Annonce

Annonce

Brev:

Baby vil ikke spise - 6 mdr.


24. november 2017

Alder:
6 mdr.

Baby vil ikke spise - 6 mdr.

Hej Helen

Det er et stykke tid siden jeg sidst skrev til dig vedr. min dreng som ikke ville spise. Det vil han så sådan set stadig ikke ved tandfrembrud. De er så fremme i fuldt flor nu og generer ham ikke længere...men han vil STADIG ikke spise. Hver eneste gang vi sætter ham i sin skråstol og giver ham sin hagesmæk på, kan jeg se på ham han begynder at blive urolig, og rutinen er den samme hver eneste dag tre gange om dagen.
Han vil IKKE kendes ved skeen, han vender sig væk og vil ikke have den i munden. Så får han smagt lidt på maden og kan egentlig godt lide den, åbner så lidt modvilligt munden for en 5-6 skeer, og så er resten af måltidet noget af en kamp.

Vi har prøvet at aflede ved at synge, danse, spise samtidig, sige mmmm lyde og spise lidt af hans mos/grød på samme tid. Men han gider ikke og lukker munden hermetisk for skeen. Jeg sørger virkelig for at give ham varieret og få en ny type mos/grød hver dag. Men han tager stadig kun et par skeer, og sidder så og skriger resten af tiden hvis man forsigtigt prøver at lirke noget mad i hans mund eller bare prøver at hvile skeen på hans læber.

Jeg er ved at være helt ...


Annonce

... tyndslidt og er helt modløs når jeg skal til at give ham mad, for det er virkelig en proces som kan tage virkelig lang tid.

Skal jeg bare kapitulere og gå ud fra at han spiser det han har brug for, eller giver jeg ham for meget mælk? Jeg prøver at følge den plan du før har givet mig og tilbyder mælk hver 3-4 time som jeg plejer. Og vi er oppe på 3 måltider om dagen, for med de kampe der er ved spisetid tøtrjeg næsten ikke introducere flere måltider om dagen, så kan hele dagen bruges på det. Han får mad i hånden som han kan gumle på før, men han bliver tosset fordi han hånd øje koordination ikke helt er med, og så ender han med et skrigeshow af frustration.

Må han komme i en højstol når han ikke kan sidde selv endnu hvis nu vi polstrer den godt og støtter hans ryg? Og vil det overhovedet hjælpe? Er det os der har fået ham til at associere spisetid med noget negativt, og hvorfor har han så stor aversion mod skeen? Jeg tror måske i øvrigt at første fortand er på vej, kan hans spisevægring have noget med det at gøre?

Håber du kan hjælpe os med at gøre spisetid til en hyggelig og dejlig stund igen.

Med Venlig Hilsen
En frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.

- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet

- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annoncer

Annonce