan hjælper vi ham bedst igennem denne fase?
Skal vi blot begynde at sætte rugbrød på bordet så han kan tage det på lige fod med den ret vi andre skal have? Vi forsøger hverdag at have rigeligt med grønsager (gnavegrønt) på bordet, det elsker han.

Normalt portionsanretter vi vores mad i køknet da vi synes det er lettest ift. rengøringen efterfølgende. Vi bruger lang tid på vores måltid og vi sidder ofte ved bordet mindst 30 min. Vi forsøger at spise sammen med dem de fleste dage, men det lykkedes ikke altid grundet en travl hverdag.

Vi vil så nødig ændre på hans positive syn på mad, derfor vil vi ikke presse ham til at spise det vi får. Vi ville helst han smager på det, men det må komme når han er klar til det igen.

Normalt er hans måltider fordelt nogenlunde som her: morgenmad kl 6, formiddagsmad kl 8.30, frokost kl. 11, eftermiddagsmad kl 15 (nogle dage efter institution får han en ekstra snack kl 16 hvis han er sulten), aftensmad kl 17.30. Han har generelt stadig en god appetit og institutionen har ikke sagt han ikke vil smage ting derovre. Der er mit indtryk han spiser det der bliver serveret.

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. juli 2020 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

2,5 årig skaber familie splid

Kære Helen, Overskriften lyder nok lidt hård. Det er ikke sådan ment, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2020 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Børnehavestart - middagslur og renlighed

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores store pige på 2 år og 8 måneder og...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Mad og opdragelse - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen Det er noget tid siden jeg føler, at jeg har haft behov for at...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Ammestop - Større barn

Kære Helen. Det føles helt forkert at skrive det - men jeg synes, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce