Annonce

Annonce

Brev:

Ulykkelig ved aflevering i vuggestue og mediepåvirkning


20. november 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Ulykkelig ved aflevering i vuggestue og mediepåvirkning

Kære Helen,

Min dreng (2,5 år) har aldrig været glad for at blive afleveret i vuggestue og jeg synes ikke det er blevet nemmere af at vi har skiftet vuggestue pga flytning for et halvt års tid siden.

Han har aldrig været nem at aflevere og nu hvor jeg er på barsel med lillesøster er det virkelig hårdt fordi jeg jo sådan set er hjemme. Jeg føler, jeg svigter ham ved at aflevere ham grædende.

Medierne drøner rundt i hovedet på mig med opråb som “der mangler hænder” “dit barn bliver ikke set og hørt”... Hvad nu hvis de vilkår ikke er optimale for min dreng. Børn er jo forskellige. Min store dreng ville for eksempel godt kunne fungere i det, men ham her er bare meget forsigtig og bliver hurtig utryg, hvis tingene er for voldsomme eller hvis han ikke bliver forberedt. Han er i en integreret institution, så det er lidt vilde forhold sommetider. Jeg gruer for, når han skal starte i den børnehave til marts.. åh..

Jeg har haft en ugentlige fridag med ham siden lillesøster kom til verdenen for fire måneder siden og han nyder det, så det fortsætter vi med. sommetider bliver det to dage. Han nyder sin lillesøster og jeg kan se at fridagene giver ham en god tæt relation med hende.

Jeg har gået med tanker om ...


Annonce

... at hjemmepasse, men vi kan kun gøre det i et års tid pga økonomien og så skal han ud i det igen, og nu i en anden institution, da vi jo melder han ud af den gamle. Er også nervøs for hans sociale liv, hvis jeg hjemmepasser, da jeg jo også har lillesøster og derfor måske ikke drøner rundt i legegrupper.

Vi er i fin kontakt med pædagogerne og de kan godt se vores tanker omkring at han måske føler det lidt overvældende.

Jeg har haft ham hjemme i en uge i sidste uge for at prøve det af. Han nød det, men sagde et par gange i løbet af ugen, at han gerne ville i vuggestue. Det er vel også et godt tegn. Pædagogerne siger at han har det godt og han har en god ven. De skal følges i børnehave.

Kan det præge ham negativt, gøre ham angst, hvis han bare ikke er robust nok til det her institutionsliv?

Frygten er jo også, at selvom han ikke går og græder, at han alligevel går rundt med for meget utryghed/savn eller noget andet som pædagogerne ikke ser.

Jeg tror bare det bekymre mig, at vi aldrig rigtig kommer over på den anden side, hvor det er ok at blive afleveret. Efter en ferie er der logisk sværere, men burde det ikke blive nemmere efterhånden og hvad skal jeg evt. holde øje med.

Bedste hilsner
Nanna

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. december 2019 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Putning af dreng på knap 3 år

Hej Helen Vores søn som er 2 år og 9 måneder har meget meget svær ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2019 | Diverse | 2 år, 1 mdr.

Begyndt at savle igen

Hej Helen Min søn, der lige er fyldt 2 år for en måned siden, er inden for...

Læs hele brevet og Helens svar


27. november 2019 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

26 mdr. - Vågen i mange timer om natten

Kære Helen Tak for en lærerig brevkasse! ☺ Jeg skriver til dig, da...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2019 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Vores datter er i den grad blevet to år

Hej Helen. Vores datter har altid været en meget sød pige der har gjort hvad...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2019 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Voldsomme flip om natten

Kære Helen Tak for en god brevkasse, som har været en super støtte gennem de...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce