Annonce

Annonce

Brev:

De første tænder og lidt om eftermiddagsmad og aftengrød


17. februar 2016

Alder:
7 mdr.

De første tænder og lidt om eftermiddagsmad og aftengrød

Kære Helen

Vi har nu set de første tre tænder på vores dreng på 7,5 mdr. De kom alle tre indefor en uge, hvor han samtidig var ramt af en slem forkølelse, og vi er nu i gang med tandbørstningen.

Men hvordan er det med det, når han får flaske ved midnat? Han får børstet tænder efter morgenmaden og inden han bliver lagt i seng ved 19.30-20.00-tiden. Skal han så have børstet igen efter natflasken? Hvis jeg af en eller anden grund spiser eller drikker efter jeg har børstet tænder om aftenen, så børster jeg gerne mine tænder igen.....

Derudover, så vil jeg høre hvad der er passende som snacks til en baby i den alder. Ofte går der et par timer fra han vågner fra lur til det er tid til aftensmad. Han får derfor et eller andet. I starten var ...


Annonce

... det frugtmos, men nu kan han sidde med stykker af blød frugt selv. Men hvor meget mad ska der være i det måltid hvis han skal holde et par timer, men ikke være for mæt til aftensmaden? Jeg har af og til suppleret med en halv skive rugbrød eller en halv bolle med smøreost eller et par ristede rugbrødsstænger eller lignende. Er der andet jeg kan give?

Og så aftengrød, som jeg læser at nogen giver. Hvad er grunden til det? Og bliver det ikke for meget mad på ret kort tid? Måske det er mest til børn der går sent i seng eller? Min dreng vågner ofte lidt før kl. 16, bliver skiftet og får eftermiddagsmad, vi spiser 17.45/18.15 ca., og så kommer han i seng 19.30-20.00, hvor han får flaske. Kan ikke rigtig se hvor der skal klemmes grød ind.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Løsning på natamningsproblem, og videre plan

Kære Helen Igen tusind tak for svar – og igen utrolig brugbart! Og nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - næste skridt en måned efter

Hej Helen. Sender lige et brev i forlængelse af sidste brev knap en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce