Annonce

Annonce

Brev:

Dagsplan når mor skal på arbejde


1. september 2019

Alder:
7 mdr.

Dagsplan når mor skal på arbejde

Kære Helen.

Jeg skriver til dig fordi jeg synes det er svært at komme ind i en ordentlig rutine med min dejlige og (næsten) altid glade datter på nu 7 mnd. Hun er en lang og aktiv pige (72 cm og 8,5 kg) som har fulgt sin vægtkurve hele vejen fra start, og gør det stadig, så det er jo dejligt og jo et tegn på at hun trives og har det godt. Det er jo mor her glad for:)

Men, nu er jeg begyndt på arbejde igjen og far skal gå hjemme med hende til hun er et år. Jeg arbejder korte dage hele september, sådan at overgangen for både min datter og mig skal blive lidt mere blød. Jeg er derfor kun væk maksimalt 4,5 timer hver dag (inkl. transport) og må selv bestemme hvornår jeg arbejder den tid mellem kl.7 og 19. Jeg bor i Norge, hvor jeg også har noget som kaldes ammefri. Det vil sige at jeg får 2 timer betalt fri af min arbejdsdag hver dag hvis jeg ammer. Så selv om jeg arbejder 100% fra oktober, må jeg så bruge den den tid hvornår det nu passer i løbet af arbejdsdagen for at amme eller pumpe modermælk…så det er jo fornemt:)

Vi begyndte at give hende smagsprøver omkring de 4 mnd da hun viste meget stor interesse for vores mad, men vi begyndte først at introducere reelle måltider da hun var 5 mnd da hun hurtigt fik lidt hård mave af smagsprøverne. Men, det kører meget fint nu. Hun elsker virkelig mad og spiser mere eller mindre alt vi tilbyder hende. Hun er også rigtig glad for vand. Men, jeg synes også at hun nu tit er mere interesseret i den faste føde end mælk. Og det er måske her mit største problem ligger: at finde ud af balancen mellem mælk og fast føde, specielt nu hvor jeg skal være væk noget af dagen. Hvordan ved jeg at hun får den mælk hun skal have når jeg ammer?

Yddermer, så har hun siden hun var 3 mnd sovet korte lure på omkring 30-45 min. Vi har gjort meget for at prøve at gøre dem længere, men hun vågner jo frisk, glad og smilende, så vi tænker at så har hun nok fået den søvn hun har brug for. Dog har vi også lagt mærke til at hun nu, hvis vi tager luren med hende, at hun kan sove en del længere og derfor kun har brug for 2 lure hver dag, men det er jo ikke altid man har tid eller mulighed for det, selv om det er dejligt;) Pga. de meget varierende sovetider, synes jeg nemlig også det er lidt svært at finde ud af hvornår jeg skal tilbyde hende mælk.

Så p.t. ser vores dagsplan ud, ca. tider

03:30/04:00 Ammes godt og sover videre
06:00 Tilbydes bryst, men vil ...


Annonce

... sjælden have noget. Vi står op.
07:00/07:30 Grød med vand og frugt til. (Den grød vi giver er tilsat modermælkserstatning.)

08:30 Puttes til lur. Nogle gange kan vi strække den til kl.9, men så er hun også meget træt. Tilbyder bryst, men vil ikke have (det ville hun heller ikke inden vi begyndte med skemad). Sover som regel 30 min, men 1 time hvis vi sover sammen med hende i vores seng. Tilbyder bryst når hun vågner, det vil hun altid gerne.

11:00 Frokost. Grønsagsmos med kød/fisk evt en halvt rundtenom med leverpostej (hun er rigtig glad for rugbrød med pålæg:)). Får også skorper etc. som hun kan sidde og spise på selv. Hun er generelt meget glad for det hun selv kan sidde og gumle på og elsker tyggemodstand, selv om hun ingen tænder har:)

12:00 Puttes til lur. Samme som tidligere: tilbyder bryst, men hun vil sjældent have noget inden hun skal sove. Tilbydes igjen når hun vågner. Der vil hun gerne have. Sover omkring 30-45 min, 1 time - 1,5 hvis vi sover sammen med hende i vores seng.

14:00/15:00 Ammes. Her spiser hun som regel godt.

15:00/16:00 Puttes til lur hvis middagsluren var kort. Sover som regel en halv time. Ammes lidt når hun vågner.

17:00/17:30 Aftensgrød og fingermad fra vores aftensmad (kogte grønsager etc.)

18:30 Ammes godt inden hun puttes for natten. Eneste tidspunkt på dagen hun vil ammes inden hun skal sove. Dette tidspunkt har ligget fast siden hun var 4 mnd og det fungerer meget godt for os alle. Hun sover godt om natten:)

Jeg har prøvet flere gange at give hende et drømmemåltid omkring kl.22/23 inden jeg selv går i seng, men det har ikke rigtig noget at sige for vores rutine. Hun vågner alligevel omkring 3-4-tiden og vil have mælk. Da jeg har haft en del problemer med at sove efter min datter kom til (jeg har altid haft lidt problemer med at falde i søvn), så har jeg derfor kommet frem til at det måske er mere fornuftigt at jeg går tidligt i seng end at hun får drømmemåltidet. For så får jeg nemlig noget mere søvn:) Vi håber dog at vi i løbet af september kan få hende til at vente til kl.6, så sover jeg i vores gæsteværelse i stedet. Måske vi skal prøve at indføre drømmemåltid igen så?

Det blev lidt en længere smøre, men jeg vil være meget taknemlig for din input på vores rutiner og også meget gerne input på hvornår det er mest fornuftigt at jeg arbejder i løbet af den, når jeg nu faktisk har så stor frihed som jeg har:)

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Sover ikke længere

Hej igen. Et andet spørgsmål.. :) Min baby sov de første 5 måneder af sit...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2020 | Amning | 8 mdr.

Smerter efter amning

Hej Helen. Søn nummer to er nu 8 måneder og vokser dejligt, men jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

3 lure dagligt, hvor længe?

Hej Helen. Hvor længe kan jeg forvente, at de små har brug for 3 lure om...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Jerntilskud til præmature

Hej Helen Hvor længe skal jeg fortsætte jerntilskud? Præmatur 2 mdr. T...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Grød & mos samt manglende interesse for MME.

Kære Helen, Jeg har lidt opfølgende spørgsmål til min søns indtag af grød og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce