Annonce

Annonce

Brev:

Rutiner omkring aftensmaden


12. november 2018

Alder:
2 år, 3 mdr.

Rutiner omkring aftensmaden

Kære Helen

Vi står med en udfordring omkring aftensmaden. Vores søn på godt to år er virkelig kommet ind i en fase, hvor han prøver grænser af overfor os.

Det skal lige siges, at han er gået lidt tilbage mht. at spise med ske og gaffel. Jeg har lidt en mistanke om, at det kom ifbm. at lillesøster kom til verden. Nu bruger han sjældent gaflen eller skeen. Til gengæld bruger han flittigt skeen om morgenen, når han spiser havregrød.

Når vi sidder og spiser aftensmad sammen, så får han totalt snaskede fingre, fordi han jo bruger dem til at spise. Vi opfordrer ham til at bruge gaffel eller ske, men vil heller ikke presse ham for meget og gøre et stort nummer ud af det. Men nu kan han finde på at sidde og hamre de møgbeskidte hænder ned i bordet eller vifte med ske/gaffel, så det flyver rundt med mad. Han hælder også ofte koppens indhold udover sin mad.

Hver eneste ...


Annonce

... gang får han at vide, at det må han ikke. I går tog han den så lige til et nyt niveau, da han var fuldstændig ligeglad med, hvad vi sagde til ham. Vi var nødt til at fjerne ham helt fra bordet. Det er bare ikke sjovt, at han så kommer i en slags skammekrog, så vi andre kan spise færdigt. Han protesterede jo højlydt og ville efterfølgende ikke have mere at spise.

Har du et par gode tips til, hvordan vi kan få en hyggelig stund ud af aftenspisningen uden at komme i konflikt hver gang?

Kan vi gøre andet end at tilbyde ham gaffel/ske og opfordre ham til at bruge disse? Vil jo helst ikke presse på.

Det er jo okay, at han stadig har behov for at røre ved maden. Men hvordan får vi ham til at forstå, at det altså gælder for hvert eneste måltid, at han ikke skal sidde og svine alt omkring sig til. Han bliver jo klart provokeret af, at vi bliver sure på ham.

Venlig hilsen
Julie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juni 2019 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Stadig bøvl med den juniorseng.

Kære Helen Vi har brug for din hjælp til putning endnu en gang. Det gik jo...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2019 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning er en dræber

Hej Helen, Jeg skriver til dig, fordi jeg vil omlægge vores rutiner hvad...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2019 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Vuggestue - hvilken løsning skal vi vælge?

Kære Helen Håber virkelig du kan hjælpe os med denne problemstilling vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2019 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Lange opvågninger om natten

Hej Helen. Håber at du endnu engang kan komme med nogle af dine gyldne råd,...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2019 | Sygdom | 2 år, 5 mdr.

Sure opstød - 2 år, 5 mdr.

Hej Helen, Vores store dreng døjer utrolig meget med sure opstød. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce