Annonce

Annonce

Brev:

Skemad, mængder & maven


4. februar 2018

Alder:
7 mdr.

Skemad, mængder & maven

Hej Helen

Stort tak for dit svar og dine råd.
Din dagsplan har allerede hjulpet, og hun er igen begyndt at tage flasken omkring kl 23. Vi arbejder med at lære hende at falde i søvn selv, og det går (langsomt) fremad.

Hun får nu flaske kl 5/6 om morgenen, kl 13:30 i forbindelse med putning til middagslur, kl 19:30 i forbindelse med putning til natten og kl 23 som drømmemåltid. Hun tager dog konsekevent kun mellem 550-650 ml MME i døgnet. Hun har dog rigeligt med våde bleer og vejer som sagt det hun skal (og har aldrig været den store spiser).

I løbet af dagen får hun i alt 2dl grød (fordelt på to gange, fx havre, boghvede eller øllebrød), frugtmos ca 0,5dl om dagen (fordelt på to gange) og ca 1,5dl kød/fisk/grøntsager (fordelt på to gange inkl. mad i hånden). Hun drikker samlet omkring 1-1,5dl vand. Jeg tilbereder altid grød med MME pulver også. Hun bliver 7 måneder den 10. februar.

Nogle nye ...


Annonce

... og opfølgende spørgsmål er dukket op:

1. Når hun får flasken i sengen (vi har lagt en lille pude under hovedenden af hendes madras), er det så OK, at hun ikke bøvser?

2. De sidste par aftener er hun vågnet af sig selv kl 23, inden vi har nået at give hende drømmemåltidet, og det har resulteret i at hun er meget vågen og frisk, og vi er alle vågne fra 23-00.30. Har du et godt råd her?

3. Når hun får mad i hånden (fx blød avokado, kartoffelbåd fra ovnen mv.), så lykkes det hende altid at gumle et stort stykke af, som vi (lettere stresset) må fiske ud af munden på hende. Har du nogle gode råd til, hvad vi kan give hende, som hun ikke kan få galt i halsen?

4. Hvilke madvarer ud over sveskemos og grød (og rigeligt med væske) er godt til at få gang i/ holde gang i maven? Hun er ikke som sådan forstoppet, men det er heller ikke nemt for hende.

5. Giver vi hende nok frugtmos?

På forhånd tak igen!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. maj 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Nye rutiner - 7 mdr.

Hej Helen. Så skriver jeg igen. Endelig sover baby godt om natten. Det var...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Gråd og ingen søvn

Kære Helen, Vi har simpelthen brug for din hjælp. Vores lille datter Ronja...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Søvn- og madudfordringer 7 måneder

Kære Helen. Vi har en søn på snart 7 måneder, som har haft udfordringer med...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Udvikling | 6 mdr.

Udviklingsspring omkring 6 mdr

Hej Helen Tak for dine gode råd omkring putningen. Siden har lillesøster...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Barn nr. 2 og mad

Hej Helen Jeg skriver til dig da jeg er meget forvirret om jeg nu gør det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annoncer

Annonce