Annonce

Annonce

Brev:

Johannesbrødkernemel og mad til præmature


26. juli 2017

Alder:
4 mdr.

Johannesbrødkernemel og mad til præmature

Kære Helen,

Tusind tak for en fantastisk brevkasse, som jeg har flittigt har søgt råd hos med begge vores drenge.

Lige lidt baggrundsviden inden jeg stiller mine spørgsmål. Jeg er mor til to dejlige drenge, som begge er født for tidligt. Lucas på 4,5 år født 30+0 og Luis på 4 måneder (korrigeret knap 2 måneder) født i uge 29+5. De er begge sunde og raske med et relativt ukompliceret forløb på neonatalafdelingen med i bagagen.

Mit første spørgsmål handler om Luis, som er født 26. Marts i år. Luis er, ligesom storebror, en storgylper. Han gylper i kaskader i op til 2 timer efter et måltid. Det skyldes sandsynligvis en umoden lukkemuskel, idet han er i fin trivsel og tager på som han skal. Så vi vores vaskemaskine kører i døgndrift, og vi bøvser ham konsekvent kun af stående på et gulv som efterfølgende kan vaskes. Selvom gylpen givetvis skaber en snert af bekymring fordi "portionerne" ser så store ud, når de kommer op i store skyller, så er vi dog alligevel rimelig rolige omkring det, fordi vi fra strorebror ved, at han nok skal vokse sig fra det.

Luis får flaske udelukkende med min udmalkede mælk og spiser alt mellem 60-120 ml. pr. Måltid ca. 8-9 gange i døgnet.

Johannesbrødkernemel
Jeg har læst mig til, at Johannesbrødkernemel skulle kunne "jævne" eller tykne mælken nede i maven og derved mindske tilbageløbet. Hvad ...


Annonce

... er dine erfaringer med dette? Hvor gammel skal L være for at vi evt. kan begynde at tilføre det til mælken i hans flasker? Kan vi stadigvæk gøre det selvom han får MM og ikke MME? Og hvordan tilbereder vi det i så fald smartest muligt?

Som det er nu klargører vi flasker til ca. et døgn af gangen. Jeg har en lille bekymring i forhold til dette som vedrører fordøjelsen. For jeg går ud fra, at det gør mælken lidt sværere at fordøje, og at det derfor kan give maveproblemer - eller er den antagelse forkert? L får i øjeblikket 1,5 g. Movicol morgen og aften for at holde maven i gang. Det har han fået siden har var få uger gammel, fordi han indtil termin fik NAN's FM85 tilført i mælken for at hjælpe til en god vægtstigning.

Opstart på grød
Jeg har siden storebror glemt helt hvordan og hvornår vi opstartede grød. Med ham gik opstarten ret gnidningsfrit. Jeg ved, at tommelfingerreglen er fødselsdato + halvdelen af den tid de er født for tidligt men dog senest 6 måneder efter fødsel. Er det disse retningslinier vi bør følge? Jeg har svært ved at forstå, hvorfor man ikke blot skal følge terminsdatoen + 4-6 måneder. Kan du forklare mig, hvorfor det forholder sig anderledes? Jeg går ud fra, at det findes noget evidens for, hvorfor det er bedst at starte tidligere?

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

De bedste sommerhilsner fra
Mette-My

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce