Annonce

Annonce

Brev:

Jern og ammestop


21. marts 2012

Alder:
12 mdr.

Jern og ammestop

Hej Helen ...

Tak for din gode brevkasse - jeg følger jævnligt med i svarene og "plukker" det, jeg kan bruge:-)

Lige pt har jeg et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med...

Min datter fylder 1 år i næste uge og er på alle måder (selvfølgelig), synes vi, det dejligste barn. Hun er så småt begyndt at gå, er i fuld gang i dagpleje og et meget aktivt og glad barn. Hun har som mange børn ved institutionsstart (startede 1 jan) været meget syg....

Spørgsmål 1:
Vores datter har fra start (som beskrevet i tidligere brev) været meget beværlig ift mad. Hun nægter flaske, sut og mere eller mindre, hvad hun ikke selv kan sidde med i hånden.
Hun spiste ikke den første halvanden måned i dagpleje, udover lidt youhurt, men er kommet fint i gang nu. Dog sættes hun lidt tilbage efter hver sygdom.

Hjemme vil hun kun spise små smagsprøver af vores aftensmad, men vil gerne efterfodres med lidt grød eller youhurt. Har prøvet at give hende lidt grød før, men resultatet er det samme.

Nu er spørgsmålet så, om hun skal have jern efter 1 års fødselsdagen, for hun får vitterligt ikke meget kød?

Skal jeg være bekymret over, at hun stadig er på så meget grød både ...


Annonce

... hjemme og i dagpleje? Hun spiser mange grøntsager, som hun selv fedter med både i hånden og på gaffel...

Hun er ikke så stor, men har altid fulgt sin egen lidt lave kurve... Vejer 8,4 kg og er ca 76 cm...

Spørgsmål 2:
Pga hun ikke spiser så meget, har jeg fortsat amningen. Dog får hun kun når hun skal i seng, og så måske lidt i løbet af natten...

Hun har siden 6 måneders alderen sovet af H til, i hvert fald for os. Hun vågner konstant og kommer ind i sengen, hvor hun er afhængig af brystet. Skal jeg afvænne hende på den hårde måde, hvor det er fuld stop og evt ligge på en madres på hendes værelse, for lige at ligge en hånd på hende....

Hun er forøvrigt meget nem at putte i egen seng, men vågner som sagt stort set hver time, hvorefter jeg tager hende ind til os.... Tænker jeg vil bruge påske ferien til den store afvænning, så jeg ikke skal op på arbejde.... dog først efter hun er blevet frisk efter hendes 1 års vaccine (hun er altid blevet syg af vacciner)

Bliver ved med at håbe at hun begynder at sove mere, når maden er helt på plads...., men ved ikke om der måske er lidt dårlig vane i alle de opvågninger..

Ser meget frem til dit svar...

Venlig hilsen R

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Det går bedre... men

Kære Helen Tak for din grundige og omsorgsfulde besvarelse. Efter vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annoncer

Annonce