Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestue - hvilken løsning skal vi vælge?


2. juni 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Vuggestue - hvilken løsning skal vi vælge?

Kære Helen

Håber virkelig du kan hjælpe os med denne problemstilling vi står i lige nu, da vi bruger stort set alle vores vågne timer i døgnet på at tænke over hvad vi skal gøre.

Vores søn på næsten 2 år og 6 måneder, startede i en ny vuggestue d. 1. april i forbindelse med vi flyttede til en anden by. Institutionen er en integreret institution, med 4 vuggestuegrupper og 3 børnehavegrupper. Han har nu gået i vuggestuen i 2 måneder. Vi har dog desværre nu for ca. en uges tid siden, fundet ud af, at alle de børn han leget med på stuen, rykker til børnehaven d. 1. august. Fra den første august vil han dermed ikke have nogle jævnaldrene på sin stue. Det barn som aldersmæssigt vil være tættest på ham, er 1 år og 3 måneder yngre.

Vi er i den forbindelse blevet nervøse for vores søn udvikling og socialisering, da vi tænker der er meget stor forskel på hvordan en dreng på 2,5 år leger, og et barn som er 1 år og 3 måneder yngre. Derudover er vores søn lidt bagud sprogligt. Hvilket gør vi yderligere er nervøs for at hans sproglige udvikling vil gå i stå, da vi har oplevet hans sprog helt klart har udviklet sig bedst, når han har været sammen med andre jævnaldrene som har et sprog. Aktuelt mødes de store børn i vuggestuen (de børn som er 2-3 år), en gang om ugen i ca. to timer. Dette tidsrum vil som tingene er nu, som udgangspunkt være hans eneste mulighed for samvær med jævnaldrene.

Vi har haft dialog med lederen af vuggestuen og en af pædagogerne på stuen. De har budt ind med flere løsninger på vores bekymring. Og det er her vi er fuldstændig i vildrede omkring hvad vi skal vælge.

--------------------------------------------

Mulighed 1:

Vores søn bliver på hans nuværende stue, hvor den aldersmæssigt tætteste legekamerat vil være 1 år og 3 måneder yngre. For at imødekommende vores søn behov for samvær med jævnaldrene, vil de på hans stue, facilitere det de kalder lege aftaler med nogle jævnaldrende fra de andre stuer f.eks. en gang om ugen (udover den dag de i forvejen mødes i ca. 2 timer). Dette vil både kunne foregå ved at der kommer en jævnaldrene på besøg på vores søns stue, eller vores søn kommer på besøg på en anden stue med en jævnaldrene.

Udover legeaftale med en jævnaldrene fra en anden vuggestuegruppe, vil institutionen også lade vores søn komme med på legeaftaler med den lille børnehavegruppe nogle gange. Den lille børnehave er de mindste børn fra børnehaven, der ...


Annonce

... mødes 3 formiddag om ugen, på tværs af stuerne.

I forhold til denne model, er vi nervøse for sådan som vi synes forslaget lyder, skal vores søn forholde sig til utrolig mange forskellige konsstrueringer af grupper. Et er vi tænker dette vil være meget forvirende for en lille dreng på 2,5 år, det næste er vi vil være nervøs for han altid vil være tredje hjul, hvis han kommer på besøg i en anden børnegruppe, som er sammentømret og kender hinanden på nogle helt andre premisser en vores søn. I forhold til legeaftalerne med den lille børenhave gruppe, er vi nervøse for han altid vil være lavest i fødekæden, da han vil være væsentlig yngre end dem alle sammen. For at give et billede på det, altid vil være den der bliver sat til at lege hund, hvis de leger mor og far og børn, og dermed aldrig bliver den der er mor eller far.

Mulighed 2:

Vores søn bliver rykket til en anden stue, hvor der vil være 3 jævnaldrene børn,

I denne løsning er vi nervøse for hvad det kan gøre ved vores søn, at blive rykket ud af de rammer og voksne han lige har lært at kende på hans nuværende stue. Vi er nervøse for det bliver for meget for ham, at skulle skifte base igen, efter kun to måneder, herunder tænker vi specielt voksen relationen til pædagogerne. Så i bund og grund er vi i tvivl om hvad der er vigtigst, voksen eller børnerelationen?

Mulighed 3:

Lederen har også bragt muligheden for at vores søn kan skifte til børnehaven når han er 2 år og 9 måneder. Denne mulighed er dog som udgangspunt ret udelukket for os. Da vi ved hvor meget dårligere normeret de er i børnehaven, samt vi igen vil være bange for vores søn havnede nederst i fødekæden.

---------------------------------------

Kort lidt om vores søn. Han er en meget kærlig dreng, men også en dreng som har et meget stort behov for kontrol og vil meget gerne have tingene skal gøres på hans måde. Dette er naturligvis langt fra altid muligt, hvilket gør han i de situationer ofte bliver meget frustreret. Frustrationen kan både komme til udtryk ved han bliver vred eller ked af det.

Vi håber meget du kan hjælpe os med at sætte lidt perspektiv på vores bekymringer, som kan hjælpe os til at tage en beslutning, samt forhåbentlig kan medvirke til at give lidt klarhed omkring hvorvidt vores bekymringer er berrettigede, eller om vi bare er over pylret som forældre.

På forhånd mange tak, og tak for dit fantastiske gode site :)

Venlig hilsen
Jonas

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. juli 2019 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Danske eller kinesiske sove/arbejdstider?

Kaere Helen. Jeg har ind til nu forsoegt at bibeholde mange danske vaner og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2019 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Slut med ble?

Kære Helen, Endnu engang tak for dine råd og vejledning. Det hjælper os...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2019 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Middagslur - 2 år, 10 mdr.

Kære Helen, Tak for dine altid konstruktive og beroligende svar. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2019 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Stadig bøvl med den juniorseng.

Kære Helen Vi har brug for din hjælp til putning endnu en gang. Det gik jo...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2019 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning er en dræber

Hej Helen, Jeg skriver til dig, fordi jeg vil omlægge vores rutiner hvad...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce