Annonce

Annonce

Brev:

Far på barsel


12. oktober 2017

Alder:
9 mdr.

Far på barsel

Kære Helen

Tak for dine tidligere råd, som jeg har været særdeles glad for.

Min datter bliver nu 9 måneder om lidt, og jeg starter arbejde indenfor nogle få uger, hvor farmand så skal barsle den i halvanden måneds tid.

Vi er endelig kommet dertil, hvor jeg synes, jeg kan sige, at lillepigen spiser rigtigt godt. Det har derfor også taget mig lidt tid at nå dertil, hvor jeg synes, jeg kunne putte hende uden amning til formiddagslur. Jeg har indtil også arbejdet med, at hun ikke skulle falde i søvn ved brystet, hvilket hun ikke rigtigt gør længere. Jeg har nu putter hende en uges tid og det går fint. Som du også skrev, sover hun så ikke længere en rigtig lang lur. Hun tager nu en halv times tid. Middagsluren er på omkring de to timer. Jeg tænker at begynde at putte hende uden amning til den indenfor de næste dage. Hun bliver puttet en halv times tid efter frokost. Før formiddagsluren får hun lidt ...


Annonce

... frugtmos - bør hun få noget her også? Jeg er jo lidt nervøs for, at hun ikke vil sove så længe.

Jeg har forsøgt mig med at korte lidt ned på ammetiden om natten for på den måde at se om jeg kan få hende til at undvære brystet. Hun ammes når hun puttes omkring klokken 19. Og igen omkring 22.30, midt nat og tidlig morgen. Det er den midt på natten, jeg gerne vil se om ikke hun kan undvære. Det vil gøre det nemmere for far at tage natten, hvor hun godt kan være lidt urolig, når hun fx får dynen sparket af. Har du nogle gode tips?

Derudover vil jeg høre, om du har nogle gode ideer til mellemmåltider, som ikke er for svære for en far at finde ud ad. Jeg fylder fryseren med frugtmos, men det kan hun jo ikke udelukkende få. Jeg giver hende lidt forskelligt - bolle, frugt, frugtkiks, grød, æggemuffin pg en masse andet. De øvrige måltider tænker jeg ikke bliver et problem for ham.

Bedste hilsner
En snart arbejdende mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Madnægter

Kære Helen, Jeg håber du kan give os nogle råd ift. at få vores dreng Milo...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annoncer

Annonce