Annonce

Annonce

Brev:

Protesterer mod flasken


16. september 2016

Alder:
3 mdr.

Protesterer mod flasken

Kære Helen

Vores lille pige er nu blevet 3,5 mdr. Hun tager på og trives vel i den forstand.

Da jeg desværre er blevet ramt af en efterfødselsreaktion som mest udmønter sig i stress symptomer, så er min mand kommet hjem til barsel i 8 uger nu istedet for i sidste ende af barslen. Jeg er stadig på barsel og ikke sygemeldt. Stressen skyldes nok at jeg altid tilsidesætter egne behov fuldstændig og at jeg har svært ved ikke at have kontrol over hvad der skal ske.

Da min mand nu er hjemme, så sørger vi for at jeg komme ud af døren hvert fald et par til er om dagen, og det betyder at min mand skal give vores datter flaske. Noget om ikke er nyt, da han altid har deltaget ligeså aktivt når man var hjemme og givet flaske. Det er også min mand som datter vores datter om natten, da han er meget bedre til at blive forstyrret i sin nattesøvn endn jeg.

Efter han er kommet hjem er vores datter dog begyndt primært om dagen med at blive helt hysterisk omkring flasken når far giver den og det er lige meget om jeg er tilstede eller ej.
Det ender tit med at han enten må ligge hende på en pude og holde flasken eller nogen gange opgive. Har du nogen råd til hvad det kan skyldes og hvad vi kan gøre?

Derudover synes jeg at det er utrolig svært at få en rytme på vores datter og det er rigtig svært at få passet ...


Annonce

... flaskerne ind så de passet nogenlunde med lure.

Min plan var egentlig en længere formiddagslur, længere middagslur og en kort powernap. Formiddagsluren er som regel den lur som vi er mest sikker på at vi kan hjælpe til et længere stræk på måske 1,5 t. Middagsluren bliver som regel kun 40 min og vi forsøger ihærdigt at forlænge den med det lykkes ikke særlig tit. Eftermiddagsluren svinger meget fra 40 min til nogen gange 1,5-2 timer men for det meste 40 min. Det vil sige at hun sover ikke mange timer om dagen og hendes længste søvnstræk ligger tidligst på dagen og varer måske til kl. 11. Hun sover højst 10 timer om natten. Jeg føler mig efterhånden på lidt bar bund for, hvordan jeg skal skabe en god dagsplan for hende.

Det ville være fint med så lidt søvn om dagen hvis hun var glad og tilfreds når hun er oppe. Det oplever jeg bare desværre ikke. Synes hun måske er glad og tilfreds i 30 min af de par timer hun er vågen og gladest om morgenen. Resten af tiden skifter hun humør konstant og ved slet ikke hvad jeg skal foretage mig med hende, så hun er tit rigtig meget på arm og vi går rundt og det er det eneste hun vil. Det betyder bare også at vi slet ikke får trænet nakke særlig meget, da hun ikke vil det og da hun bare bliver utilfreds.

Har du nogen gode råd? Forstår ikke hun bliver så utilfreds?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juni 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn udfordringer - 4 mdr.

Kære Helen! Tak for en fantastisk brevkasse! Vi har nogle udfordringer...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juni 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

3 måneder og søvn

Hej Helen. Endnu et søvn spørgsmål - min pige på nu 3 måneder skal stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner og tungebevægelser 4.5 måned

Kære Helen. Lige lidt spørgsmål ang søvn. Vores dreng er 4 1/2 måned....

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn, barnevogn og bilproblemer

Kære Helen. (Dette er kommet inden for de sidste 14 dage) Vi fik for 7 1/2...

Læs hele brevet og Helens svar


30. maj 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Overgive sig til søvnen - 3 mdr.

Kære Helen Vi har den sidste måneds tid haft en del udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce