Annonce

Annonce

Brev:

10 måneder, - mad, søvn og rytme


11. juni 2018

Alder:
10 mdr.

10 måneder, - mad, søvn og rytme

Kære Helen.

Så skriver jeg igen vedr. min lille pige som nu er 10 måneder.

Hun har aldrig lært at sove igennem - men det var dog som om vi var lige ved at være inde i en god rytme for et par uger siden… (som at hun kun vågnede op 2 gange om natten -ved 23 tiden og ved 5 tiden) Vi var hjemme i Danmark hvor vi nød det gode vejr og tilbragte en masse tid udenfor. Noget vi desværre ikke gør her I Marokko fordi der enten er for varmt og ikke er mange børnevenlige haver / parker.

Nu er vi tilbage I Marokko - hvor der er Ramadan… dette har medført at hele dagligdagen har ændret sig fra hvad vi var vant til...
Og lige nu så er alt en udfordring. Hun insisterer på at ville spise selv - men det virker bare som om meget af maden smages på men ikke kommer ned. Hvilket medfører at hun drikker rigtig meget modersmælk særligt om natten. Hun får pt mælk før begge hendes lure og før hun skal sove om aftenen -og så i løbet af natten... hvilket har taget rigtig meget til de sidste dage!

Hun har også afføringen meget oftere end tidligere - særligt sidst på dagen… Det sidste døgn havde hun afføring 5 gange. Og her kommer så næste udfordring - hun værger sig voldsomt mod at blive skiftet. Så voldsomt så jeg simpelthen ikke kan gøre det alene! Jeg er nødt til at få hjælp - nogle gange er det nok at der er en som underholder hende og andre gange er det simpelthen ikke nok og så er vi nødt til at holde hende fast. Jeg synes det virker så voldsomt og ville virkelig ønske der er en anden måde at gøre det på?

Endelig så kommer vi til når hun skal sove… For et par måneder siden blev hun puttet ved at ...


Annonce

... hun blev ammet med lyset tændt, så flyttet lys vågen over i en sin seng, lyset slukkes og jeg sang godnat for hende hvorefter hun faldt I søvn.
Siden da er vi flyttet tilbage til mine svigerforældre og hun er begyndt at kravle rundt + stå op og gå ved hjælp. Så kom der er en periode hvor hun slet ikke kunne finde ro når hun skulle sove og vi kom ind i en dårlig vane med at hun i stedet faldt i søvn ved brystet.

Nu falder hun ikke længere i søvn ved brystet - i stedet drikker hun mælk og så sætter hun sig op og kravler rundt... nu er den eneste måde jeg kan få hende til at sove ved at gå rundt og vugge hende mens jeg synger for hende... det er bare ikke en vane jeg vil ind i.... Og det er også med en masse gråd og til dier skrig, selv når jeg går og vugger hende. Jeg ville aller helst kunne lægge hende som du beskriver i din bog... men det virker slet ikke inden for rækkevidde lige nu... derudover så vil vi gerne have min mand med indover så det ikke kun er mig som kan lægge hende til at sove... det har ikke været muligt rigtig indtil nu pga amningen + min mand har ikke været så involveret tidligere udover at være den sjove man legede med... Men som sagt så vil vi begge lave om på det nu så vil også meget gerne have råd til hvordan vi kan gøre det.

Jeg skal også lige nævne at hun lægges til at sove i sin egen seng og når hun så vågner ved 23 tiden (bliver normalt puttet ved 21 tiden.) så kommer hun hen i vores seng og sover mellem os. Det var det som fungerede for os og for at få hende til at sove bedre da hun var yngrer.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Kristine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Madnægter

Kære Helen, Jeg håber du kan give os nogle råd ift. at få vores dreng Milo...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Amning | 8 mdr.

Ammebarn til flaske

Kære Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som jeg stadig ammer, hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Få baby til at sove uden bryst

Hej Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som lige er startet op i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annoncer

Annonce