Annonce

Annonce

Brev:

Dagsplan 9 mdr


19. marts 2019

Alder:
9 mdr.

Dagsplan 9 mdr

Kære Helen

Nu er min datter blevet 9 måneder, vil derfor gerne have dig til at kigge på vores plan og komme med eventuelle ændringer.

Det er ikke så længe siden, jeg sidst sendte planen til dig, men der er sket lidt ændringer siden, da min datter ikke længere søger brystet om natten. Nogle gange vågner hun kl. 4-5 får en tår vand og sover videre. Det betyder, at hun nu kun får mælk to gange, og jeg er bange for, om det er nok.

Vi har i en periode suppleret med mme om aftenen efter amning, og hun virker nu mere interesseret i flasken end i brystet, og nu hvor hun ikke længere ammer om natten, kan jeg mærke et drastisk fald i produktionen. Jeg er derfor lidt ved at trappe ud af amningen, selvom det ikke helt var mine planer, for nu supplerer jeg også med en flaske om eftermiddagen for at sikre nok mælk, og fordi hun ikke rigtigt gider ligge ved brystet mere. Hun vil hellere sidde op og styre det selv.

Vores plan er således:

kl. 6.30-7 - vågner

kl. 7-7.30 morgenmad brød med kyllingepålæg og lidt avokado - det er det jeg får, og derfor det hun helst vil have. Jeg laver lidt fuldkornsgrød med frugtmos til, men det gider hun ikke rigtigt at spise. Hun piller lidt i det og spiser maks 0,5 dl.

9.00 – en halv bolle med creme cheese eller smør og en skive ost og lidt blød frugt i hånden.

9.30-11 sover hun ude i barnevognen.

11.30 frokost – ½ dl grøntsagsmos med kød(tilsat mme), overkogte grøntsager, avokado, æg e.l. at gumle på og bondebrød med leverpostej, makrel o.l. Hun spiser i ca. 40 minutter.

13.30 – ammes i nogle minutter og tilbydes mme. Her er hun så i stedet begyndt at spise lidt ...


Annonce

... mere ift. Sidste plan da jeg giver hende mme efter (hun drikker 50-100 ml.)

14.00-15.30 sover 2. lur ude i barnevognen.

16.00 – lidt tykmælk 0,25-0,5 dl. med en teske æblemos i, en halv bolle med ost og kyllingepålæg og lidt frugt at gumle på

17.30 – aftensmad - ½ dl. grøntsagsmos med kød og mme også vores aftensmad at gumle på. Hun spiser mere og mere af vores mad, og hun er rigtigt dygtig til at samle det op og spise med fingrene.

Herefter får hun et bad, børster tænder og tager nattøj på

19-19.30 – godnatgrød med mme - jeg laver 2 dl. Og hun spiser ca. Det halve alt efter hvor meget aftensmad hun har spist. Herefter ammes hun, og når hun ikke gider brystet mere får hun lidt MME for at fylde hende lidt ekstra op, og der tager hun ca. 100 ml. mere. Dette giver jeg hende i stuen, da hun ikke spiser lige så meget, hvis jeg giver hende det i soveværelset. Hun er MEGET træt her.

19.30 – jeg går op og synger en godnatsang ligger hende i hendes seng og giver hende sut, nusseklud og en bamse. (bamsen er hun lige begyndt at blive meget glad for). Så ligger hun og nulrer lidt og vender og drejer sig til den rigtige stilling (2-5 minutter), så lukker hun øjnene og falder i søvn.

Hun vågner dog ofte lidt efter vi er gået i seng, og så kommer hun over i vores seng og sover resten af natten. Det trives vi alle fint med, da vi har en kæmpe seng og hun ligger i midten.

Hvordan ser denne plan ud? Og hvordan sikrer jeg, at hun får nok mælk? Sammenlagt får hun kun ca. 200 ml. Mme og tror ikke hun får ret meget fra brystet. Hun får selvfølgeligt mme i grød og grøntssagsmos. Er det nok?

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juli 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Antallet og tidspunkter for flasker

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit spørgsmål "Uro om natten". Det giver...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Mad/sove 10 mdr

Kære Helen Vores datter er nu næsten 10 mdr og er glad og fyldt med energi....

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2019 | Amning | 7 mdr.

Flaske eller afvænning af natamning

Hej Helen Vi har en dreng på 7 md., som for det mester er en glad og aktiv,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Amning og mad - 11 mdr.

Kære Helen. Vores datter er nu 11 måneder og skal starte i vuggestue i næste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Uro om natten - 9 mdr.

Kære Helen Jeg har en dejlig datter, Tilde, som er 9,5 måned. Hun er glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce