Annonce

Annonce

Brev:

Grovere grød og mos


4. januar 2019

Alder:
5 mdr.

Grovere grød og mos

Hej Helen,

Jeg er begyndt at introducere min datter for grovere grødtyper som fx havregrød og hun er vild med det. Jeg har også prøvet at gøre grøntsagsmosen grovere ved at mose den frem for at bruge stagblender. Hun fik græskar for nogle dage siden men dagen efter da hun lavede en ble, kunne jeg se at der var stykker græskar i den (selvom den var godt moset igennem med gaffel). Betyder stykkerne at hendes mave-tarm-system ikke er klar til den grovere form for mos endnu eller er det meget normalt at de kan komme "uforarbejdet" ud igen når man begynder at introducere grovere typer?

Min datter har været lidt mere skeptisk over for den grovere mos end for den grovere grød. Så jeg har nu besluttet at vi først leger lidt med grøden og hun om aftenen får den konsistens hun kender.

Du anbefalede mig at jeg når vi nærmer os 6 måneders alderen kan introducere morgengrød til hende. I din bog og ved dagsplan kan jeg se, at du skriver grød til morgen ...


Annonce

... og grøntsagsmos til middag og aften. Er der en bestemt grund til denne rækkefølge og at det kun er grød én gang men grøntsager to gange om dagen? Kunne jeg ikke også blande grøntsager med lidt grød til frokost og så om aftenen så bare give grøntsagsmos som på sigt bliver blandet med kød osv?

Et afsluttende spørgsmål er angående de forskellige slags grøntsager. Du skrev i din sidste besked at min datter når hun er 6 måneder gammel kan begynde at få rodfrugter, kål og lignende.
Hvad er årsagen til at de ikke må få pastinak før?

Jeg har prøvet at give min datter agurk som fingermad.
Har også prøvet at give hende et stykke banan, men her kunne jeg se at hun meget hurtig får smasket løs og får løsnet større stykker af bananen. Derfor har jeg ikke gjort det igen. Hvornår må de gerne gnave på frugt med deres gummer og få "større" stykker ind i munden (stadig ikke for stor, men på størrelse som en lille blåbær måske)?

Ser frem til at høre fra dig.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. juni 2019 | Udvikling | 6 mdr.

Suttetræning

Hej Helen, Har du nogle tips til, hvordan man lærer en baby på 6,5 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan - rytme med måltider og søvn

Hej Helen, Jeg er mor til en dejlig pige på lige knap 6,5 mdr. Hun er stort...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Svært ved at sove i dagtimerne

Kære Helen :) Tak for dit tidligere svar angående min datters søvn om...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juni 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Drømmeflaske hvordan?

Hej igen Helen Tusind tak for din forklaring ang flasken ved en 01 tiden,...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner altid grædende op fra eftermiddagsluren

Kære Helen, Tusind tak for dit svar ang. vores søns søvn om dagen, fodringer...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce