Annonce

Annonce

Brev:

Nedtrapning af mælk


10. december 2017

Alder:
7 mdr.

Nedtrapning af mælk

Hej Helen

Så får jeg igen brug for lidt rådgivning :)

Min søn Frederik er 7 mdr nu (korrigeret 6 mdr, da han er født 1 mdr for tidlig) og han er i fuld sving med skemad, hvor han spiser grød til morgen, frugt inden formiddagslur, grøntsagsmos med kød/fisk til frokost, frugt eftermiddag og grøntsagsmos med kød/fisk til aftensmad. Han får dertil både vand og indimellem MME af kop, hvilket han er glad for. Han får derudover mælk tidlig morgen, inden formiddagslur, inden eftermiddagslur, til natten, sen aften og få nætter et måltid midt på natten. Det varierer meget, hvor meget han spiser både af skemad og mælk - der er nogle dage, hvor han spiser rigtig godt af begge dele og andre dage, hvor han kun spiser få mundfulde, men dette er også okay ved jeg.

Jeg har din bog om børn og mad og synes den er helt kanon - jeg er især kæmpe fan af dine dagsplaner, da jeg synes de giver rigtig god mening og sætter lidt struktur på det. Dette også fordi jeg har en sundhedsplejerske som er lidt flyvsk og ikke rigtig har nogle retningslinjer at gå efter ift. op-/nedtrapning af mad/mælk. Min søn er som sagt født 1 mdr for tidligt, men dette mærkes/ses ikke, da han er helt med udviklingsmæssigt og hans mave-tarm-system har reageret helt fint på skemad.

Mit spørgsmål lyder på ift. nedtrapning af mælk og ændring af eftermidagsfrugt til grød. I din dagsplan på 7 mdr skriver du, at barnet har brug for ...


Annonce

... ca. 750 ml mælk i døgnet og man kan ændre eftermiddagsfrugten til grød samt undlade formiddagsmælken inden luren. Sagen er den, at Frederik umiddelbart spiser ca. 600-800 ml nu med formiddagsmælken inkluderet. Det skal siges, at han aldrig rigtig har været alderssvarende ift. mælkeindtag og jeg synes generelt han altid har ligget lidt under den mængde, der anbefales. Fx da han skulle op og have 1100 ml i døgnet regnet ud fra vægt sneg han sig aldrig rigtig op over 1000 ml, men har altid fungeret fint, har taget fint på og stortrives, så umiddelbart tror jeg bare ikke han har brug for så meget.

Jeg er i tvivl om, hvornår det kan passe med ift. ham at undlade formiddagsmælken (hvor han drikker alt lige fra 30-150 ml) samt ændre eftermiddagsfrugten til grød og samtidig sikre, at han stadig får nok væske. Som beskrevet tidligere, er han meget glad for at drikke af kop og drikke vand, men det er jo svært at vurdere, hvor meget der reel ryger ned, da der også ryger lidt ved siden af. Kan jeg godt følge din dagsplan til 7 mdr for ham på trods af korrigeret alder og undlade formiddagsmælken og erstatte eftermiddagsfrugt med grød? Min egen SP har ikke lagt det store i, at han er for tidlig født ift. mad og har sagt, at vi bare skal acceptere hvornår han vil spise og hvornår han ikke vil spise.

Håber du kan finde ud af mit lidt rodede brev og på forhånd tak for svar :)

Venlig hilsen
Carina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annoncer

Annonce