Annonce

Annonce

Brev:

Kalktilskud


6. august 2017

Alder:
17 mdr.

Kalktilskud

Hej Helen.

Jeg ved ikke om du kan svare på dette, men jeg har prøvet både lægen, apoteket, allergilæge og astma-allergi forbundet, men uden held.

Min søn på halvandet år kan ikke tåle komælk, så han bliver nødt til at skulle have kalktilskud. Han spiser det samme som resten af familien med undtagelse af mælkeprodukter.

Jeg læste mig frem til at børn skal have 500-600 mg kalk om dagen og 10 mikrogram D-vitamin. Jeg fik anbefalet nogle tyggetabletter på apoteket, hvor 1 tablet indeholder 400 mg kalk og 5 mikrogram D-vitamin. Jeg fik at vide at det ikke gjorde noget at han fik for meget kalk, han måtte bare ikke få for meget D-vitamin. Problemet er at jeg ikke kan få min søn til at spise dem. Jeg har forsøgt at give ham dem hele, knækket i mindre stykker, knust til pulver som jeg har blandet i hans havremælk, forskellige former for mælkefri yoghurt, oven på hans mad... Jeg tror jeg har ...


Annonce

... prøvet det hele, men han vil ikke have dem.

Jeg har så fundet nogle vitamin ”vingummier”, som jeg tænkte måske var nemmere og sjovere at spise. De indeholder bare kun 300 mg kalk, men til gengæld 7,5 mikrogram D-vitamin. Hvis jeg giver ham to vil han få for meget D-vitamin, men hvis jeg kun giver ham 1 får han for lidt kalk og egentlig også D-vitamin (men dette kunne han måske få via dråber ved siden af?).

Jeg ved hvor vigtigt det er at han får både kalk og D-vitamin, men jeg ved ikke hvordan jeg skal få det i ham. Har du et forslag? Skal jeg fortsætte med dem jeg bruger nu, bare forsøge på en anden måde? I såfald, hvilken måde? Eller skal jeg prøve at skifte til de andre? Og hvor meget skal jeg så give ham. Så vidt jeg kan se på nettet, så er det de eneste kalktabletter til børn. Hvis du eventuelt kender til andre som kunne være en mulighed, hører jeg meget gerne om dem.

Håber du kan hjælpe mig.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annoncer

Annonce