Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje eller Vuggestue - 18 mdr.


14. september 2020

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Dagpleje eller Vuggestue - 18 mdr.

Hej Helen

Det er faktisk fair nok, hvis du ikke føler du kan give entydigt svar denne gang, men alligevel vil jeg gerne høre dine betragtninger og råd.

Vi er nået til den erkendelse, at vores dreng ikke bliver glad for sin dagplejemor, og skal derfor skifte. Sundhedsplejersken og dagplejepædagogen har anbefalet os en dagpleje, hvor han kan tælle for to, fordi det pt virker til, at han er meget sensitiv, og reelt nok er et mere krævende barn.

Det kan være lidt hønen og ægget: Er han sensitiv fordi han ikke er tryg, eller er han ikke tryg, fordi han er sensitiv.

Jeg har flere gange oplevet, når vi har besøgt familier med jævnaldrende, at han reagerer meget voldsomt med gråd, hyperventilering og nærmest angst, når de andre børn hviner/skriger eller bevæger sig voldsomt. Også selvom han sidder trygt og godt hos mor/far og vi tager det stille og roligt. Det er så slemt, at vi må forlade selskabet. Dagplejemoren fortæller også, at han er utryg ved de andre børn og deres forældre, og vil bæres/sidde på hende hele tiden. Derfor hælder jeg nok mest til at tro, at han i hvert fald er lydsensitiv, og det ligesom er dér den er startet. Derfor hælder jeg nok også mest til en dagplejemor fremfor en vuggestue.

Samtidigt har han et ret stort behov for stimuli. Vi oplever frustration og irritation når der sker for lidt. Vi er nok ...


Annonce

... den type forældre, der er meget på, samtidigt med at vi også er opmærksomme på, at han også skal lege alene engang imellem. Han kan ikke lide at tumle vildt, men til gengæld kan han bruge enormt meget tid på at få læst bøger, som egentligt er lavet til ældre børn. Mens vi har læst os til, at børn godt kan lide gentagelser, så vil han gerne have nye bøger og nyt legetøj hele tiden og det føles som om han lærer nye ord næsten hver dag. Vores hus ligner efterhånden en vuggestue i omfanget af varierede aktiviteter, og balancen og selvtilliden har fået et nøk op af efter vi fik legeskum med trapper og forskellige rutchebaner i stuen. Min bekymring bliver så, om der sker for lidt hos en dagplejemor. Måske bliver han også frustreret fordi han keder sig.

Sidst, har jeg på fornemmelsen at han er utryg ved små rum.

Det er som om han har behov for 'få mennesker', men 'masser af plads og stor variation i stimuli'. Så det ene tæller for dagpleje, og det andet måske mere for vuggestue?

Hvordan kan jeg vurdere det?
Kan du dele dine tanker. Om ikke andet, så kan jeg bruge dem til at komme videre med.

Sidst, men ikke mindst. Vi skal møde en ny dagplejer i næste uge. Kommunen fortæller at hun er uddannet i sensitive børn og tit bliver brugt til netop disse børn. Hvad skal vi være opmærksomme på for at vurdere om hun er den rigtige?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juni 2021 | Udvikling | 17 mdr.

Bøvl med bleskift

Hej Helen, mange tak for dit svar på mit sidste spørgsmål! Det var en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2021 | Kost og ernæring | 20 mdr.

Ret lav vægt

Kære Helen, Jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg præcist vil spørge til -...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2021 | Kost og ernæring | 15 mdr.

Forslag til godnatmad

Hej Helen Vores søn på 15 måneder har fået godnatgrød siden han var 8...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2021 | Sovevaner | 19 mdr.

Halvanden årig har uro ved putning

Kære Helen. Tak for din tidligere hjælp, nu har vi brug for lidt råd...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2021 | Amning | 16 mdr.

Amning / ammestop

Kære Helen! Jeg har et problem ift amning af min søn, som er 16 mdr gammel....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce