Annonce

Annonce

Brev:

En smutter


1. november 2010

Kategori:
Alder:
0 mdr.

En smutter

Hej Helen

Ved ikke lige hvor jeg skal starte, men sagen er at jeg tog en graviditetstest i går som meget overraskende var positiv! Og nu er vi på herrens mark, for det var ikke lige en del af planen. Ved ikke lige hvad jeg vil med mit brev. Måske bare forsøge at få styr på tankekaosset, skal - skal ikke have barn og måske bare få en udenforståendes objektive tanker på sagen. Ved jo godt at beslutningen er vores alene, men nogen gange er det rart lige at få vendt tingene med en anden.

Vi har i forvejen to dejlige drenge og har altid gerne ville have et tredje barn. Sagen er bare at ældste søn vil være 3½ når baby evt. kommer til verden og yngste søn kun 1½, så synes lige det virker lidt uoverskueligt med tre så små børn og kan ikke lade være med at spekulere på om det er synd for de to ”store” allerede at få en søskende mere og om der kommer til at gå for meget fra dem med en ny baby i huset.

Aldersforskellen mellem drengene er 23 måneder, og det er egentlig gået fint. Bølgerne går lidt højt til tider og det har da heller ikke altid været nemt for storebror at skulle dele, men der er ingen tvivl om at de holder rigtig meget af hinanden, hvilket især er kommet til udtryk efter jeg startede på arbejde igen efter endt barsel og de nu begge passes i samme institution.

Ældste er en følsom fyr og yngste en rigtig krudtugle der er fremme i skoene, har meget temperament og ved hvad han vil, så det er egentlig mest den ældste jeg er bekymret for. Han er rigtig meget mors dreng for tiden, og virker lidt sårbar, men det kan nok til dels tilskrives alderen. Det er ikke nemt at være næsten tre år. Han er rigtig dygtig til mange ting og taler super godt og har gjort det længe, så vi er meget påpasselige med at komme til at stille for store krav til ham, og det kan godt være svært når han er som han er, og jeg kan forestille mig at det ikke bliver nemmere hvis vi vælger at få det tredje barn.

Er der risiko for at han bliver kørt ud på et sidespor? Hvad tænker du om tre børn i rap? Fordele og ulemper. Det er jo ikke fordi der ikke er nok at se til med to små krudtugler og der bliver jo ikke mindre af at få et barn til.

Jeg synes der er flere ting i det. Fx har jeg altid sagt at det med at få en smutter det sker bare ikke, så synes faktisk også det er lidt pinligt. Samtidig er jeg også imod abort og synes det er for nem en løsning. Vi er jo voksne mennesker der udmærket godt ved hvordan børn bliver skabt, så det er da bare for dumt og ...


Annonce

... uansvarligt, at vi ikke har passet bedre på, men sket er sket og det må vi så forholde os til.

Jeg synes at dårlig timing er en vag undskyldning for at få en abort. Min mands bror og kone kæmper pt. med barnløshed og er i fertilitetsbehandling og har været det i godt et års tid, så synes også det er at sparke til nogen der ligger ned at vi så lige laver en smutter og jeg har det rigtig dårligt med at skulle fortælle dem det, men har det på den anden side lige så dårligt over overhovedet at overveje at vælge en abort, selvom det er der jo ingen der behøver at få at vide.

Vi er så privilegerede at kunne få de børn vi gerne vil have og så overvejer vi at kassere det ene, fordi timingen er forkert, mens andre kæmper og kæmper for at få deres drøm opfyldt.

Jeg har nydt at gå hjemme på barsel med mine to drenge. Kunne dog også mærke at der var meget at se til i den sidste, også fordi knægten ikke sover ret meget, så der var ikke rigtig noget pusterum i løbet af dagen og jeg synes mit liv drejede sig meget om børn. Så det endte med at jeg faktisk glædede mig til at komme på arbejde igen og have tid til andet end børnene, savne dem i løbet af dagen og faktisk glæde mig til at skulle hente dem hjem og være sammen med dem. Endelig var der også lidt tid til mig selv og til at gøre noget for mig selv.

Jeg begyndte at løbe igen og har taget mig sammen og tabt mig de 10 kg jeg har ønsket at komme af med i årevis. Så lige nu er tanken om at være bundet igen også lige en jeg skal sluge. Synes lige jeg har fået min krop igen og så kan jeg starte forfra med en ny graviditet og derefter en baby.

Det hele kommer til at lyde så negativt synes jeg, og det burde jo være glædeligt med en ny baby på vej, men lige nu fylder bekymringerne bare mest synes jeg. Jeg er dog også af den mening at man ikke fortryder de børn man får, men måske fortryder vi hvis vi ikke får det.

Vores forhold skal nok klare det selvom der kommer yderligere pres på er jeg overbevist om, men hvis drengene kommer til at lide under at kommer en ny baby, så skal vi ikke have den. …og tænk hvis der er to… PANIK! Lige nu hælder jeg hverken til det ene eller det andet og har nok heller ikke helt fattet det endnu. Hvordan træffer man den rigtige beslutning?

Hvad tænker du? Udover at det er da bare for DUMT! Måske kan du opfatte et eller andet jeg ikke selv har tænkt på i overvejelserne, for jeg er desværre ikke blevet mere afklaret af at skrive mine tanker ned.

Venlig hilsen
Klovnen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Falder i søvn under amning

Hej Helen, Tak for dit svar, det er en kæmpe hjælp at få en andens tanker...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Svært ved at lægge nyfødt

Hej Helen, Jeg synes min lille dreng, på 14 dage, er svær at lægge efter...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Antal synk under amning

Hej Helen, Kan man sige noget om hvor ofte et barn skal synke i en god...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce