Annonce

Annonce

Brev:

Mad og amninger


20. december 2018

Alder:
7 mdr.

Mad og amninger

Kære Helen

Mange tak for dine sidste svar. Vi har nu arbejdet på at afkorte nattesøvnen lidt, så han nærmere sover 11 timer om natten og derudover sover en 3. lur om dagen, så han først skal puttes omkring 19.30. Det fungerer godt, og vores søn lader til at have fået lidt mere overskud om dagen. Så mange tak for det!

Nu skriver jeg til dig angående mad. Vores søn er ekstremt glad for mad og spiser med glæde alt. Han er også en stor dreng på lige knap 7 mdr og 10,4 kg. Han er dog også lang (ca. 74 cm). Som jeg skrev til dig sidst, så sover vores søn fra han bliver puttet indtil et sted mellem kl. 3 og 6, før han efterspørger mad. Det er sjældent meget tydeligt, at han er sulten, men jeg hører det typisk ved små lyde eller uro og vurderer, at det er tid. Når han bliver ammet falder han til ro.

De sidste par dage har det først været omkring kl. 6, at han bliver ammet, og jeg tror i virkeligheden, at det er mig, der vurderer, at han bør være sulten. Det skal siges, at jeg vågner hver gang, han siger det mindste, så det kan næsten ikke være fordi, at jeg overhører hans signaler. Hvilket jeg næsten ville ønske jeg var bedre til nogle gange ;)

Vi starter så dagen med en hyggeamning kl. ca. 6 og står derefter op. Han er meget vågen og frisk på det tidspunkt, og det er klar hans bedste tidspunkt på dagen :) Så her leger vi og hygger indtil omkring kl. 7.30, hvor han får grød. Omring en halv time efter begynder han at sige mam-mam og brokke sig, og jeg giver ham så frugt (mos+i hånden). Efter en halv time mere, hvor jeg har planer om at lægge ham begynder han ...


Annonce

... meget insisterende på mam-mam igen, indtil han tilbydes brystet. Her spiser han ivrigt. Han lægges til lur. Normalt giver jeg ham så frokost ca. en time efter, at han er vågnet, men igen begynder han på mam-mam, og jeg giver ham så frokost det tidligere. Allerede en halv time efter begynder han igen på mam-mam, så det ender med, at jeg ammer ham af to omgang inden middagslur. Det samme gælder om eftermiddagen, hvor han også spiser ivrigt af frugt OG ammes. Dernæst aftensmad og amning.

Det lader til, at han er blevet meget tydelig omkring, hvornår han er sulten, men jeg kan næsten ikke forstå, at det er det. Men han stopper jo, når han får mad? Men kan han virkelig være så sulten igen efter en halv times tid? Det er meget intenst hans mam-mam, og han småklynker ofte imens. Når han får mad, stopper han med det samme. Er det naturligt nok med den sult om dagen, når han nu ikke spiser om natten? Jeg frygter lidt at skulle til at skære i amningerne til de fire, for som det er nu, lader det til, at han både har behov for frugt OG amning.

Hvordan sikrer jeg, at han får det, han efterspørger? Lige nu forsøger jeg virkelig at holde mængden af skemad nede til max 1,5 dl, så det ikke går ud over ammingerne. Jeg har endnu ikke prøvet, at han selv siger fra over for mad. Jeg stopper typisk, når jeg fornemmer, at interessen er dalende og andre ting tager opmærksomheden, men at lukke munden for skeen eller lignende, har jeg aldrig oplevet. Skal jeg være så styrende ift. mængden?

Håber du kan give mig nogle gode råd ift. ovenstående.
På forhånd tak!

De bedste hilsner
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Aldrig været god til at sove

Hej Helen Først og fremmest tak for din fantastiske brevkasse. Den har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2019 | Amning | 9 mdr.

Baby på 9 mdr vil kun ammes

Kære Helen. Jeg skriver til dig fordi vi er stødt ind i store madproblemer...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Mælkebehov, amning og sutteflaske

Hej Helen Nu er det tid igen, til lidt sparring. Vores dejlige dreng er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

3-2 lure

Kære Helen, Så er man her igen.- ens breve viser hvordan baby hele tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Klumper i maden - 8 mdr.

Hej Helen, Har du nogle gode råd til hvordan jeg får min søn på 8 mdr. til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce