Annonce

Annonce

Brev:

Fra to til tre flasker! Hvordan kommer vi tilbage?


19. oktober 2017

Alder:
11 mdr.

Fra to til tre flasker! Hvordan kommer vi tilbage?

Kære Helen

Vi har i en lang periode haft en god dagsrytme, som har fungeret godt for hele familien, hvor vi har givet hende 2 flasker i døgnet, en inden middagslur og en om natten. Hun er nu begyndt at efterspørge en ekstra flaske hver nat som hun tømmer. Vi er lidt kede af at både hun og os selv bliver forstyrret i vores nattesøvn med den ekstra opvågning hver nat, når nu hun i meget lang tid har kunnet nøjes med en flaske om natten. Vi håber du har nogle gode ideer til hvordan vi kan komme tilbage på en flaske om natten. Vores datter er 11 mdr.

Hendes rytme så nogenlunde sådan her ud inden hun begyndte at efterspørge en ekstra natflaske (dagstimerne er nogenlunde uændrede):

Vågner: 6.30
Morgenmad: 7.00
Tidlig lur: 8.30 (ca. 40 min)
Formiddagsmad: 9.30
Frokost: 11.30
Flaske til at blive puttet på: 12.30
Middagslur: 13.00 (sover mellem 1,5 og 3 timer)
Eftermiddagsmad: 16.00
Aftensmad: 18.00
Puttegrød: 19.00
Sovetid: 19.30
Natflaske: Mellem 00.00 og 03.00

Igennem den sidste tid er vores datter så begyndt at efterspørge natflaske allerede mellem 22.00 og 00.00, hvilket har betydet at hun er begyndt at vågne igen allerede mellem 3.00 og 4.00, hvor det er nødvendigt at give hende en yderligere flaske før hun falder i søvn. Det betyder at vi kommer op på 3 flasker om dagen.

Vores ...


Annonce

... datter har aldrig ville tage imod en ”drømmeflaske” når vi selv går i seng. Hun har endda afvist den og alligevel vågnet og efterspurgt en halv time efter, så det synes ikke at være løsningen at droppe flasken kl. 12.30 for at give hende en ”drømmeflaske” når vi går i seng og en natflaske når hun vågner midt på natten. Vi har også forsøgt flere gange at give hende en flaske efter puttegrøden, men den afviser hun. Det virker også som meget mad på kort tid, når hun bliver lagt forholdsvis tidligt, så det er vel forståeligt nok.

P.t. forsøger vi at lave en tynd blanding mælk (dvs. halvdelen af MME end en normal flaske), som vi giver hende om natten, når hun efterspørger flaske nr. 2. Planen er at forsøge at udfase flasken ved at lave flasken mindre og mindre og derved forsøge at vende hende fra den. Vurderer du at det er den rigtige tilgang?

Vi synes vi tilbyder hende masser af mad og vand i løbet af dagen, men hun er ved at blive meget selvstændig og vil helst kun spise selv, så der kommer ikke altid så meget ind med ske. Derudover drikker hun ikke så meget vand den første halvdel af dagen, men virker mere tørstig når det bliver aften.

Vi vil naturligvis gerne høre hvis du har andre råd, som kan hjælpe os tilbage til at skulle give vores datter en flaske om natten.

Venlig hilsen
en lykkelig mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kosttilskud

Kosttilskud er uegnede og unødvendige for børn under 1 år. Kosttilskud sælges som tilskud til den normale kost. Kosttilskud sælges både tilsat og uden næringsstoffer (vitaminer og mineraler).

Kosttilskud med tilsatte næringsstoffer (f.eks. Kraüterblut) skal registreres af Veterinær- og Fødevaredirektoratet. Produkter godkendes ikke til børn under 1 år. Hvis produktet tænkes anvendt til børn over 1 år skal børnedosis angives.

Kosttilskud uden tilsatte næringsstoffer...

Læs mere i Babylex

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annoncer

Annonce