Annonce

Annonce

Brev:

Nedtrapning af amning + kost


26. august 2017

Alder:
7 mdr.

Nedtrapning af amning + kost

Kære Helen

Tusind tak for dit seneste svar angående overgang til skemad, som vi har forholdt os til herhjemme. Det går bedre med spiseriet herhjemme. Dog spiser vores datter stadig ikke store portioner. Jeg tror dog, at hun blot er lidt småtspisende. Hun er jo en spinkel pige. Jeg har derfor sørger for, at der er godt med fedtstof i maden. Jeg vejede hende forleden for at sikre mig, at vægten er ok. Jeg plottede hende ind i WHO's kurve (jeg kan ikke huske, om der også er een sundhedsplejen benytter?), og i følge den har hun en stigning på 26% i forhold til kurven. Så det er jo positivt.

Vi har forsøgt at implementere din dagsplan. Den er der ikke helt endnu, og jeg har nogle opfølgende spørgsmål. Planen ser således ud - og spørgsmålene er under de enkelte dagstisspunkter:

Tidlig morgen cirka 4: Ammes og sover videre, vågner 6-6.30

7: Morgenmad og vand. Vi har giver øllebrød og havregrød. Er der andet, du kan anbefale?

Ca 8.30: Puttes til formiddagslur. Her har du anbefalet, at det sker uden amning. Vi har været vant til at amme i søvn. Det har ikke lykkes tidligere at koble hende fra brystet og ligge hende, som du ellers har anbefalet. Det er egentlig ligeså meget, fordi hun tidligt lukker øjnene og småsovee, mens hun spiser. Men kan du hjælpe mig med, hvordan jeg skal putte hende til lur uden amning, når hun er vant til at falde til ro sådan. Jeg synes næsten det er helt angstprovokerende.

Hun sover her 1-1 1/2 time cirka. Nogle gange lidt mindre andre gange lidt mere

10: Frugtmos og vand
Dette havde du i planen sat før første lur, men da jeg ikke har haft mod nok forhold til amningen, har jeg lagt det ...


Annonce

... efter luren.

11.30: Frokost. Vi har givet grøntsagsmos med kød/fisk og forsøgt lidt med en smule rugbrød/bondebrød. Jeg har også givet noget færdigmad efter du skrev, at det var ok i forhold til saltindholdet. De er jo dejligt nemme at have med på farten.

13-13.30: Ammes og puttes til middagslur. Sover cirka 1 1/2 time.

15: Frugtmos og blød frugt i bøde samt vand
I din plan havde du noteret, at hun skal tilbydes flerkornsgrød med frugtmos. Jeg har ikke fornemmet, at hun var sulten nok og været bange for at ødelægge appetiten til aftensmaden, hvor der jo er kød i maden. Men hun tager glædeligt imod frugtmosen. Er det bedre at give hende nogle få skefulde og der så også er grød en blot flere skefulde frugtmos?

17.30-17.45: Aftensmad. Hun har haft lidt svært ved at koncentrere sig, så far har giver hende mad først, mens jeg har lavet det sidste af voksenaftensmaden. Herefter sidder hun med til bords og får forskelligt at sidde og gumle på.

18.45: Melder træt, ammes og sover klokken 19. Hun er ret konsekvent med tidspunktet næsten ligegyldigt hvor lang middagsluren har været. Så der får hun lov at komme i seng

22.30 cirka: Vågner og får bryst til natten.

Vågner i løbet af natten, hvor jeg ikke synes, jeg har kunne få ro på hende uden amning. Men jeg vil rigtigt gerne skippe denne og lære hende at sove igennem. Jeg ved bare ikke helt hvad jeg skal gøre. Har du nogle gode råd?

Som du kan se er der skåret ned på amningen. Jeg vil dog gerne skære to mee ned, så det stemmer med din plan, så hun måske også kan få lidt mere appetit. Jeg har bare svært ved at slippe lige de to amninger, synes jeg.

På forhånd tak :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - næste skridt en måned efter

Hej Helen. Sender lige et brev i forlængelse af sidste brev knap en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce