Annonce

Annonce

Brev:

Grovere grød og mos


4. januar 2019

Alder:
5 mdr.

Grovere grød og mos

Hej Helen,

Jeg er begyndt at introducere min datter for grovere grødtyper som fx havregrød og hun er vild med det. Jeg har også prøvet at gøre grøntsagsmosen grovere ved at mose den frem for at bruge stagblender. Hun fik græskar for nogle dage siden men dagen efter da hun lavede en ble, kunne jeg se at der var stykker græskar i den (selvom den var godt moset igennem med gaffel). Betyder stykkerne at hendes mave-tarm-system ikke er klar til den grovere form for mos endnu eller er det meget normalt at de kan komme "uforarbejdet" ud igen når man begynder at introducere grovere typer?

Min datter har været lidt mere skeptisk over for den grovere mos end for den grovere grød. Så jeg har nu besluttet at vi først leger lidt med grøden og hun om aftenen får den konsistens hun kender.

Du anbefalede mig at jeg når vi nærmer os 6 måneders alderen kan introducere morgengrød til hende. I din bog og ved dagsplan kan jeg se, at du skriver grød til morgen ...


Annonce

... og grøntsagsmos til middag og aften. Er der en bestemt grund til denne rækkefølge og at det kun er grød én gang men grøntsager to gange om dagen? Kunne jeg ikke også blande grøntsager med lidt grød til frokost og så om aftenen så bare give grøntsagsmos som på sigt bliver blandet med kød osv?

Et afsluttende spørgsmål er angående de forskellige slags grøntsager. Du skrev i din sidste besked at min datter når hun er 6 måneder gammel kan begynde at få rodfrugter, kål og lignende.
Hvad er årsagen til at de ikke må få pastinak før?

Jeg har prøvet at give min datter agurk som fingermad.
Har også prøvet at give hende et stykke banan, men her kunne jeg se at hun meget hurtig får smasket løs og får løsnet større stykker af bananen. Derfor har jeg ikke gjort det igen. Hvornår må de gerne gnave på frugt med deres gummer og få "større" stykker ind i munden (stadig ikke for stor, men på størrelse som en lille blåbær måske)?

Ser frem til at høre fra dig.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2019 | Udvikling | 5 mdr.

5 måneder og ligge på maven

Hej Helen. Vores datter bliver 5 mdr her den 20 jan. og hun er ikke meget...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Meget pylret fra starten af

Hej Helen Min datter har været hvad jeg ville kalde svær, lige fra starten...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Grød og modermælk

Hej Helen, Vi har nu læst et par steder at mange forældre begynder at give...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Sover i mærkelige positioner i sin slyngevugge

Kære Helen, Vores datter Uma er 15 uger nu, og vi har generelt ikke noget...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

B menneske på 5 mdr. Krise kl. 22

Hej Helen. Tak for en fin brevkasse som vi flittigt følger herhjemme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce