Annonce

Annonce

Brev:

Opstart af mad i Thailand


25. januar 2019

Alder:
4 mdr.

Opstart af mad i Thailand

Hej Helen

Jeg har fået god gavn af løbende at læse spørgsmål og dine svar herinde, så nu kommer jeg også lige med et spørgsmål selv.

Vi er på barselsferie i Thailand med vores lille søn Asger på knap 5 måneder (4. februar bliver han 5 md). Han bliver fuldammet, og vores plan var egentlig at fortsætte med det hele turen, men da han fyldte 4 måneder, fik han sin første tand og ugen efter nr 2. Han er ligeledes ret interesseret i vores mad og den ske, han får D-dråber med. Han holder hovedet fint, men kan ikke sidde selv. Og de seneste par uger har jeg måtte amme flere gange (ca. 4) om natten. Derfor startede vi for et par dage siden op på grød, som vi have købt med herned, og det gik så fint.

Første måltid smagte han nysgerrigt på grøden i et par skefulde. Dagen efter klart endnu større interesse og flere skefulde kom ind og blev også fint sunket. Og tredjedagen spiste han en tredjedel af den portion, vi havde lavet med stor åben mund, hver gang vi nærmede ...


Annonce

... skeen. I nat sov han også for første gang længe, så jeg kun ammede kl 1 og lidt i kl 6.

Nu er jeg dog blevet i tvivl, om det er for tidligt, da jeg kan se, at anbefalingen er at vente til så tæt på 6 måneder som muligt, når man fuldammer?

Han er i strålende humør og ammer fint, dog hyppigere hernede, hvilket jeg har tænkt var pga af varmen. Han har siden 7 uger haft sjælden afføring (ca. hver 10. dag), men har ikke været generet af det. Hans afføring har på intet tidspunkt været hård eller klumper, men fint tykt flydende.

Hvad tænker du? Skal vi fortsætte med grøden nu, hvor vi er startet, eller gå over til hver anden dag, eller stoppe helt igen og vente til, han er tættere på de 6 måneder?

Og er der noget, vi skal være opmærksomme på ift. hans mave og afføring? Han har endnu ikke skidt siden vi startede på grød tirsdag.

Jeg ammer selvfølgelig stadig fuldt ud. Vi har ikke givet ham vand, da jeg har ammet.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Emilie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2019 | Udvikling | 5 mdr.

En meget aktiv baby

Kære Helen, Med en lille baby (5 måneder om 8 dage) i huset og som...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognsfeber

Kære Helen, Vi er de glade forældre til en dejlig dreng som lige er fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby græder, når hun bliver lagt

Kære Helen. Så er der flere spørgsmål herfra. Vi er nu flyttet til Aarhus,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Udstyr | 3 mdr.

Vil ikke bruge sut

Kære Helen Har du nogle gode råd til hvordan vi kan få vores lille søn til...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2019 | Udvikling | 3 mdr.

Flad nakke

Kære Helen! Tak for dit gode og brugbare svar. Det går efterhånden bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce