Annonce

Annonce

Brev:

Mad og amninger


20. december 2018

Alder:
7 mdr.

Mad og amninger

Kære Helen

Mange tak for dine sidste svar. Vi har nu arbejdet på at afkorte nattesøvnen lidt, så han nærmere sover 11 timer om natten og derudover sover en 3. lur om dagen, så han først skal puttes omkring 19.30. Det fungerer godt, og vores søn lader til at have fået lidt mere overskud om dagen. Så mange tak for det!

Nu skriver jeg til dig angående mad. Vores søn er ekstremt glad for mad og spiser med glæde alt. Han er også en stor dreng på lige knap 7 mdr og 10,4 kg. Han er dog også lang (ca. 74 cm). Som jeg skrev til dig sidst, så sover vores søn fra han bliver puttet indtil et sted mellem kl. 3 og 6, før han efterspørger mad. Det er sjældent meget tydeligt, at han er sulten, men jeg hører det typisk ved små lyde eller uro og vurderer, at det er tid. Når han bliver ammet falder han til ro.

De sidste par dage har det først været omkring kl. 6, at han bliver ammet, og jeg tror i virkeligheden, at det er mig, der vurderer, at han bør være sulten. Det skal siges, at jeg vågner hver gang, han siger det mindste, så det kan næsten ikke være fordi, at jeg overhører hans signaler. Hvilket jeg næsten ville ønske jeg var bedre til nogle gange ;)

Vi starter så dagen med en hyggeamning kl. ca. 6 og står derefter op. Han er meget vågen og frisk på det tidspunkt, og det er klar hans bedste tidspunkt på dagen :) Så her leger vi og hygger indtil omkring kl. 7.30, hvor han får grød. Omring en halv time efter begynder han at sige mam-mam og brokke sig, og jeg giver ham så frugt (mos+i hånden). Efter en halv time mere, hvor jeg har planer om at lægge ham begynder han ...


Annonce

... meget insisterende på mam-mam igen, indtil han tilbydes brystet. Her spiser han ivrigt. Han lægges til lur. Normalt giver jeg ham så frokost ca. en time efter, at han er vågnet, men igen begynder han på mam-mam, og jeg giver ham så frokost det tidligere. Allerede en halv time efter begynder han igen på mam-mam, så det ender med, at jeg ammer ham af to omgang inden middagslur. Det samme gælder om eftermiddagen, hvor han også spiser ivrigt af frugt OG ammes. Dernæst aftensmad og amning.

Det lader til, at han er blevet meget tydelig omkring, hvornår han er sulten, men jeg kan næsten ikke forstå, at det er det. Men han stopper jo, når han får mad? Men kan han virkelig være så sulten igen efter en halv times tid? Det er meget intenst hans mam-mam, og han småklynker ofte imens. Når han får mad, stopper han med det samme. Er det naturligt nok med den sult om dagen, når han nu ikke spiser om natten? Jeg frygter lidt at skulle til at skære i amningerne til de fire, for som det er nu, lader det til, at han både har behov for frugt OG amning.

Hvordan sikrer jeg, at han får det, han efterspørger? Lige nu forsøger jeg virkelig at holde mængden af skemad nede til max 1,5 dl, så det ikke går ud over ammingerne. Jeg har endnu ikke prøvet, at han selv siger fra over for mad. Jeg stopper typisk, når jeg fornemmer, at interessen er dalende og andre ting tager opmærksomheden, men at lukke munden for skeen eller lignende, har jeg aldrig oplevet. Skal jeg være så styrende ift. mængden?

Håber du kan give mig nogle gode råd ift. ovenstående.
På forhånd tak!

De bedste hilsner
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. marts 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Spise/søvnrytme til pige på 6 mdr.

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe mig med en dagsrytme til min pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Salt i maden - kan vi ikke bruge tal?

Hej Helen Dette angår dine kostanbefalinger i 'Børn og Mad' samt nogle svar...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr. og natteroderi

Hej Helen Må fædre også spørge? (dette var en joke, men jeg antager...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sammenhængen mellem sove og spisevaner 6 mdr.

Hej Helen Vi har en dejlig dreng på 6 mdr. som indtil for nylig har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågner mange gange i nattens løb

Kære Helen Så er jeg tilbage igen, da søvnen på ingen måder er blevet bedre....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce