Annonce

Annonce

Brev:

Sutteafvænning 6 mdr og dårlig samvittighed


29. juli 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Sutteafvænning 6 mdr og dårlig samvittighed

Hej Helen.

Jeg har en datter på 6 mdr som er svært glad for sin sut. Hun har en storesøster på 24 måneder, som aldrig ville bruge sut, men brugte brystet istedet.

Lillesøster fik også kolik ligesom storesøster havde det og jeg tænkte derfor at det var smart at introducere sut, da jeg selv er ret flad efter to graviditeter i træk med svær graviditetskvalme, bækkenløsning og sengeliggende det meste af tiden. Men lillesøster havde hold i nakken som vi ikke opdagede ( og deraf fladt baghoved), svær mælkeallergi, svære svampeinfektioner i mavetarmsystemet og kolik. Tog ikke nok på i vægt og har nu ekstremt svært ved at amme, har ikke tålmodighed nok når hun er træt ril at mælken løber til og har dårlig sutteteknik. I tre måneder har sutten kunne give hende ro så bår hun slap brystet og skreg fik hun sut og kunne så efter nogle sekunder amme videre.

Alt i alt en masse dårlig samvittighed hos mig over alt det som bare ikke er lykkedes og en baby der stadig græder meget, let bliver frustreret ...


Annonce

... og tager max 3 timers søvnstræk om natten før hun ammes igen og i løbet af dagen ingen rytme og sover mellem 1/2-1,5 times lure. Det er lykkedes at amme hende i nu 6 måneder selvom jeg har forsøgt at lokke modermælkserstatning i hende (det for mælkeallergikere er også forfærdeligt). Baghovedet er ikke nær så fladt efter hun sover på siden og igen kan dreje hovedet til begge sider.

Nu vil jeg så gerne hindre at hun bliver fortsat afhængig af sutten - både for min søvns skyld om natten og for hendes skyld mht tænder, vejrtrækning etc... har du erfaringer med sutteafvænning? Hvor lang tid tager det på denne alder? Bør jeg starte om dagen kun? Eller tage den fra hende helt? Vil hun bare bliver traumatiseret af det når hun ikke forstår det? Og kan du ellers komme med gode råd til hvordan jeg får skabt noget rytme omkring en generelt temperamentsfuld baby der fik en svær start? Og til en mor som er noget tyndslidt, føler sig utilstrækkelig og med meget dårlig samvittighed?

Med venlig hilsen
Anne

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. september 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

7 mdr blandede spørgsmål

Hej Helen. Har tidligere fået en dagsplan af dig og har lige lidt spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Korte dagslure - for kort vågentid?

Kære Helen, Vores datter sover fortiden 4-6 lure om dagen og tænker at det...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Amning | 6 mdr.

Ikke mælk nok men baby afviser flaske

Kære Helen. Først og fremmest tak for dit svar på mit sidste brev om søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Lillebror sover dårligt om natten

Kære Helen, Du har før hjulpet med storesøster, men nu er udfordringen...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Lur timing nu fuldstændigt ændret

Kære Helen, Tak for dit tidligere svar! Ja, jeg er lidt misundelig at man i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce