Annonce

Annonce

Brev:

Opkast efter grød med mælk og gråd om natten


14. februar 2019

Alder:
6 mdr.

Opkast efter grød med mælk og gråd om natten

Hej igen Helen

Tak for svar på mit første brev. Det hjalp at have et ekstra fokus på amningerne i løbet af dagen, men desværre er det ikke lykkedes os at give hende to gange grød/mos om dagen.

Det er med meget svingende succes, at vi giver hende mos og grød. I går havde vi dog stor succes med fuldkornsgrød fra Änglemark, men efter et par timer kastede hun det hele op igen plus mælken fra den efterfølgende amning. Vi har oplevet det to gange før, hvor vi har givet hende hirsegrød fra Arla. Det eneste de to grødtyper har tilfælles er skummetmælk, så jeg bekymrer mig nu om, om hun kan have mælkeallergi. Jeg ringede til sundhedsplejersken i morges og de sagde, at det var ALT for tidligt at konkludere noget. Det undrer mig bare, når grød uden mælk og mos med modermælk fint bliver nede, mens de to andre grødtyper kommer op igen. Desuden sagde hun, at de anbefaler, at man giver mme i grøden fra seks måneder, da de ellers ikke får jern nok. Det har jeg ikke hørt før og det synes jeg heller ikke, at jeg har læst i din bog. Hvad er din holdning ...


Annonce

... til det og hvad tænker du om min datters opkast?

Oven i det har vi nu haft mange nætter i træk, hvor hun vågner grædende og ikke vil overgive sig til søvnen igen. Hun er tydeligt træt, men hun lægger sig ikke til at sove og vil heller ikke have brystet. Det hjælper at svøbe hende, men hun vågner kort tid efter og græder på ny. Hvis vi tager hende op og går rundt med hende i lejligheden stopper hun med at græde, men så snart vi forsøger at vugge hende eller lægge hende, så starter gråden på ny.

Når hun vågner fra sine lure om dagen, er hun glad og virker veloplagt, men om natten er det en helt anden sag. Vi har også kæmpet med diarré og 6-7 afføringer om dagen siden december, men da jeg nævnte det for lægen ved 5-måneders tjekket fik jeg at vide, at det var helt normalt. Jeg begynder dog at mistænke, at maven driller og at det også går ud over hendes søvn om natten.

Jeg håber, at du kan hjælpe os i retningen af nogle svar, så vi kan lægge en plan, der kan give os alle lidt bedre nattesøvn herhjemme.

De bedste hilsener
Christine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2019 | Udvikling | 5 mdr.

En meget aktiv baby

Kære Helen, Med en lille baby (5 måneder om 8 dage) i huset og som...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Dårlige sovevaner og dagsrytme part 2

Kære Helen. Vi har nu afprøvet den dagsrutine du beskrev i forrige svar,...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Spise/søvnrytme til pige på 6 mdr.

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe mig med en dagsrytme til min pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sammenhængen mellem sove og spisevaner 6 mdr.

Hej Helen Vi har en dejlig dreng på 6 mdr. som indtil for nylig har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågner mange gange i nattens løb

Kære Helen Så er jeg tilbage igen, da søvnen på ingen måder er blevet bedre....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce