Annonce

Annonce

Brev:

Svært at få baby til at spise


30. august 2017

Alder:
5 mdr.

Svært at få baby til at spise

Kære Helen.

Tak for dine gode svar. Vi arbejder lige nu på en himmelseng, så vi forhåbentlig kan få vores søn til at falde i søvn i sin egen seng. Han er blevet meget glad for sin barnevogn - faktisk sover han mere i den nu end slyngevugge. Han sover nogle gode lange lure om dagen - og for det meste også okay om natten.

Men vi har svært ved at give ham mad - han bliver nu ikke bare distraheret af verden - han bliver decideret sur, hvis vi ligger ham ned eller forsøger at give ham mad. Det lykkes bedst når han ligger i slyngevugge eller barnevogn og han er afskærmet - men vi oplever ofte at han bliver så træt og sulten at han slet ikke kan samle sig om at spise. Men vi har svært ved at finde et godt tidspunkt at give ham mad uden at det skal være en kamp.

Han får modermælkserstatning, og vi smider enormt meget ud, fordi vi aldrig kan finde ud af, hvor meget han kan og ...


Annonce

... vil spise. Så vi laver for meget hele tiden i håbet om at han vil spise mere.

Han kan nogen gange spise op til 250 ml af gangen, men ofte er det omkring 150 ml vi giver ham. Så spiser han lidt, bliver måske sur, bider i sutteflasken i stedet, viser tydeligt tegn på at være utilfreds. Hvis vi kan se, han skal sove, vugger vi ham lidt og så bliver han måske klar til at spise mere.

Men det er frustrerende at det skal være så svært at få mad i ham - hvad gør vi mon forkert? Han gylper også meget, er det et dårligt tegn?

Vi var for en måned siden begyndt at give ham grød, og han tog godt imod - men nu gider han ikke. Han spytter det ud, prøver at vride sig fri og vil hellere alt muligt andet. Jeg har forsøgt med vælling et par gange, men det kan han heller ikke lide.

Så vi er lidt udfordrede på hans mad - har du nogen gode råd til, hvordan vi får bedre styr på det?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce