Annonce

Annonce

Brev:

Rutiner omkring aftensmaden


12. november 2018

Alder:
2 år, 3 mdr.

Rutiner omkring aftensmaden

Kære Helen

Vi står med en udfordring omkring aftensmaden. Vores søn på godt to år er virkelig kommet ind i en fase, hvor han prøver grænser af overfor os.

Det skal lige siges, at han er gået lidt tilbage mht. at spise med ske og gaffel. Jeg har lidt en mistanke om, at det kom ifbm. at lillesøster kom til verden. Nu bruger han sjældent gaflen eller skeen. Til gengæld bruger han flittigt skeen om morgenen, når han spiser havregrød.

Når vi sidder og spiser aftensmad sammen, så får han totalt snaskede fingre, fordi han jo bruger dem til at spise. Vi opfordrer ham til at bruge gaffel eller ske, men vil heller ikke presse ham for meget og gøre et stort nummer ud af det. Men nu kan han finde på at sidde og hamre de møgbeskidte hænder ned i bordet eller vifte med ske/gaffel, så det flyver rundt med mad. Han hælder også ofte koppens indhold udover sin mad.

Hver eneste ...


Annonce

... gang får han at vide, at det må han ikke. I går tog han den så lige til et nyt niveau, da han var fuldstændig ligeglad med, hvad vi sagde til ham. Vi var nødt til at fjerne ham helt fra bordet. Det er bare ikke sjovt, at han så kommer i en slags skammekrog, så vi andre kan spise færdigt. Han protesterede jo højlydt og ville efterfølgende ikke have mere at spise.

Har du et par gode tips til, hvordan vi kan få en hyggelig stund ud af aftenspisningen uden at komme i konflikt hver gang?

Kan vi gøre andet end at tilbyde ham gaffel/ske og opfordre ham til at bruge disse? Vil jo helst ikke presse på.

Det er jo okay, at han stadig har behov for at røre ved maden. Men hvordan får vi ham til at forstå, at det altså gælder for hvert eneste måltid, at han ikke skal sidde og svine alt omkring sig til. Han bliver jo klart provokeret af, at vi bliver sure på ham.

Venlig hilsen
Julie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. januar 2019 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Svær at lægge til lur

Kære Helen For snart lang tid, da min datter var knap et år, skrev jeg til...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2019 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Hælder mælk og vand ud på bordet

Hej Helen Vores søn er begyndt at hælde mælken/vandet ud over bordet når vi...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2019 | Opdragelse | 2 år

Når en 2 årig slår ud?

Kære Helen Hvordan forholder vi os når vores datter på 24 måneder slår ud og...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2019 | Udvikling | 2 år, 5 mdr.

Min søns pludselige angst

Hej Helen. Vores søn er på det seneste pludselig blevet bange for ting, som...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Tryghed - 2 år, 4 mdr.

Helen - min datter på 28 måneder, har aldrig brugt en sut men bruger morens...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding og minder i sammensætning om en tynd grød. Vælling kan tidligst gives til barnet fra 4 mdr´s alderen, hvor nogle forældre oplever at det kan have en lidt mere mættende effekt, så barnet sover bedre om natten.

Der må i alderen 4-6 mdr. max gives hvad der svarer til to måltider, pga det højere proteinindhold.

Hvis barnet trives godt på modermælk, så er der ingen grund til at give vælling. Barnet kan i givet fald gå direkte fra bryst...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce