Annonce

Annonce

Brev:

Kræsent barn


7. januar 2018

Alder:
18 mdr.

Kræsent barn

Kære Helen,

Jeg har en lille dreng på 1½ år, som er voldsomt kræsen og jeg har svært ved at gennemskue om der er tale om en magtkamp (jeg bestemmer selv hvad jeg spiser) eller om han reelt er kræsen. Jeg vil høre, om du kan give mig til tip til, hvordan vi håndtere det, for jeg bliver lidt nervøs for, om han får det han skal (i forhold til mineraler, vitaminer mm). Han ser sund og glad ud og virker til at trives. Han sover for det meste ok om natten med en enkelt lur om dagen og er i dagpleje, hvor han også trives (hun har dog ligeledes bemærket at han er meget kræsen).

En typisk dag ift mad:
- Morgenmad (havregrød med lidt smør, mælk og frugtmos i)
- Mellemmåltid hos dagplejemor (kan være en bolle eller noget grønt/frugt), hjemme har jeg forsøgt at variere en del, men lige nu rører han hverken frugt eller grønsager, jeg kan få brød/skorper med smør i ham, rosiner og figenstænger.
- Frokost som oftest er rugbrød med pålæg og gerne lidt gnavegrønt (her er det pt kun leverpostej, smøreost og makrel, som netop er kommet tilbage, efter han har afvist det i nogle uger – han rører stadig ikke det grønne, hverken agurk, peberfrugt, tomat, ærter eller majs)
- Mellemmåltid
- Aftensmad (vi laver ugentlige madplaner og det er så varieret som vi nu formår, uden at det bliver alt for besværligt eller dyrt (og lige pt med et nytårsforsæt om at udvide repertoiret med nye retter, der skal ligger på rygsøjlen). der er naturligvis nogle gengangere på menuen fordi vi ofte laver rigeligt, så vi har til at fryse ned. ...


Annonce

...

Der er som udgangspunkt ikke noget han ikke får lov at spise (hvis det altså er egnet til småbørn) inkl. lidt sødt fra tid til anden, da jeg ikke er tilhænger af fuldstændig sukkerfrit hjem (hvilket også er svært med en femårig i huset) men sødt i moderate mængder.

Han spiser ikke frugt overhoved, selvom jeg tilbyder det, men kan dog godt lide frugtsmoothies (som jeg også søder morgengrøden med).

Han spiser stort set alt brød med smør, leverpostej, smøreost og nu atter makrel, samt fiskefrikadeller/almindelige frikadeller.

Han elsker pasta med div. sovs til (kødsovs, fløde, tomat mm).

Jeg tror det der bekymre mig mest er, at han ikke spiser grønsager eller frugt. Han plejede at elske gulerødder og grønsagerne (majs, ærter mm) var i starten noget af det første der blev spist hos dagplejemor. Han spise også frugt i starten, men nu vil han ikke en gang have banan, kun en frugt smootie fra tid til anden. Ris er også helt udelukket, selv som risengrød eller ”most/blended” med sovs, ikke en gang boller i karry.

Er det normalt at det kan udvikle sig sådan og hvad kan vi gøre? Kan det være en fase? Jeg synes ikke han skal gå sulten i seng, så hvis ikke han spiser den mad jeg byder ham, så ender jeg ofte med at lave grød eller en rugbrødsmad til ham, men jeg ved ikke, om jeg bør tage ”kampen” og i så fald, hvornår man bør gøre det? Eller om man blot skal blive ved med at byde forskellige ting velviden at det flyver på gulvet med det samme.
Bør jeg give ham en vitaminpille?

Kærlig hilsen
Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annoncer

Annonce