Annonce

Annonce

Brev:

10 måneder, - mad, søvn og rytme


11. juni 2018

Alder:
10 mdr.

10 måneder, - mad, søvn og rytme

Kære Helen.

Så skriver jeg igen vedr. min lille pige som nu er 10 måneder.

Hun har aldrig lært at sove igennem - men det var dog som om vi var lige ved at være inde i en god rytme for et par uger siden… (som at hun kun vågnede op 2 gange om natten -ved 23 tiden og ved 5 tiden) Vi var hjemme i Danmark hvor vi nød det gode vejr og tilbragte en masse tid udenfor. Noget vi desværre ikke gør her I Marokko fordi der enten er for varmt og ikke er mange børnevenlige haver / parker.

Nu er vi tilbage I Marokko - hvor der er Ramadan… dette har medført at hele dagligdagen har ændret sig fra hvad vi var vant til...
Og lige nu så er alt en udfordring. Hun insisterer på at ville spise selv - men det virker bare som om meget af maden smages på men ikke kommer ned. Hvilket medfører at hun drikker rigtig meget modersmælk særligt om natten. Hun får pt mælk før begge hendes lure og før hun skal sove om aftenen -og så i løbet af natten... hvilket har taget rigtig meget til de sidste dage!

Hun har også afføringen meget oftere end tidligere - særligt sidst på dagen… Det sidste døgn havde hun afføring 5 gange. Og her kommer så næste udfordring - hun værger sig voldsomt mod at blive skiftet. Så voldsomt så jeg simpelthen ikke kan gøre det alene! Jeg er nødt til at få hjælp - nogle gange er det nok at der er en som underholder hende og andre gange er det simpelthen ikke nok og så er vi nødt til at holde hende fast. Jeg synes det virker så voldsomt og ville virkelig ønske der er en anden måde at gøre det på?

Endelig så kommer vi til når hun skal sove… For et par måneder siden blev hun puttet ved at ...


Annonce

... hun blev ammet med lyset tændt, så flyttet lys vågen over i en sin seng, lyset slukkes og jeg sang godnat for hende hvorefter hun faldt I søvn.
Siden da er vi flyttet tilbage til mine svigerforældre og hun er begyndt at kravle rundt + stå op og gå ved hjælp. Så kom der er en periode hvor hun slet ikke kunne finde ro når hun skulle sove og vi kom ind i en dårlig vane med at hun i stedet faldt i søvn ved brystet.

Nu falder hun ikke længere i søvn ved brystet - i stedet drikker hun mælk og så sætter hun sig op og kravler rundt... nu er den eneste måde jeg kan få hende til at sove ved at gå rundt og vugge hende mens jeg synger for hende... det er bare ikke en vane jeg vil ind i.... Og det er også med en masse gråd og til dier skrig, selv når jeg går og vugger hende. Jeg ville aller helst kunne lægge hende som du beskriver i din bog... men det virker slet ikke inden for rækkevidde lige nu... derudover så vil vi gerne have min mand med indover så det ikke kun er mig som kan lægge hende til at sove... det har ikke været muligt rigtig indtil nu pga amningen + min mand har ikke været så involveret tidligere udover at være den sjove man legede med... Men som sagt så vil vi begge lave om på det nu så vil også meget gerne have råd til hvordan vi kan gøre det.

Jeg skal også lige nævne at hun lægges til at sove i sin egen seng og når hun så vågner ved 23 tiden (bliver normalt puttet ved 21 tiden.) så kommer hun hen i vores seng og sover mellem os. Det var det som fungerede for os og for at få hende til at sove bedre da hun var yngrer.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Kristine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

350.000 danskere får ferielæge

Sommerferien er over os, og inden den er slut, har flere af os været ramt af forkølelse, maveonde eller anden sygdom. Hvad enten vi er i udlandet, i sommerhuset eller på hjemmeadressen, kan det være en udfordring at komme til lægen i ferien. Men for 350.000 danskere bliver den udfordring nu løst ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. august 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvn 11 mdr.

Kære Helen, Vi har en vidunderlig lillesøster og en 4,5 årig dreng....

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Lange natteopvågninger - 10 mdr.

Kære Helen, Min søn på 10,5 måned sover virkelig uroligt om natten og...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

9,5 måned og stadig søvn udfordringer

Kære Helen. Jeg har skrevet et par gange før i forhold til søvn og mange tak...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Udfordringer med måltider

Hej Helen Så har jeg igen brug for din hjælp :) Jeg er efterhånden ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Frustreret mor der ikke får søvn nok

Hej Helen. Vi har en datter på 9 måneder, der er født i uge 35+5. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Gulsot

En del nyfødte får en gullig farve i huden, som skyldes at børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion.

De overskydende blodlegemer nedbrydes af leveren og der dannes et farvestof kaldet bilirubin. Hvis leveren endnu ikke er helt moden til at kunne udskille bilirubinen, ophobes det i kroppen i et par dage og kan ses som en gullig farve i huden.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annoncer

Annonce