Annonce

Annonce

Brev:

Barn nr. 2 og mad


14. maj 2018

Alder:
6 mdr.

Barn nr. 2 og mad

Hej Helen

Jeg skriver til dig da jeg er meget forvirret om jeg nu gør det rigtige. Det er egentligt lidt fjollet, da det er mit andet barn, og jeg generelt netop har styr på alt fordi jeg jo har prøvet det før. Selvom jeg med mit første barn ikke havde problemer med at finde ud af hvordan jeg skulle gøre med opstart af mad, så er det som om at jeg er mere forvirret og bange for at gøre det rigtige denne gang.

Min søn blev 6 mdr den 8 maj, og har ikke rigtig introduceret ham for grød, da jeg vil køre BLW metoden. Har så alligevel prøvet at give ham grød, men intet virker og han gider ikke at spise. Jeg skifter hele tiden mening mellem BLW og at lave grød. Grunden til jeg ikke orker grød, er at jeg har en datter på snart 3, og det er ret uoverskueligt for mig at skulle stå og lave alt muligt grød hele tiden.

Hvis vi nu går ud fra at jeg kører BLW metoden, hvordan gør jeg det så bedst? Lige meget hvilket mad der ligger foran ham , så gør han intet forsøg på at tage det i munden, hvertfald ikke meget, med mindre det er legetøj, så elsker han at bide i det. Hvad gør jeg og hvor ofte? Morgenmad får han grød som os andre, og det rører han ikke. Prøver at give ham det samme som os andre til frokost og aftensmad, men det er ikke altid vi får noget han kan lide, hvad gør jeg så? og hvad med mellem måltiderne?

Jeg er med på at med BLW skal de ike være sultne når de sidder med maden, så han får flaske, og er med på at de ikke spiser meget de første mange gange, da de lige skal lære teknikken, men det er frustrerende at der intet sker, især fordi jeg er meget træt af at skulle op om natten og give flaske.

Hvordan vil scenariet se ud hvis jeg nu starter på grød? Helt konkret plan for hvor ofte og hvad ...


Annonce

... han skal have?

Hans rytme ser nogen lunde sådan ud:

05-05:30 står op
07:00 puttes igen med flaske
09:00 vågner
11:00-11:30 puttes med flaske til middagslur på samme tid om søsteren, da vi lige spiser frokost først.
13:00-13:30 vågner
15:00-15:30 puttes til eftermiddagslur med flaske
16:00 vågner
18:30 puttes til aften med flaske
22:00 får flaske
03:00 flaske

Jeg husker fra min datter at hun sov bedre så snart hun fik mad, men hun var også god til at spise grød. Jeg er med på at piger er mere fremme i udviklingen end drenge, og det måske er derfor at han ikke er på samme niveau motorisk som hun var da hun var 6 mdr, men jeg er ærlig talt forvirret over hvad jeg skal gøre. Grød vil han bare ikke, han synker det ikke og virker ikke interesseret. Dog er det så tydelig at se at han er interesseret i når vi spiser og han kigger meget på maden. Almindelig mad gider han heller ikke. Han er heller ikke god til at sidde, selvom de ofte først sidder selv senere.

I forhold til grød, hvad gør jeg hvis jeg nu er på farten en her dag og vi ikke er ved en cafe? Hvordan varmer eller tilbereder jeg så en grød til ham?
Hvad med kød og andre vigtige ting?

Beklager at jeg virker ret stresset og forvirret, det er ret overraskende, når jeg jo har prøvet det før.

Har læst det ikke anbefales at starte med mad senere end 6 mdr, så det er nok derfor jeg er lidt frustreret. Jeg prøver at finde den metode der passer ham bedst, og det er ikke nødvendigvis den der passer mig bedst. Det er bare vigtigt at han begynder at spise, og så må det være den metode hvor der kommer mest mad ind.

Håber du kan komme med en konkret plan på hvordan en dag an se ud med henholdsvis grød og BLW.

På forhånd mange tak for svar.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

3-2 lure

Kære Helen, Så er man her igen.- ens breve viser hvordan baby hele tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Altid sovet dårligt

Hej Helen! Jeg har fulgt din brevkasse lidt på sidelinjen og efter 5 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2019 | Udvikling | 5 mdr.

5 måneder og ligge på maven

Hej Helen. Vores datter bliver 5 mdr her den 20 jan. og hun er ikke meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvnrytme og antallet af lure

Kære Helen Så er jeg tilbage med nogle spørgsmål til søvnrytme og antallet...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Meget pylret fra starten af

Hej Helen Min datter har været hvad jeg ville kalde svær, lige fra starten...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce