Annonce

Annonce

Brev:

Om mad og søvn i vuggestue


30. oktober 2012

Alder:
10 mdr.

Om mad og søvn i vuggestue

Hej Helen,

Vil prøve at stille dig nogle korte spørgsmål jeg har omkring vuggestuestart, det ender altid med jeg får skrevet en hel roman til dig ;-)

Victor vil selv spise med fingrene og bryder sig ikke rigtig om at blive madet mere, hverken med ske eller gaffel, man kan dog putte mad på gaffel, give ham den og han tager den så selv i munden. Men vuggestuen havde haft lidt problemer med at give ham frokost og han var blevet rigtig sur over at de prøvede at made ham - vil det mon vende når han vænnet sig til at være der ? Det er hans 3. indkøringsuge og han har sovet til formiddag dernede 2 gange indtil videre. De ville helst ikke ligge ham til lur, når han var blevet så ked/sur til frokost og han skal jo vænne sig til det.

I hans 2. indkøringsuge, måtte jeg melde ham syg torsdag og fredag med mellemørebetændelse og hoste, hvilket gjorde at han kun levede af mariekiks og en bid brød her og det. Nu hvor han er rask igen, synes jeg stadig hans kost er ret ensformig, fordi han bare ikke vil have andet end en ...


Annonce

... bolle, kiks og sidde med selv.

Men altså i vuggestuen kan man jo ikke bare give ham det hele tiden, så hvad Søren stiller man op der ? En aften vil han gerne have aftensmad og næste aften vil han ikke, og for at få en smule i ham, gir jeg ham en bolle, et stykke banan til selv at sidde med også spiser han lystigt, men jeg ville gerne have han begyndte at spise ordentligt igen (kartofler, grøntsager osv) .

Vi var gået fra 3 til 2 lure da han var ca 8 1/2 måned men nu hvor han er startet i vuggestue bliver det nogen gange til 3 korte lure og nogen gange til 2 lange, synes virkelig det svinger meget, han vågner jo op hvis han hører en af de andre børn også er det jo det, de prøver som sådan ikke at få ham til at sove videre. Men han skulle jo helst sove et par timer til middag, kommer det mon? Udover det har vuggestuen været rigtig gode mht putning og Victor virker tryg ved dem.

Ja, det blev vist til en del, håber du kan finde hoved og hale i mit brev, glæder mig rigtig meget til at hører fra dig :-)

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Madnægter

Kære Helen, Jeg håber du kan give os nogle råd ift. at få vores dreng Milo...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annoncer

Annonce