Annonce

Annonce

Brev:

Forberedelse til vuggestuestart


21. marts 2019

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Forberedelse til vuggestuestart

Hej Helen

Jeg skriver fordi, vi ønsker råd og tanker omkring hvordan vi kan forberede vores datter på at skulle i institution.

Hun havde jo kolik de første 3,5 måned og var derefter et meget uroligt og pylret barn frem til 6,5 måned. Herefter er hun blevet så glad, tilfreds og dejlig at have med at gøre. Jeg meldte mig ud af mødregruppe, da jeg ikke kunne overskue det, og grundet hendes megen gråd og uro har vi ikke været meget uden for hjemmet endnu.

Vi bor langt væk fra vores familie, så hun er aldrig blevet passet af andre end os.

Hun er lidt bagud motorisk men kommer rigtig godt efter det nu her. Både vores sundhedsplejerske og vores ergoterapeut til stimulastik har begge uafhængigt af hinanden kaldt hende et sensitivt barn. Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal lægge i det. Hun reagerer meget på lyd og bliver let “forskrækket”, men græder ikke. Hun kan også blive utryg når vi er til stimulastik, selvom vi kun er 4 babyer på holdet. I det store og hele er hun dog tryg og med på øvelserne. Men er det ikke “normal” babyadfærd, tænker jeg?

Vores tanker går således på, hvordan vi kan ruste hende bedst muligt til en kommende vuggestuestart? Hun er 8 måneder nu og vi har flere scenarier i spil ...


Annonce

... omkring hvornår hun skal starte. Mor skal først starte arbejde 1. august, far tager herefter 2 ugers orlov, og vi holder alle én uges ferie sidst i juli, dette ligger fast.

1. Lade hende starte i juni, hvor hun kan have en rolig, lang og langsom opstart, hvor hun helt indtil august har få timer dagligt i vuggestuen. Far har to ugers ferie i starten af juni, hvor han er med til vuggestuestart. Hun er væk den sidste uge i juli, hvor vi skal på ferie sammen og opstarter så igen herefter, hvor far har orlov i to uger til endnu en langsom opstart. Her vil hun være 10 måneder.

2. Hun starter lige efter vi har haft ferie sammen, hvor far har to uger til “almindelig” indkøring. Her vil hun være lige over 1 år.

Har du nogle tanker omkring de to “modeller” omkring vuggestuestart? Er der en af modellerne, der er bedre end en anden eller andre tanker omkring hvad vi skal medtænke kunne være godt for vores datter, når vi skal vælge? Det, der ligger mest til grund for vores mange tanker omkring det emne her, er fordi hun netop mest blot er vant til os og vores hjem. Hun har været med ude og handle, på weekend med os hos bedsteforældre, jul osv. Men dagligdagen foregår mest herhjemme.

Med venlig hilsen
forældrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

At undvære mælk om natten etc.

Kære Helen Min datter er nu 6 måneder og godt i gang med skemad, som hun...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Ammevaner

Kære Helen. Jeg har længe fulgt med i din brevkasse, når der er noget som...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Opdragelse | 6 mdr.

Søskende og udfordringer

Hej Helen Her kommer endnu et spørgsmål, der går på søskende og deres...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Rytme baby 6 måneder

Hej Helen Nu har jeg snart læst alle dine svar til andre, men finder ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2019 | Sygdom | 9 mdr.

Snart 9 måneder og gumler stadig ikke på maden

Hej Helen Min søn på snart 9 måneder har fået tilbud hapsere af alverdens...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce