Annonce

Annonce

Brev:

Nægter kød og grøntsager. Og spørgsmål om tunpålæg


25. november 2014

Alder:
10 mdr.

Nægter kød og grøntsager. Og spørgsmål om tunpålæg

Hej Helen,

Jeg troede ikke jeg skulle skrive til dig IGEN ang. min datter og mad, men her er jeg igen, suk:)

Sagen er den, at hun er umulig at få til at spise kød og grøntsager. Det har vel stået på i.. Tja, ihvertfald den sidste måneds tid.

Hun har fået grøntsagsmos med kød i en eller anden form om aftenen og gladeligt spist det, uden de store problemer. Nu er det imidlertidigt blevet ret umuligt overhovedet at få hende til at spise mad om aftenen. Jeg har stået på tungen for at finde på nye ting, men hun nægter simpelthen og spytter alt jeg tilbyder hende ud og ser ud som om det smager virkelig grimt! Også ting hun før har spist helt uden problemer.

Hun nægter også at spise rugbrødshapser med nogen form for kødpålæg såsom fx leverpostej, kyllingepostej eller pålæg. Hun vil faktisk kun have smøreost og tunguf (som man køber på en tube) på sit brød. Og det er IKKE fordi jeg ikke har tilbudt hende andet! Jeg har prøvet ALT!

Det piner mig, at jeg simpelthen ikke kan lokke hende til at spise andet - Især fordi hendes ...


Annonce

... far er ekstremt kræsen og jeg det modsatte. Derfor har det betydet virkelig meget for mig ikke at få et kræsent barn - Og er det det hun er? Kræsen altså? Derudover er jeg lidt bekymret for om hun får for meget tun, når hun får det på sin mad hver dag - Jeg tænker i forhold til kviksølv.

Tilbage til aftensmaden; Jeg spiser sammen med hende, for at gøre det til en hyggelig oplevelse, lader hende sidde med mad i stykker selv (Det bliver most, kastet på gulvet, eller spyttet ud), ignoreret hende og tilbudt hende mad næsten uden at kigge på hende imens, lokket, opmuntret, ladet andre give hende mad, ladet hende sidde med skeen selv, men nej - Det er minimalt der ryger ind. Dog vil hun godt have rugbrødshapser( Så hun ER sulten), men det kan hun jo ikke leve af? I øvrigt nægter hun også grøntsagsmos/kød til frokost… Og færdiglavet grød og glasmad bliver også afvist…

Er det en fase? Hun spiser godt til morgen/frokost og får to flasker i døgnet, men det går mig virkelig på, at hun hverken får kød eller grøntsager!

Kærlig hilsen
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Baby 8,5mdr ked af at skulle sove

Hej Helen. Vores lille pige er nu 8 måneder (9 måneder 10. april) og har...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annoncer

Annonce