Annonce

Annonce

Brev:

Opkast efter grød med mælk og gråd om natten


14. februar 2019

Alder:
6 mdr.

Opkast efter grød med mælk og gråd om natten

Hej igen Helen

Tak for svar på mit første brev. Det hjalp at have et ekstra fokus på amningerne i løbet af dagen, men desværre er det ikke lykkedes os at give hende to gange grød/mos om dagen.

Det er med meget svingende succes, at vi giver hende mos og grød. I går havde vi dog stor succes med fuldkornsgrød fra Änglemark, men efter et par timer kastede hun det hele op igen plus mælken fra den efterfølgende amning. Vi har oplevet det to gange før, hvor vi har givet hende hirsegrød fra Arla. Det eneste de to grødtyper har tilfælles er skummetmælk, så jeg bekymrer mig nu om, om hun kan have mælkeallergi. Jeg ringede til sundhedsplejersken i morges og de sagde, at det var ALT for tidligt at konkludere noget. Det undrer mig bare, når grød uden mælk og mos med modermælk fint bliver nede, mens de to andre grødtyper kommer op igen. Desuden sagde hun, at de anbefaler, at man giver mme i grøden fra seks måneder, da de ellers ikke får jern nok. Det har jeg ikke hørt før og det synes jeg heller ikke, at jeg har læst i din bog. Hvad er din holdning ...


Annonce

... til det og hvad tænker du om min datters opkast?

Oven i det har vi nu haft mange nætter i træk, hvor hun vågner grædende og ikke vil overgive sig til søvnen igen. Hun er tydeligt træt, men hun lægger sig ikke til at sove og vil heller ikke have brystet. Det hjælper at svøbe hende, men hun vågner kort tid efter og græder på ny. Hvis vi tager hende op og går rundt med hende i lejligheden stopper hun med at græde, men så snart vi forsøger at vugge hende eller lægge hende, så starter gråden på ny.

Når hun vågner fra sine lure om dagen, er hun glad og virker veloplagt, men om natten er det en helt anden sag. Vi har også kæmpet med diarré og 6-7 afføringer om dagen siden december, men da jeg nævnte det for lægen ved 5-måneders tjekket fik jeg at vide, at det var helt normalt. Jeg begynder dog at mistænke, at maven driller og at det også går ud over hendes søvn om natten.

Jeg håber, at du kan hjælpe os i retningen af nogle svar, så vi kan lægge en plan, der kan give os alle lidt bedre nattesøvn herhjemme.

De bedste hilsener
Christine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. maj 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Fortsat problemer med putning med meget aktiv dreng

Kære Helen Tak for et rigtig godt svar, det er en kæmpe hjælp at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2019 | Amning | 5 mdr.

Fra amning til flaske - 5 måneder

Kære Helen, Jeg har en dreng på 5 mdr (født d.13.12-2018). Han vejer hans...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvad pokker gør man når ens baby ikke vil spise grød og mos?

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Hvad pokker gør man når ens...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Udvikling | 6 mdr.

Tænder, søvn og førstegangsmor!

Kære Helen, tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 mdr. og mange opvågninger om natten

Kære Helen, Så er vi tilbage igen :) Vores skønne dreng på knap 6 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce