Annonce

Annonce

Brev:

Dagsplan 9 mdr


19. marts 2019

Alder:
9 mdr.

Dagsplan 9 mdr

Kære Helen

Nu er min datter blevet 9 måneder, vil derfor gerne have dig til at kigge på vores plan og komme med eventuelle ændringer.

Det er ikke så længe siden, jeg sidst sendte planen til dig, men der er sket lidt ændringer siden, da min datter ikke længere søger brystet om natten. Nogle gange vågner hun kl. 4-5 får en tår vand og sover videre. Det betyder, at hun nu kun får mælk to gange, og jeg er bange for, om det er nok.

Vi har i en periode suppleret med mme om aftenen efter amning, og hun virker nu mere interesseret i flasken end i brystet, og nu hvor hun ikke længere ammer om natten, kan jeg mærke et drastisk fald i produktionen. Jeg er derfor lidt ved at trappe ud af amningen, selvom det ikke helt var mine planer, for nu supplerer jeg også med en flaske om eftermiddagen for at sikre nok mælk, og fordi hun ikke rigtigt gider ligge ved brystet mere. Hun vil hellere sidde op og styre det selv.

Vores plan er således:

kl. 6.30-7 - vågner

kl. 7-7.30 morgenmad brød med kyllingepålæg og lidt avokado - det er det jeg får, og derfor det hun helst vil have. Jeg laver lidt fuldkornsgrød med frugtmos til, men det gider hun ikke rigtigt at spise. Hun piller lidt i det og spiser maks 0,5 dl.

9.00 – en halv bolle med creme cheese eller smør og en skive ost og lidt blød frugt i hånden.

9.30-11 sover hun ude i barnevognen.

11.30 frokost – ½ dl grøntsagsmos med kød(tilsat mme), overkogte grøntsager, avokado, æg e.l. at gumle på og bondebrød med leverpostej, makrel o.l. Hun spiser i ca. 40 minutter.

13.30 – ammes i nogle minutter og tilbydes mme. Her er hun så i stedet begyndt at spise lidt ...


Annonce

... mere ift. Sidste plan da jeg giver hende mme efter (hun drikker 50-100 ml.)

14.00-15.30 sover 2. lur ude i barnevognen.

16.00 – lidt tykmælk 0,25-0,5 dl. med en teske æblemos i, en halv bolle med ost og kyllingepålæg og lidt frugt at gumle på

17.30 – aftensmad - ½ dl. grøntsagsmos med kød og mme også vores aftensmad at gumle på. Hun spiser mere og mere af vores mad, og hun er rigtigt dygtig til at samle det op og spise med fingrene.

Herefter får hun et bad, børster tænder og tager nattøj på

19-19.30 – godnatgrød med mme - jeg laver 2 dl. Og hun spiser ca. Det halve alt efter hvor meget aftensmad hun har spist. Herefter ammes hun, og når hun ikke gider brystet mere får hun lidt MME for at fylde hende lidt ekstra op, og der tager hun ca. 100 ml. mere. Dette giver jeg hende i stuen, da hun ikke spiser lige så meget, hvis jeg giver hende det i soveværelset. Hun er MEGET træt her.

19.30 – jeg går op og synger en godnatsang ligger hende i hendes seng og giver hende sut, nusseklud og en bamse. (bamsen er hun lige begyndt at blive meget glad for). Så ligger hun og nulrer lidt og vender og drejer sig til den rigtige stilling (2-5 minutter), så lukker hun øjnene og falder i søvn.

Hun vågner dog ofte lidt efter vi er gået i seng, og så kommer hun over i vores seng og sover resten af natten. Det trives vi alle fint med, da vi har en kæmpe seng og hun ligger i midten.

Hvordan ser denne plan ud? Og hvordan sikrer jeg, at hun får nok mælk? Sammenlagt får hun kun ca. 200 ml. Mme og tror ikke hun får ret meget fra brystet. Hun får selvfølgeligt mme i grød og grøntssagsmos. Er det nok?

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Bør man sætte babyer op?

Hej Helen, Jeg oplever at vuggestuen sætter min søn på 11 mdr. op, selvom...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Meget træt mor til datter på 7 måneder

Hej Helen Vi har flittigt gjort brug af din brevkasse til råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


14. april 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Evt. ny døgnrytme

Hej Helen, 1.000 tak for din hjælp med en dagsrytme til min pige, vi prøver...

Læs hele brevet og Helens svar


14. april 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Forslag til godnatbog

Hej Helen Har du et forslag til en godnatbog til en baby på 10 mdr. Vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

8 mdr. vil ikke spise, eller flaske, og tager ikke nok på

Hej Helen, For at gøre en lang historie lidt kortere, prøver jeg på at være...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce