Annonce

Annonce

Brev:

Vågner tidligt og væskeindtag


26. februar 2019

Alder:
9 mdr.

Vågner tidligt og væskeindtag

Kære Helen

Så er det ved at være tid til, at jeg endnu engang godt kunne bruge nogle af dine gode råd til vores søns dagsrytme. Det ændrer sig jo hele tiden :-)

Han er lige blevet 9 måneder og har lige haft et par ugers sygdom. Det var en ordentlig omgang med både forkølelse, feber, opkast og diarré, og først nu er vores glade og livlige dreng ved at være sig selv igen.

Vi var lige kommet ind i en rigtig god rytme. For nogle måneder siden kunne han jo sove til 7-7.30, men det blev så lidt vanskeligt at sørge for nok søvn om dagen, da han sov næsten 12 timer om natten. Derfor droppede jeg amningen, når han vågnede omkring kl. 6, og vi stod op i stedet. Far står også op der, så det passede egentlig fint. Vores søn sov så kl. 19-6 plus to gange 1,5 time om dagen. Det passede os alle rigtig fint. Hans sygeforløb lader dog til at have vendt lidt op og ned på tingene og måske også hans udvikling/alder?

Under hans sygdom sov han ret dårligt om natten, og der var nætter, hvor jeg blev nødt til at stå op kl. 4, fordi han nægtede at sove mere. Derfor lod jeg ham også få lidt mere søvn om dagen, og han trængte virkelig med sygdom i kroppen. Nu vil vi dog gerne tilbage til den gode, gamle rytme. Og i det store og hele har den egentlig også fungeret den sidste lille uges tid, hvor han næsten har været helt frisk igen. Han bliver lagt omkring 19.30, og jeg har så holdt ret stædigt fast i, at han sov max 3,5 time fordelt på to lure i løbet af dagen, så han ikke fik vendt sin rytme for meget. Det er også gået fint, og han er tilbage på stræk på ca 3-4 timer mellem sine lure.

Udfordringen er, at han vågner meget tidligt. Nogle dage kl. 4-4.30, men oftest omkring kl. 5. Han er helt tydeligt frisk og i hopla, og det er jo dejligt ovenpå al den sygdom, men jeg synes godt nok, at det er lige lovlig tidligt. Vil gerne strække den til kl. 6. Jeg forsøger at amme, som jeg tidligere har haft held med, og han drikker også gladeligt, men han bliver langt fra søvnig af ...


Annonce

... det. Vi står så op eller bliver liggende i sengen og hygger lidt, hvorefter han får grød omkring kl. 7. Der spiser han fint. Typisk lægger jeg ham så til lur mellem 8.30-9.30 og igen omkring kl. 13.30. Har du nogle tanker om, hvad der er på spil, samt hvad vi kan gøre? Måske det bare handler om tilvænning, før han er tilbage i sin gamle rytme, men som det er lige nu, så får han jo ikke den søvn, han bør i løbet af et døgn, så vidt jeg kan regne mig frem til.

En anden ting, jeg vil høre dig om, angår hans væskeindtag. Lige nu ammer jeg tre gange i døgnet. Typisk tidlig morgen, inden middagslur og inden sengetid. Han sover oftest hele natten fra 19.30-4/5/6. Han spiser rigtig godt til, når jeg ammer, hvilket jo er fint. Han er dog begyndt at drikke meget lidt udover. Måske kan jeg lokke en enkelt lille tår i ham, og jeg tilbyder vand af kop til hvert måltid og mellemmåltid. Han er dog begyndt at ryste på hovedet og skubbe den væk med sin hånd. Jeg har forsøgt at tvinge det i ham indimellem af bar frustration. Specielt i forbindelse med sin sygdom, hvor han blev indlagt en dag til observation af bekymring for væskemangel.

Han ville også kun amme under sygdomsforløbet. Vi forsøgte ellers med fortyndet juice og saft, og det hjalp nogle gange, men slet ikke hver gang. Så både vi og lægerne var glade for, at han da ville ammes. Men hvad skal vi stille op? Er det bare en måde at vise sin selvstændighed på, eller er han reelt ikke tørstig? Han bør jo få en del vand i døgnet (omkring 5 dl vel) for at få stillet sit væskebehov? Jeg har prøvet med alt: kildevandsflasker, sutteflasker, forskellige kopper og glas, med og uden tud, fortyndet saft, juice, kamillete og grøntsagsvand, og han tager typisk også en slurk eller to til hvert måltid. Men det kan da ikke være nok? Er helt bekymret for, at jeg snart skal til at fjerne en til af hans amninger, hvis jeg ikke kan erstatte den med vand.

På forhånd tak for din altid gode og omsorgsfulde hjælp.

De bedste hilsner
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige bleer uden skidt kemi!

De moderne stofbleer er blevet opgraderet og fungerer stort set som almindelige engangsbleer- de er nemme at bruge, og så er de tilmed gode for både dit barn og for miljøet!

Stofbleerne skal ’bare’ vaskes og kan dermed bruges igen og igen – og til flere børn. Du sparer miljøet for ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. maj 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Fortsat problemer med putning med meget aktiv dreng

Kære Helen Tak for et rigtig godt svar, det er en kæmpe hjælp at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Bryst som natsut

Hej Helen, Jeg har før skrevet til dig vedr. at vores datter snart 9 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Foretrækker amning fremfor mad

Hej Helen. På trods af at det er 3. barn har jeg stadig nogle udfordringer....

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvad pokker gør man når ens baby ikke vil spise grød og mos?

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Hvad pokker gør man når ens...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Sproglig udvikling

Kære Helen. Et sidste spørgsmål for denne omgang... Det er sikkert noget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce