Annonce

Annonce

Brev:

Vågner tidligt og væskeindtag


26. februar 2019

Alder:
9 mdr.

Vågner tidligt og væskeindtag

Kære Helen

Så er det ved at være tid til, at jeg endnu engang godt kunne bruge nogle af dine gode råd til vores søns dagsrytme. Det ændrer sig jo hele tiden :-)

Han er lige blevet 9 måneder og har lige haft et par ugers sygdom. Det var en ordentlig omgang med både forkølelse, feber, opkast og diarré, og først nu er vores glade og livlige dreng ved at være sig selv igen.

Vi var lige kommet ind i en rigtig god rytme. For nogle måneder siden kunne han jo sove til 7-7.30, men det blev så lidt vanskeligt at sørge for nok søvn om dagen, da han sov næsten 12 timer om natten. Derfor droppede jeg amningen, når han vågnede omkring kl. 6, og vi stod op i stedet. Far står også op der, så det passede egentlig fint. Vores søn sov så kl. 19-6 plus to gange 1,5 time om dagen. Det passede os alle rigtig fint. Hans sygeforløb lader dog til at have vendt lidt op og ned på tingene og måske også hans udvikling/alder?

Under hans sygdom sov han ret dårligt om natten, og der var nætter, hvor jeg blev nødt til at stå op kl. 4, fordi han nægtede at sove mere. Derfor lod jeg ham også få lidt mere søvn om dagen, og han trængte virkelig med sygdom i kroppen. Nu vil vi dog gerne tilbage til den gode, gamle rytme. Og i det store og hele har den egentlig også fungeret den sidste lille uges tid, hvor han næsten har været helt frisk igen. Han bliver lagt omkring 19.30, og jeg har så holdt ret stædigt fast i, at han sov max 3,5 time fordelt på to lure i løbet af dagen, så han ikke fik vendt sin rytme for meget. Det er også gået fint, og han er tilbage på stræk på ca 3-4 timer mellem sine lure.

Udfordringen er, at han vågner meget tidligt. Nogle dage kl. 4-4.30, men oftest omkring kl. 5. Han er helt tydeligt frisk og i hopla, og det er jo dejligt ovenpå al den sygdom, men jeg synes godt nok, at det er lige lovlig tidligt. Vil gerne strække den til kl. 6. Jeg forsøger at amme, som jeg tidligere har haft held med, og han drikker også gladeligt, men han bliver langt fra søvnig af ...


Annonce

... det. Vi står så op eller bliver liggende i sengen og hygger lidt, hvorefter han får grød omkring kl. 7. Der spiser han fint. Typisk lægger jeg ham så til lur mellem 8.30-9.30 og igen omkring kl. 13.30. Har du nogle tanker om, hvad der er på spil, samt hvad vi kan gøre? Måske det bare handler om tilvænning, før han er tilbage i sin gamle rytme, men som det er lige nu, så får han jo ikke den søvn, han bør i løbet af et døgn, så vidt jeg kan regne mig frem til.

En anden ting, jeg vil høre dig om, angår hans væskeindtag. Lige nu ammer jeg tre gange i døgnet. Typisk tidlig morgen, inden middagslur og inden sengetid. Han sover oftest hele natten fra 19.30-4/5/6. Han spiser rigtig godt til, når jeg ammer, hvilket jo er fint. Han er dog begyndt at drikke meget lidt udover. Måske kan jeg lokke en enkelt lille tår i ham, og jeg tilbyder vand af kop til hvert måltid og mellemmåltid. Han er dog begyndt at ryste på hovedet og skubbe den væk med sin hånd. Jeg har forsøgt at tvinge det i ham indimellem af bar frustration. Specielt i forbindelse med sin sygdom, hvor han blev indlagt en dag til observation af bekymring for væskemangel.

Han ville også kun amme under sygdomsforløbet. Vi forsøgte ellers med fortyndet juice og saft, og det hjalp nogle gange, men slet ikke hver gang. Så både vi og lægerne var glade for, at han da ville ammes. Men hvad skal vi stille op? Er det bare en måde at vise sin selvstændighed på, eller er han reelt ikke tørstig? Han bør jo få en del vand i døgnet (omkring 5 dl vel) for at få stillet sit væskebehov? Jeg har prøvet med alt: kildevandsflasker, sutteflasker, forskellige kopper og glas, med og uden tud, fortyndet saft, juice, kamillete og grøntsagsvand, og han tager typisk også en slurk eller to til hvert måltid. Men det kan da ikke være nok? Er helt bekymret for, at jeg snart skal til at fjerne en til af hans amninger, hvis jeg ikke kan erstatte den med vand.

På forhånd tak for din altid gode og omsorgsfulde hjælp.

De bedste hilsner
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Baby på 9 måneder, der ikke vil falde i søvn

Kære Helen, Min pige på snart 9 måneder har store udfordringer ifht. søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


21. marts 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Dagsplan 9 mdr

Kære Helen Nu er min datter blevet 9 måneder, vil derfor gerne have dig til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Dårlige sovevaner og dagsrytme part 2

Kære Helen. Vi har nu afprøvet den dagsrutine du beskrev i forrige svar,...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2019 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mad og søvn i forbindelse med vuggestuestart

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål vedr. Mad og søvn til søn på nu 10 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spisesituation

Hej Helen. Tak for din forrige mail ang frugt og grønt - vi vil forsøge os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annonce