Annonce

Annonce

Brev:

Evt. ny døgnrytme


13. april 2019

Alder:
8 mdr.

Evt. ny døgnrytme

Hej Helen,

1.000 tak for din hjælp med en dagsrytme til min pige, vi prøver at følge den hvad ang. hendes 3 hovedmåltider, da søvnen stadig er lidt problematisk.

Et af mine spørgsmål er om denne snart burde ændres, da hun bliver 8 mdr. om 14 dage?

Hun står normalt op omkring 05:30 - 05:45 og det er sjælden jeg kan få hende til at tage mere end 50 ml. fra en flaske og det svinger også meget om hun vil tilbage og sove igen efter. Det er stadig en udfordring at holde hende oppe i mere end 2 timer pr. gang, da både hun og jeg derefter har brug for en pause (hun har utrolig svært ved at lege selv og jeg skal for det meste altid være hos hende, hvilket også vil sige at jeg efter de 2 timer, har brug for en pause).

Hun sover alt mellem 30 til 1 ½ time og hvornår hvilken lur er svinger fra dag til dag. Kan jeg på en eller anden måde ændre dette ved at hun er længere oppe eller er det bare som det er?

Hun sover ca. 4 gange om dagen og hendes sidste lur er ofte omkring kl. 17:00, så hun kommer også sent i seng ca. ...


Annonce

... mellem 20:00 - 20:30. Jeg går ofte selv i seng omkring kl. 21:30, så der er virkelig ikke meget tid, da jeg også skal have klaret det praktiske efter hendes dag, som jeg har svært ved at få gjort i løbet af dagen, da jeg altid skal være hos hende (jeg er alene med hende i ca 11/12 timer om dagen).

Jeg er ligeledes lidt usikker på hvordan og hvad hun skal tilbydes af mad. - hun har pt. ingen tænder og jeg er lidt bange for at give hende mad i hånden, da hun er meget voldsom og altid får brækket store stykker af fra f.eks rugbrødsbjælkerne.

Håber du evt. kan hjælpe mig med en ny dagsplan og give mig lidt råd til hvordan jeg kommer lidt bedre igang med at give hende mad i hånden (hun spiser super fint mos). Hun vejer ca. 8.2 kg. og er 69 høj. Drømmeflasken giver vi ikke, da vores læge ikke syntes det er nødvendigt.

Har du evt. også et råd til, hvordan jeg hjælper hende til at lege mere selv?

Jeg er ved at anskaffe mig dine bøger, men da jeg bor i udlandet skal de lige sendes fra familien :-)

Med venlig Hilsen
Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. juni 2019 | Udvikling | 8 mdr.

Hvornår kan man sige nej

Kære Helen. Nu er jeg her igen med et spørgsmål. Vores søn har i en...

Læs hele brevet og Helens svar


15. juni 2019 | Amning | 6 mdr.

Amning 6 mdr

Hej Helen Vi har den dejligste lillebror på nu 6 mdr. Han er så mild,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Lære at falde i søvn selv?

Kære Helen, Mange tak for dit tidligere svar. Vi er nu kommet godt i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2019 | Udvikling | 8 mdr.

Baby ked af det hele tiden

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, fordi min søn bare er så ulykkelig hele...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Spisetid - 8 mdr.

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi min mand og jeg er meget frustreret...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Fontanellen

Den bløde plet, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Der findes flere fontaneller og det skyldes at barnets kranieknogler ikke er vokset helt sammen, når det bliver født. Det at knoglerne er bevægelige har betydning under fødslen, hvor hovedet naturligt udsættes for et stort tryk. Samtidig sikrer bevægeligheden også at der er plads til at barnets hjerne kan vokse. Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce