Annonce

Annonce

Brev:

Opstart af fast føde


22. januar 2019

Alder:
5 mdr.

Opstart af fast føde

Hej Helen.

Nu skriver jeg til dig igen igen..

Vores dreng, Elias, fylder 6 måneder den 3/2-2019 og da han er flaskebarn, blev vi anbefalet at starte stille og roligt op med grød og mos fra han fyldte 4 måneder. Dette var også taget i betragtning af, at han sov uroligt og meget dårligt både dag og nat, så vi håbede at det kunne give en bedring..

Vi startede stille og roligt op fra han var 4,5 måned og vi kæmper stadig. Det er som om han bare ikke vil åbne munden og spise. Hvis han sidder med en agurk, frugtbåd eller skeen selv, så putter han det meget gerne i munden, men så snart vi nærmer os med skeen, så protestere han og bliver sur og kniber læberne sammen. Det er meget frustrerende og jeg ved snart ikke hvad mere jeg skal prøve. Vi har prøvet købe grød og hjemmelavet grød (majs, hirse, øllebrød, havre mv.) samt hjemmelavet grøntsagsmos og købemos. Derudover har vi forsøgt med frugtmos.

Vi sætter ham i højstolen eller i skråstolen og vi kan være heldige at få 1-2 skefulde i ham, men derefter stopper han. Han er meget svær at få til at koncentrere sig og det er svært at få ham til at kigge på os og få kontakt med ham, selvom vi snakker en masse til ham, bruger vores mimik med åbne munden, sige sjove lyde. Hvis vi endelig får lidt i ham, er det fordi vi har fået "snydt" ham til at åbne munden i form af at han har en ske i hånden selv og når han fører den til munden og åbner, giver vi ham en i stedet med mad på. Dette finder han dog hurtigt ud af og så vil han heller ikke det.

Han får johannesbrødkernemel i sine flasker, da han havde mange opstød førhen. Han er herefter blevet en meget gladere dreng. Vi har derudover fået klippet hans tungebånd i ...


Annonce

... Holland og vi er stadig igang med efterbehandlingen med at strække og massere såret flere gange dagligt, så ved ikke om det kan have noget at gøre med det? Efter klippet er vi ved at trappe langsomt ud af johannesbrødkernemalen, fordi jeg ved ikke om det mætter for meget i hans mave? Han kommer kun af med afføring hver 4 dag cirka ligemeget hvad jeg gør og han går til behandling hos en osteopat pga mange spændinger i hele kroppen. Vi har været ved kiropraktor, zoneterapeut, kraniosakral osv. uden held. Jeg er i tvivl om han er for mæt eller for oppustet til at ville spise grød, men han spiser glædeligt sine flasker og virker ikke til at være besværet eller generet af det.

Lige nu får han en flaske:
- tidlig morgen ml 5-6 (alt efter hvor meget han har vågnet i løbet af natten)
- formiddag ml 8:30-9:00 herefter lur på ml. 1 time og 2,5 time.
- middag ml 11:30-12:30 herefter lur på ml. 30 min og 2 timer
- eftermiddag ml. 15-17 herefter lur på ml. 30 min og 1 time.
- aften ml. 19:30-21:30 herefter sover han til nat
- sen aften ml. 00-02

Resten af natten er han ofte urolig og vågner et par gange

Han får tilbudt 180 ml. i alle flaskerne, undtagen den til nat som er på 210-240 ml.

Jeg vil rigtig gerne give ham grød eller mos istedet, men jeg synes snart at have prøvet alt, på alle tidspunkter af døgnet og han vil stadig ikke, så har brug for nogle gode råd.

Mit spørgsmål er hvordan vi kan bære os ad med at få introduceret skemaden på en sjov måde, så han gerne vil spise det?
- Skal vi skære ned på mængden af flasker?
- Skal han have mindre ml i flasken?
- Hvornår er det bedst at give mos/grød ved opstart?
- Hvilken rutine kunne du anbefale?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Barnets Bog anbefaling

En Barnets Bog er nok den mest personlige gave, man kan give sit barn; at se sin mors håndskrift igennem bogen, og læse de små hverdagshistorier, hun har skriblet ned, vil uden tvivl være blandt de mest værdifulde minder, han eller hun får med fra barndommen.

Men hvilken barnets bog ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. maj 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Fortsat søvnproblemer og ammestop

Hej Helen Tak for dit sidste svar. Vi har nu prøvet at med drømmeflasken,...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2019 | Amning | 5 mdr.

Fra amning til flaske - 5 måneder

Kære Helen, Jeg har en dreng på 5 mdr (født d.13.12-2018). Han vejer hans...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2019 | Udvikling | 4 mdr.

Overstimuleret eller træt?

Kære Helen. Jeg er efterhånden blevet lidt rådvild med hensyn til min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Udvikling | 6 mdr.

Tænder, søvn og førstegangsmor!

Kære Helen, tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 mdr. og mange opvågninger om natten

Kære Helen, Så er vi tilbage igen :) Vores skønne dreng på knap 6 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce