Annonce

Annonce

Brev:

Dagsplan når mor skal på arbejde


1. september 2019

Alder:
7 mdr.

Dagsplan når mor skal på arbejde

Kære Helen.

Jeg skriver til dig fordi jeg synes det er svært at komme ind i en ordentlig rutine med min dejlige og (næsten) altid glade datter på nu 7 mnd. Hun er en lang og aktiv pige (72 cm og 8,5 kg) som har fulgt sin vægtkurve hele vejen fra start, og gør det stadig, så det er jo dejligt og jo et tegn på at hun trives og har det godt. Det er jo mor her glad for:)

Men, nu er jeg begyndt på arbejde igjen og far skal gå hjemme med hende til hun er et år. Jeg arbejder korte dage hele september, sådan at overgangen for både min datter og mig skal blive lidt mere blød. Jeg er derfor kun væk maksimalt 4,5 timer hver dag (inkl. transport) og må selv bestemme hvornår jeg arbejder den tid mellem kl.7 og 19. Jeg bor i Norge, hvor jeg også har noget som kaldes ammefri. Det vil sige at jeg får 2 timer betalt fri af min arbejdsdag hver dag hvis jeg ammer. Så selv om jeg arbejder 100% fra oktober, må jeg så bruge den den tid hvornår det nu passer i løbet af arbejdsdagen for at amme eller pumpe modermælk…så det er jo fornemt:)

Vi begyndte at give hende smagsprøver omkring de 4 mnd da hun viste meget stor interesse for vores mad, men vi begyndte først at introducere reelle måltider da hun var 5 mnd da hun hurtigt fik lidt hård mave af smagsprøverne. Men, det kører meget fint nu. Hun elsker virkelig mad og spiser mere eller mindre alt vi tilbyder hende. Hun er også rigtig glad for vand. Men, jeg synes også at hun nu tit er mere interesseret i den faste føde end mælk. Og det er måske her mit største problem ligger: at finde ud af balancen mellem mælk og fast føde, specielt nu hvor jeg skal være væk noget af dagen. Hvordan ved jeg at hun får den mælk hun skal have når jeg ammer?

Yddermer, så har hun siden hun var 3 mnd sovet korte lure på omkring 30-45 min. Vi har gjort meget for at prøve at gøre dem længere, men hun vågner jo frisk, glad og smilende, så vi tænker at så har hun nok fået den søvn hun har brug for. Dog har vi også lagt mærke til at hun nu, hvis vi tager luren med hende, at hun kan sove en del længere og derfor kun har brug for 2 lure hver dag, men det er jo ikke altid man har tid eller mulighed for det, selv om det er dejligt;) Pga. de meget varierende sovetider, synes jeg nemlig også det er lidt svært at finde ud af hvornår jeg skal tilbyde hende mælk.

Så p.t. ser vores dagsplan ud, ca. tider

03:30/04:00 Ammes godt og sover videre
06:00 Tilbydes bryst, men vil ...


Annonce

... sjælden have noget. Vi står op.
07:00/07:30 Grød med vand og frugt til. (Den grød vi giver er tilsat modermælkserstatning.)

08:30 Puttes til lur. Nogle gange kan vi strække den til kl.9, men så er hun også meget træt. Tilbyder bryst, men vil ikke have (det ville hun heller ikke inden vi begyndte med skemad). Sover som regel 30 min, men 1 time hvis vi sover sammen med hende i vores seng. Tilbyder bryst når hun vågner, det vil hun altid gerne.

11:00 Frokost. Grønsagsmos med kød/fisk evt en halvt rundtenom med leverpostej (hun er rigtig glad for rugbrød med pålæg:)). Får også skorper etc. som hun kan sidde og spise på selv. Hun er generelt meget glad for det hun selv kan sidde og gumle på og elsker tyggemodstand, selv om hun ingen tænder har:)

12:00 Puttes til lur. Samme som tidligere: tilbyder bryst, men hun vil sjældent have noget inden hun skal sove. Tilbydes igjen når hun vågner. Der vil hun gerne have. Sover omkring 30-45 min, 1 time - 1,5 hvis vi sover sammen med hende i vores seng.

14:00/15:00 Ammes. Her spiser hun som regel godt.

15:00/16:00 Puttes til lur hvis middagsluren var kort. Sover som regel en halv time. Ammes lidt når hun vågner.

17:00/17:30 Aftensgrød og fingermad fra vores aftensmad (kogte grønsager etc.)

18:30 Ammes godt inden hun puttes for natten. Eneste tidspunkt på dagen hun vil ammes inden hun skal sove. Dette tidspunkt har ligget fast siden hun var 4 mnd og det fungerer meget godt for os alle. Hun sover godt om natten:)

Jeg har prøvet flere gange at give hende et drømmemåltid omkring kl.22/23 inden jeg selv går i seng, men det har ikke rigtig noget at sige for vores rutine. Hun vågner alligevel omkring 3-4-tiden og vil have mælk. Da jeg har haft en del problemer med at sove efter min datter kom til (jeg har altid haft lidt problemer med at falde i søvn), så har jeg derfor kommet frem til at det måske er mere fornuftigt at jeg går tidligt i seng end at hun får drømmemåltidet. For så får jeg nemlig noget mere søvn:) Vi håber dog at vi i løbet af september kan få hende til at vente til kl.6, så sover jeg i vores gæsteværelse i stedet. Måske vi skal prøve at indføre drømmemåltid igen så?

Det blev lidt en længere smøre, men jeg vil være meget taknemlig for din input på vores rutiner og også meget gerne input på hvornår det er mest fornuftigt at jeg arbejder i løbet af den, når jeg nu faktisk har så stor frihed som jeg har:)

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

At undvære mælk om natten etc.

Kære Helen Min datter er nu 6 måneder og godt i gang med skemad, som hun...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Ammevaner

Kære Helen. Jeg har længe fulgt med i din brevkasse, når der er noget som...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Opdragelse | 6 mdr.

Søskende og udfordringer

Hej Helen Her kommer endnu et spørgsmål, der går på søskende og deres...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Rytme baby 6 måneder

Hej Helen Nu har jeg snart læst alle dine svar til andre, men finder ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2019 | Sygdom | 9 mdr.

Snart 9 måneder og gumler stadig ikke på maden

Hej Helen Min søn på snart 9 måneder har fået tilbud hapsere af alverdens...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce