Annonce

Annonce

Brev:

Mad og adfærd - 22 mdr.


11. februar 2018

Alder:
22 mdr.

Mad og adfærd - 22 mdr.

Hej Helen

Lidt tid siden herfra, men nu er vi tilbage med 1000 tanker, og den første starter med mad.

Vores dreng er 22 mdr gammel og har indenfor den sidste måned ændret sit spisemønster og adfærd omkring maden.

Lidt baggrund for en alm hverdag:

530-6 Grovkiks og vand

7-730 En lille skål yoghurt og frugt m. vand

Afleveres i vuggestue

9 Spiser frugt og brød

11 Spiser frokost

Sover

15 Frugt og brød

16-1630 Snack herhjemme ( eks. rugbrød, smoothie, frugt)

18 Aftensmad

Det der sker i øjeblikket er han spiser så fint 530-6 men spiser praktisk talt intet 730. Det medfører at når vi går i vuggestue får han en lille snack i form af figenstang etc. som vi hygger med på vejen.

Vuggestuen fortæller han spiser vildt meget i løbet af dagen dernede, men iøjeblikket i weekender herhjemme spiser han praktisk talt ikke noget op til sin lur. Han spiser kiksen og drikker en masse væske, og her er det ellers kun lidt frugt og meget lidt frokost som tit består af rugbrød med pålæg, ellers intet mere.

Når han vågner fra sin lur, fortæller vuggestuen at han spiser virkelig godt igen, men igen i weeekender herhjemme spiser han ikke særlig meget, jeg kommer med et eksempel for denne søndag lidt senere.

Når vi nærmer os en 16-1630 får han en snack (en solid snack) da vi rigtig mange gange har erfaret at han er for sulten når vi nærmer os kl 18 hvis ikke der er en snack.

Det der sker iøjeblikket er han tager måske 2-3 bider aftensmad og så vil han ned. og efter en time (omkring badetid) ser vi han er sulten igen.

Denne søndag:

Lidt baggrund for en alm hverdag:

530-6 Spiser sin Grovkiks og vand

7-730 Tager to skeerl yoghurt og drikker vand

9 Spiser en halv banan og 4 vindruer

11 Spiser en skive agurk og 4 bider rugbrød og drikker vand

Sover

14 -15 Spiser to hjemmelavet pølsehorn og drikker flere glas vand

16-1630 Spiser en klementin, figenstang og en halv riskage.

18 Aftensmad, spiser intet

kl 19 har han været ...


Annonce

... ude og tage en riskage og spiser den.

Adfærden er vi stærkt udfordret på i øjeblikket og søger lidt sparring.
Hver gang vi sætter ham op ved spisebordet glæder han sig somregel til måltiderne. Det starter med hagesmækken, på de gode dage tager han den på, de fleste af dagene går han helt amok og smider sig på gulvet og græder. Vi taler roligt til ham, trøster ham hvis vi må, og fortæller at han kan komme op når han er klar.

En også ofte situation er når han har spist en bid eller to, skubber han sin stol ud og begynder at lege på stolen ( stille sig op osv) Vi beder ham om at sætte sig ned, og lykkedes det ikke efter nogle gang, tager vi ham ned fra stolen og fortæller at han kan komme op når han vil sidde pænt. Disse situationer ender mest med at han bliver ked, ellers at han kommer op igen tager en bid eller to og vi starter forfra.

Det kan være at vi puster på hans mad fordi den er for varm, og ja helvede er løs.

Det kan være en situation hvor vi skærer noget mad ud på hans tallerken, ellers rykker på noget på hans tallerken og ja så ender vi i en af ovenstående situationer.

Vi er IKKE tilhængere at man skal spise mens man render rundt. Når det er de store måltider er det ved spisebordet, snack er som regel tilgængelige for ham som han kan spise mens han leger osv.
Vi er IKKE tilhængere at man leger med legetøj mens man spiser.

Vi er faktisk ret fortabte. Vi vil ikke fjerne hans madglæde, men rigtig mange gange kan vi se vi sender ham sulten i seng. Måden vi ser det på er at finder han en snack så ryger den ned som var det at han ikke have fået mad i meget lang tid,

Vi har prøvet rigtig mange ting den sidste måned. Sjælendt virker det at vi giver han maden, vi har prøvet slet ikke at gøre noget ved hans mad eks. skære det ekstra ud etc, vi har prøvet ikke at tale for meget, prøvet at tale meget, og alligevel virker det som om at det bliver værre og værre herhjemme.

Er vi forkert på den, ellers vi rigtigt på den men bare i en svær tid?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Kost og ernæring | 20 mdr.

Mad og diverse - 20 mdr.

Hej Helen.. Jeg skriver endnu en gang til sig angående vores datter....

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sovetid

Hej Helen. Tak for svar! Lige et par opfølgende spørgsmål ;-) I sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt - part II

Kære Helen, Først vil vi begge gerne sige tak for din mail og forklaringer...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt?

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål omkring vores dreng som højest...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sengetid - 19 mdr.

Hej Helen. Vi har meget svært ved at få vores yngste søn på 19 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce