Annonce

Annonce

Brev:

Rytme ved 6 måneder


4. december 2018

Alder:
6 mdr.

Rytme ved 6 måneder

Hej Helen.

Min skønne datter er rundet de 6 måneder og vi har været i gang med skemad siden er par dage før 4 måneder, fordi hun var ret sulten. Det er gået super godt. Nu fornemmer jeg at der er ved at ske noget andet.

Hun fik ret hurigt to små portioner om dagen, middag og aften. Og kort tid efter fik hun lidt om morgenen også. Simpelthen fordi hele familien står op kl. 07.30 og spiser morgenmad sammen så det virkede forkert ikke at give hende lidt at sidde med. Jeg er i tvivl om, hvordan jeg mad-mæssigt skal holde en rytme med hende. Jeg forsøgte at give hende lidt frugt i hånden, men det knækkede en lille stump pære af i hendes mund så jeg blev lidt forskrækket.

I forhold til søvn har hun siden fødselen sovet fra kl. 20 til ca. 06-07 tiden afbrudt af to flasker og sovet videre. Nu er hun begyndt at være lidt vågen omkring kl. 01 eller 04. På samme måde har hun haft en rigtig fin ...


Annonce

... rytme af lure i løbet af dagen, men som jeg ikke kan finde ud af mere fordi den pludselig varierer en del. Hun plejede at være vågen maks to timer indtil næste lur og måske lige 2,5 time op til kl. 20 til natten og altid fik hun flasken og vendte sig på siden og sov bagefter. Nu er jeg helt rundt på gulvet, fordi hun er blevet svær at putte. Måske hun kan være vågen længere tid nu? Hun ligner bare en der er helt klar, når jeg giver hende flasken, men så kan der gå næsten yderligere en time før hun sover og det tærer på mig.

Hvordan mon hendes søvn rytme kunne være? I dag har hun sovet til kl. 07 og første lur fra 10-12 og igen fra 15-16.30. Og så plejer hun igen at sove kl. 20 til natten. Men Hvordan skal hun have mad, når hun er vågen så lang tid? Jeg plejer jo at give lidt grød lidt efter hun er vågnet og så putte på en flaske...

Håber du kan guide lidt :)

Venligst
Hjemmegående mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. august 2019 | Amning | 7 mdr.

Nedtrapning af amning og dagplejestart

Hej Helen. :) Igen mange tak for dine gode svar. Nu kommer der flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Kravle og generthed

Kære Helen Jeg har lidt forskellige spørgsmål ang. motorisk udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppigt mælkbehov, skemad og god rytme

Kære Helen Tak for en god brevkasse, som har givet os stor inspiration til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Trappe ud af natflaske

Hej Helen, Jeg søger lige en second opinion. Min sundhedsplejerske vil gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vugges i søvn - 6 mdr.

Kære Helen Jeg er ved at blive vanvittig! Vi har fra en meget tidlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce