Annonce

Annonce

Brev:

13 måneder og spisning


4. juli 2018

Alder:
13 mdr.

13 måneder og spisning

Hej Helen.

Tak for den fine brevkasse, jeg har haft megen glæde af at læse i den. Jeg har dog ikke rigtig kunne finde et spørgsmål vedrørende den udfordring jeg står med nu. Derfor skriver jeg nu, og håber inderligt, du har et forslag til,hvad vi kan gøre.

Jeg skriver og fortæller lidt bredt, da jeg tænker der måske kan være flere ting der spiller sammen.

Min søn har altid spist fint og taget godt imod ny mad. Han er blevet ammet, er startet på grød, grøntsagmos, rugbrød og almindelig aftensmad. Han bliver ammet inden sengetid (og falder for det meste i søvn herved, gør han ikke puttes han bagefter amning) og måske 1-2 gange i løbet af natten. Og det har kørt fint. Han har brugt sut.

Lige pludselig i april måned, nærmest fra den ene dag til den anden, ville han ikke bruge sut mere. Han begyndte at spytte den ud, vende hovedet væk og blev nærmest sur, hvis man nærmede sutten hans mund. I maj måned, begyndte han ikke at ville spise rugbrød. Det gjorde mig ikke så bekymret, jeg tænkte, at det bare var for en periode, da han spiste fint ved de andre måltider.

I starten af juni starter han i dagpleje, og bliver efter de første 3 dage syg med feber og forkølelse. Mens han er syg vil han intet spise, og begynder også at afvise væske. Jeg tager til lægen med ham, og hun siger det er fint han bliver ammet lidt ekstra, men at jeg skal tvinge væske i ham med en plastiksprøjte, så jeg kan sprøjte det i munden på ham (ellers drikker han intet). Feberen kører lidt op og ned men varer i alt omkring 14 dage, hvor han næsten intet spiser, og jeg må tvinge væske i ham. Han afviser is, saftevand, juice og alle de forbudte ting, man ellers kan lokke dem med. Han taber sig en del. Vi var til lægen mange gange, og jeg sagde allerede fra første besøg, at jeg var bange for det var mellemørebetændelse (han er ørebarn). 5 forskellige læger og vagtlæger når vi at være inde ved, alle siger de, at ørene ser fine ud. Dog har han væske på det ene øre (han har dræn i det andet), men ingen betændelse. En dag løber det fra hans øre, og han får penicilin til øret. Det hjælper og hans humør stiger gevaldigt. Han havde altså en mellemøre-infektion og væske på det ene øre. Det hele når at stå på lige knap en måned - nu har han dræn i begge ører, så øreproblemer ville jeg mene kan udelukkes - og det er som om han ikke rigtig kan komme igang med spisningen igen.

Her er vores dag i dag fx.
04.30 Amning
07.00 Havregrød med banan og vand i kop
09.00 Lidt banan og bolle med smør i dagpleje tilbydes (han spiser ikke)
11.00-11.15 Frokost, rugbrød i dagpleje tilbydes (han spiser ikke, og dagplejemor giver ham grød)
12.15-12.30 puttes til ...


Annonce

... middagslur
12.15- 14.45-15 Sover
15.15 Eftermiddagsmad hjemme, knækbrød, forskellig frugt, vand i kop (spiser og drikker fint)
17.00 Aftensmad (spiser en lille buket broccoli)
18.00 Jeg tilbyder grød, da jeg synes han skal have noget ned. Han spiser fint grøden, spræller med arme og ben og siger "mamam"
18.50 godnat-amning (spiser et bryst)
19.00 sover
19.30 vågner (spiser andet bryst)
20.45 vågner igen.....

Han plejer at have 3-4 opvågninger mellem 19-23 og sover herefter til omkring kl.04.30-5 (måske en enkelt opvågning i dette tidsrum af og til).

Det skal lige siges, at han til aftensmaden fx, spræller med arme og ben og siger mamam, når han ser jeg øser op. Når skeen/gaffelen så kommer nær munden afviser han ved at dreje hovedet væk og holde hånden op for munden. Det er virkelig frustrerende, for jeg har indtrykket af at han er sulten og gerne vil!

Jeg har prøvet alt, føler jeg. Jeg giver ham små overskuelige portioner. Grøntsagsstænger han kan sidde med selv. Mos. Jeg gør alt for at spisesituationen skal være hyggelig. Hvis han sidder med det selv, smider han det meste af maden på gulvet eller sidder og prikker i den. Den ene dag vil han ex gerne spise kogte gulerødder, den næste gang han får det ryger de på gulvet. Han vil ikke spise rugbrød i dagplejen, men jeg kan godt få ham til at spise lidt herhjemme. Dog kun med makrel og leverpostej. Hvis jeg giver ham andet pålæg på, spytter han det ud, selvom han før har spist forskelligt slags pålæg.

Der er mange, der i bedste mening kommer med gode råd og kommentarer. "Du har nok en kræsen dreng". Men er han kræsen, når han ikke engang har smagt på maden inden han afviser den? Jeg er bange for at han har fundet ud af, hvilken magt han besidder ved at lukke munden for maden, fordi det har stået på så længe. Han har set hvordan vi har forsøgt med alt muligt forskelligt, og han er ofte blevet tilbudt noget andet, hvis han ikke ville spise det han blev tilbudt.Men jeg synes bare ikke at det så giver mening, at han er så meget på, når vi sidder ved bordet og jeg øser op, hvor han viser interesse for maden med kropssproget og siger mamam.

Har du forslag til, hvordan jeg kan få ham til at tage sutten igen? (Jeg vil gerne at han kan finde trøst med den, når han er i dagpleje fx og også om natten)

Er det natamningerne der forstyrrer spisningen om dagen?

Jeg er bekymret for, om han får vitaminer nok og de rigtige vitaminer, når han ikke rigtig spiser andet end grød. Skal han have vitamintilskud?

Hvor meget væske skal han have i løbet af en dag, når han er 13 måneder?

Håber du har nogle forslag, da jeg er ved at være frustreret.

Venlig hilsen
U´s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Afvænning af flaske om natten - 12 mdr.

Kære Helen Vi har brug for hjælp til at få afvænnet vores dreng Sebastian...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Drikkeproblemer ved 11 måneder

Hej Helen, Jeg har et spørgsmål vedr. vores pige, der lige er fyldt 11...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Dreng på 13 måneder med dårlig nattesøvn i månedsvis

Kære Helen, Vi er et par meget trætte forældre til en dejlig, men utroligt...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2018 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Aften- og natflasken

Hej Helen Mit spørgsmål handler om flasker. Vores dreng på nu 1 år får...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Putning og afvænning fra natamning

Kære Helen Først tak for en rigtig god brevkasse og for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce