Annonce

Annonce

Brev:

Afviser sin flaske - knap 7 måneder


23. januar 2015

Alder:
6 mdr.

Afviser sin flaske - knap 7 måneder

Kære Helen,

Vi har nu købt din bog om børn og mad og den er bare en super hjælp i hverdagen! Men vi er kommet lidt i problemer med vores søns mad/drikke, og selvom vi har prøvet diverse har det ikke hjulpet.

Han er knap 7 måneder nu. Han har altid haft varierende appetit, men for et par uger siden begyndte han konsekvent at afvise sin flaske i dagstimerne. Jeg læste en masse spørgsmål herinde om andre, der havde haft samme problem, og vi prøvede at skifte MME mærke for at se, om det gjorde nogen forskel. Det hjalp. Skal lige siges, at i den uge det skete var hans far i Jylland med sit arbejde hele ugen, så jeg er i tvivl om, om det var skift af MME type eller det at hans far kom hjem til os igen, der gjorde udslaget. (Har godt før kunne mærke på hans humør, når min mand har været væk med arbejdet.)

Nå, men det gik bedre nogle dage, men nu kæmper vi igen med det. Er meget opmærksom på hans skemad og at han ikke får for meget. Men det kan næsten ikke være det, der er problemet. Her er vores dagsprogram (prøver så vidt muligt at følge dine forslag i din bog).

Ca.7:30: Hirseflagegrød, boghvedegrød eller havregrød med frugt til selv at sidde med i hånden samt vand af kop. Han bliver tilbudt ¾ dl, men ofte spiser han kun nogle skefulde.
Ca.9:15: Flaske og puttes til lur (afviser flasken, vi får nogle gange 50-70ml i ham)
Ca.11:15: ¾ dl grøntsagsmos. Nogle gange med blendet kylling eller most rødspættefilet eller laks. Vand af kop. Rugbrødsbjælke eller agurk i hånden.
Ca.13:15: Flaske og puttes (afviser som oftest flasken helt)
Ca.15:30: Her prøver vi at få indført frugtmos, men da han ofte næsten intet mælk har fået på dette tidspunkt, erstatter jeg frugtmosen med en flaske (hvis jeg forsøger begge dele med en times interval afviser han flasken). Drikker måske 100-150ml.
Ca. ...


Annonce

... kl.17:30: 3/4dl grøntsagsmos. Nogle gange med blendet kylling eller most rødspættefilet eller laks. Vand af kop. Rugbrødsbjælke eller agurk i hånden.
Ca.kl.19: Flaske. Drikker måske 100ml.
Ca.kl.22: Flaske. Drikker 200-230ml
Ca. kl.3.00: Flaske 200-230ml

På et døgn kommer han på gode dage op på ca.800ml, på mindre gode dage kun 650ml.

Vi er begyndt at variere hvad han får af MME. Om natten får han altid NAN HA1, da det er bedst for hans mave, og han om natten drikker, hvad vi giver ham. I løbet af dagen er vi begyndt at give ham HIPP. (Har tidligere brugt Allomin, men det fik han dårlig mave af).

Han er som sagt knap 7 måneder, vejer ca.8 kilo og bruger str.80 i tøj. Altså en lang, men slank dreng.

Er der noget du tænker, vi kan gøre anderledes end vi gør? Er seriøst begyndt at overveje om jeg bør tage til lægen med ham? Han er begyndt at tage sig lidt til sit venstre øre. Men der er intet at se, og selvom han har et utålmodigt temperament, og vi ofte kan kalde ham for ”pjevsen” (kærlig ment), har han ikke skrigeturer (med mindre han slår sig eller bliver ulykkelig, hvis mor eller far pludselig ”forsvinder”, så tænker ikke, det har noget med ørene at gøre?).

Skal vi bare acceptere, at han måske har en lavere appetit end andre? Eller synes du jeg skal få ham tjekket hos lægen? Han virker ellers til at trives. Er en glad dreng, der griner med os dagligt, tumler godt rundt på gulvet og eksperimenterer med sin stemme. Han er glad for sin grøntsagsmos og elsker alt, hvad vi giver ham i hånden, som han selv kan sidde og sutte/gnave på. Han har tendens til at virke klynkende, men det tolker jeg egentlig mere som om, at han gerne vil være meget på arm og/eller underholdes. Han er ret energisk og bruger sin krop meget.

Jeg glæder mig til at læse dine tanker om dette.

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce