Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje eller Vuggestue - 18 mdr.


14. september 2020

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Dagpleje eller Vuggestue - 18 mdr.

Hej Helen

Det er faktisk fair nok, hvis du ikke føler du kan give entydigt svar denne gang, men alligevel vil jeg gerne høre dine betragtninger og råd.

Vi er nået til den erkendelse, at vores dreng ikke bliver glad for sin dagplejemor, og skal derfor skifte. Sundhedsplejersken og dagplejepædagogen har anbefalet os en dagpleje, hvor han kan tælle for to, fordi det pt virker til, at han er meget sensitiv, og reelt nok er et mere krævende barn.

Det kan være lidt hønen og ægget: Er han sensitiv fordi han ikke er tryg, eller er han ikke tryg, fordi han er sensitiv.

Jeg har flere gange oplevet, når vi har besøgt familier med jævnaldrende, at han reagerer meget voldsomt med gråd, hyperventilering og nærmest angst, når de andre børn hviner/skriger eller bevæger sig voldsomt. Også selvom han sidder trygt og godt hos mor/far og vi tager det stille og roligt. Det er så slemt, at vi må forlade selskabet. Dagplejemoren fortæller også, at han er utryg ved de andre børn og deres forældre, og vil bæres/sidde på hende hele tiden. Derfor hælder jeg nok mest til at tro, at han i hvert fald er lydsensitiv, og det ligesom er dér den er startet. Derfor hælder jeg nok også mest til en dagplejemor fremfor en vuggestue.

Samtidigt har han et ret stort behov for stimuli. Vi oplever frustration og irritation når der sker for lidt. Vi er nok ...


Annonce

... den type forældre, der er meget på, samtidigt med at vi også er opmærksomme på, at han også skal lege alene engang imellem. Han kan ikke lide at tumle vildt, men til gengæld kan han bruge enormt meget tid på at få læst bøger, som egentligt er lavet til ældre børn. Mens vi har læst os til, at børn godt kan lide gentagelser, så vil han gerne have nye bøger og nyt legetøj hele tiden og det føles som om han lærer nye ord næsten hver dag. Vores hus ligner efterhånden en vuggestue i omfanget af varierede aktiviteter, og balancen og selvtilliden har fået et nøk op af efter vi fik legeskum med trapper og forskellige rutchebaner i stuen. Min bekymring bliver så, om der sker for lidt hos en dagplejemor. Måske bliver han også frustreret fordi han keder sig.

Sidst, har jeg på fornemmelsen at han er utryg ved små rum.

Det er som om han har behov for 'få mennesker', men 'masser af plads og stor variation i stimuli'. Så det ene tæller for dagpleje, og det andet måske mere for vuggestue?

Hvordan kan jeg vurdere det?
Kan du dele dine tanker. Om ikke andet, så kan jeg bruge dem til at komme videre med.

Sidst, men ikke mindst. Vi skal møde en ny dagplejer i næste uge. Kommunen fortæller at hun er uddannet i sensitive børn og tit bliver brugt til netop disse børn. Hvad skal vi være opmærksomme på for at vurdere om hun er den rigtige?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. september 2020 | Diverse | 15 mdr.

Vuggestuestart - 15 mdr.

Hej Helen. Så har vi brug for dit råd igen:) Denne gang om et ret følsomt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2020 | Udvikling | 15 mdr.

Spise med ske og gaffel - 15 mdr.

Hej Helen Min datter er godt 15 måneder og spiser rigtig fint med mad (for...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn 15 måneder

Kære Helen. Vores dreng har altid sovet rigtig godt om dagen og meget...

Læs hele brevet og Helens svar


15. september 2020 | Sovevaner | 16 mdr.

Putteritual med gråd varer op til 2 timer

Hej Helen, Vi skrev til dig for to uger siden pga udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex

Håndudmalkning

Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.

- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.

- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i

- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce