Annonce

Annonce

Brev:

10 måneder, - mad, søvn og rytme


11. juni 2018

Alder:
10 mdr.

10 måneder, - mad, søvn og rytme

Kære Helen.

Så skriver jeg igen vedr. min lille pige som nu er 10 måneder.

Hun har aldrig lært at sove igennem - men det var dog som om vi var lige ved at være inde i en god rytme for et par uger siden… (som at hun kun vågnede op 2 gange om natten -ved 23 tiden og ved 5 tiden) Vi var hjemme i Danmark hvor vi nød det gode vejr og tilbragte en masse tid udenfor. Noget vi desværre ikke gør her I Marokko fordi der enten er for varmt og ikke er mange børnevenlige haver / parker.

Nu er vi tilbage I Marokko - hvor der er Ramadan… dette har medført at hele dagligdagen har ændret sig fra hvad vi var vant til...
Og lige nu så er alt en udfordring. Hun insisterer på at ville spise selv - men det virker bare som om meget af maden smages på men ikke kommer ned. Hvilket medfører at hun drikker rigtig meget modersmælk særligt om natten. Hun får pt mælk før begge hendes lure og før hun skal sove om aftenen -og så i løbet af natten... hvilket har taget rigtig meget til de sidste dage!

Hun har også afføringen meget oftere end tidligere - særligt sidst på dagen… Det sidste døgn havde hun afføring 5 gange. Og her kommer så næste udfordring - hun værger sig voldsomt mod at blive skiftet. Så voldsomt så jeg simpelthen ikke kan gøre det alene! Jeg er nødt til at få hjælp - nogle gange er det nok at der er en som underholder hende og andre gange er det simpelthen ikke nok og så er vi nødt til at holde hende fast. Jeg synes det virker så voldsomt og ville virkelig ønske der er en anden måde at gøre det på?

Endelig så kommer vi til når hun skal sove… For et par måneder siden blev hun puttet ved at ...


Annonce

... hun blev ammet med lyset tændt, så flyttet lys vågen over i en sin seng, lyset slukkes og jeg sang godnat for hende hvorefter hun faldt I søvn.
Siden da er vi flyttet tilbage til mine svigerforældre og hun er begyndt at kravle rundt + stå op og gå ved hjælp. Så kom der er en periode hvor hun slet ikke kunne finde ro når hun skulle sove og vi kom ind i en dårlig vane med at hun i stedet faldt i søvn ved brystet.

Nu falder hun ikke længere i søvn ved brystet - i stedet drikker hun mælk og så sætter hun sig op og kravler rundt... nu er den eneste måde jeg kan få hende til at sove ved at gå rundt og vugge hende mens jeg synger for hende... det er bare ikke en vane jeg vil ind i.... Og det er også med en masse gråd og til dier skrig, selv når jeg går og vugger hende. Jeg ville aller helst kunne lægge hende som du beskriver i din bog... men det virker slet ikke inden for rækkevidde lige nu... derudover så vil vi gerne have min mand med indover så det ikke kun er mig som kan lægge hende til at sove... det har ikke været muligt rigtig indtil nu pga amningen + min mand har ikke været så involveret tidligere udover at være den sjove man legede med... Men som sagt så vil vi begge lave om på det nu så vil også meget gerne have råd til hvordan vi kan gøre det.

Jeg skal også lige nævne at hun lægges til at sove i sin egen seng og når hun så vågner ved 23 tiden (bliver normalt puttet ved 21 tiden.) så kommer hun hen i vores seng og sover mellem os. Det var det som fungerede for os og for at få hende til at sove bedre da hun var yngrer.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Kristine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og sover ikke igennem

Kære Helen. Tusind tak for dine tidligere råd, dem sætter vi stor pris på...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Fravænning fra mor - del 2

Kære Helen, mange tak endnu en gang. Jeg kan fortælle dig, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange natlige opvågninger

Kære Helen, Jeg kontakter dig endnu engang vedrørende min søns natlige...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Dårlig nattesøvn - knap 1 år

Hej Helen Min dejlige dreng på snart 1 år har gennem sit liv haft skiftende...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Dårlig dagssøvn - knap 1 år

Hej Helen Jeg har en dejlig dreng på snart 1 år, der startede i vuggestue...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce