Annonce

Annonce

Brev:

Godnatgrød 8 mdr


8. december 2014

Alder:
8 mdr.

Godnatgrød 8 mdr

Hej Helen

Vores søn bliver 8 måneder om et par dage. Han har en rigtig fin appetit og spiser rigtig meget forskellig mad. Han får forskellig grød - øllebrød, havregrød, hjemmelavet flerkornsgrød af forskellige kornsorter - kartoffelmos, grøntsagsmos, kød og fisk, frugtmos og frugt og grønt i stykker. Vi startede på små hapsere af bondebrød med leverpostej og smørbart fiskepålæg for en lille måned siden, og det klarer han rigtig fint.

Vi overvejer snart at introducere en godnatgrød. Hans dagsrytme følger din plan for 7 mdr i din bog om børn og mad. Dvs. han får flerkornsgrød, frugt og vand af kop kl. 16. Kl. 18 spiser vi aftensmad. Han får rugbrødshapsere (1/4-1/2 stykke bondebrød), grøntsagsmos, frugtmos og vand af kop (vi spiser selv rugbrød til aftensmad). Aftensmaden varer normalt til kl. 18.30. Derefter er der normalt brug for et bleskift, så han får samtidig nattøj på og børstet tænder. Bagefter leger og hygger vi. Omkring kl. 19-19.10 sætter vi os og læser i en bog sammen. Kl. 19.20 går jeg ind i soveværelset med ham og ammer. Det er dog ikke altid han vil have noget. Han puttes altid kl. 19.30.

Hvornår i løbet af vores aftenrutine vil du foreslå at vi giver godnatgrøden? Jeg tror ikke jeg vil kunne amme ham inden putning, hvis han også får grød. Er det ok? I forvejen afviser han ofte brystet på dette tidspunkt, men melder sig så sen aften. Han afviser også flaske ved putning. Jeg tror det er fordi det er så kort tid siden aftensmaden, men han er glad for grød, så jeg tror han vil ...


Annonce

... tage i mod det.

Jeg ammer normalt 3 gange i døgnet: tidlig morgen, en gang i løbet af dagen og så enten ved puttetid eller sen aften. Hvis vi er ude hele dagen (sker måske 2 gange i måneden), kan der godt gå en hel dag, hvor han ikke bliver ammet i løbet af dagen fordi han ikke vil.

Han ammes ikke på et fast tidspunkt om dagen, da han ikke er så nem at amme om dagen. Jeg tilbyder brystet 2-3 gange hver dag, indtil det lykkes at få ham til at spise. Nogle gange lykkes det når han vågner fra formiddagsluren, hvis han er vågnet tidligt. Nogle gange inden eftermiddagslur, omkring kl. 13.30, det er dog ikke så tit, og ellers når han vågner fra eftermiddagsluren. Jeg oplever det egentlig ikke som en kamp, selvom vi prøver så mange gange, og det tror jeg heller ikke han gør. Jeg knapper op, lægger ham til, han kigger og vender sig væk og så lukker vi igen. Hvis jeg derimod fortsætter med at prøve, bliver han gal så det gør jeg ikke mere. Bør jeg gøre mere for at han ammes på et fast tidspunkt? Jeg tror ikke det er anderledes med en flaske, men jeg tror godt jeg ville kunne få ham til at drikke MME på kop på et fast tidspunkt.

Nu hvor han bliver 8 måneder vil vi jf. din bog begynde at give en halv bolle som formiddags- og eftermiddagssnack. Kan vi bruge opskriften på havreboller som du har i afsnittet om børn på 9 mdr? Han er meget glad for sin eftermiddagsgrød, så jeg tror vi fortsætter med en lille portion grød sammen med bollen i stedet for frugtmos om eftermiddagen.

Mange hilsner
Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder før ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce