Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med skemad


25. februar 2013

Alder:
6 mdr.

Udfordringer med skemad

Kære Helen,

Tak for din gode brevkasse :)

Min datter på knap 6 mdr. er begyndt på skemad. Jeg ammer derudover fuldt og har gjort det hele tiden. Indtil videre vil hun ikke have flaske. vi oplever hende som særlig sensitiv... (bare til info, hvis det har betydning for dit svar :))

Hun startede langsomt på skemad, da hun var 4 mdr gammel (efter aftale med sundhedsplejersken, fordi hun sover meget afbrudt både nat og dag). Efter ca. 2 uger valgte jeg at stoppe og holde en pause, da det virkede som om, at hun ikke var klar alligevel, eller måske havde jeg presset for meget på: hun blev irriteret, åbnede ikke munden og ville have skeen i hånden og ikke maden i munden, gned sig i øjnene, som når hun er træt..)

Jeg har nu været igang igen i ca. tre uger. Startede med et måltid, og giver hende nu to: et før hendes middagslur og et før hun puttes til nat sidst på dagen (ved sidstnævnte måltid oplever jeg nemlig, at jeg har mindst mælk...).
Hun virker klar nu. Er lige gået fra at spise i skråstol til at spise i højstol. Jeg tænder stearinlys på bordet og sørger for, at der er ro og fred, ...


Annonce

... når hun skal spise. hun er en meget nysgerrig og aktiv pige, og vil gerne have fingrene i alt: dermed også i skeen og i maden! Det er jo som sådan fint nok, men udfordringen bliver dog som følger:

Jeg fører skeen hen til hendes mund, hun griber om skeen og får det på hænder og gnider det rundt i ansigtet, får det tit i øjnene og bliver ked af det, fordi det er ubehageligt og hvis jeg tørrer det væk bliver hun irriteret og græder. Når jeg skal fylde skeen op er jeg nødt til at tage den væk fra hendes hånd, hvilket hun ikke forstår endnu og så græder hun også irriteret. Hvis hun ikke får lov at holde skeen sammen med mig græder hun og bliver hysterisk... så pt. er det noget med at jeg forsøger at styre skeen mens hun også holder fast... og ja det blir meget tense og ballancerende.... jeg ville rigtig gerne, at det blev hyggeligt og pyt med at der er mos og grød overalt...

Er der noget, jeg kan gøre anderledes for at hjælpe hende med at måltidet ikke bliver sådan en kamp men mere roligt?

jeg glæder mig meget til at høre dit svar!

Med venlig hilsen
Moren til en meget nysgerrig datter :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce