Annonce

Annonce

Brev:

Forberedelse til vuggestuestart


21. marts 2019

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Forberedelse til vuggestuestart

Hej Helen

Jeg skriver fordi, vi ønsker råd og tanker omkring hvordan vi kan forberede vores datter på at skulle i institution.

Hun havde jo kolik de første 3,5 måned og var derefter et meget uroligt og pylret barn frem til 6,5 måned. Herefter er hun blevet så glad, tilfreds og dejlig at have med at gøre. Jeg meldte mig ud af mødregruppe, da jeg ikke kunne overskue det, og grundet hendes megen gråd og uro har vi ikke været meget uden for hjemmet endnu.

Vi bor langt væk fra vores familie, så hun er aldrig blevet passet af andre end os.

Hun er lidt bagud motorisk men kommer rigtig godt efter det nu her. Både vores sundhedsplejerske og vores ergoterapeut til stimulastik har begge uafhængigt af hinanden kaldt hende et sensitivt barn. Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal lægge i det. Hun reagerer meget på lyd og bliver let “forskrækket”, men græder ikke. Hun kan også blive utryg når vi er til stimulastik, selvom vi kun er 4 babyer på holdet. I det store og hele er hun dog tryg og med på øvelserne. Men er det ikke “normal” babyadfærd, tænker jeg?

Vores tanker går således på, hvordan vi kan ruste hende bedst muligt til en kommende vuggestuestart? Hun er 8 måneder nu og vi har flere scenarier i spil ...


Annonce

... omkring hvornår hun skal starte. Mor skal først starte arbejde 1. august, far tager herefter 2 ugers orlov, og vi holder alle én uges ferie sidst i juli, dette ligger fast.

1. Lade hende starte i juni, hvor hun kan have en rolig, lang og langsom opstart, hvor hun helt indtil august har få timer dagligt i vuggestuen. Far har to ugers ferie i starten af juni, hvor han er med til vuggestuestart. Hun er væk den sidste uge i juli, hvor vi skal på ferie sammen og opstarter så igen herefter, hvor far har orlov i to uger til endnu en langsom opstart. Her vil hun være 10 måneder.

2. Hun starter lige efter vi har haft ferie sammen, hvor far har to uger til “almindelig” indkøring. Her vil hun være lige over 1 år.

Har du nogle tanker omkring de to “modeller” omkring vuggestuestart? Er der en af modellerne, der er bedre end en anden eller andre tanker omkring hvad vi skal medtænke kunne være godt for vores datter, når vi skal vælge? Det, der ligger mest til grund for vores mange tanker omkring det emne her, er fordi hun netop mest blot er vant til os og vores hjem. Hun har været med ude og handle, på weekend med os hos bedsteforældre, jul osv. Men dagligdagen foregår mest herhjemme.

Med venlig hilsen
forældrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2020 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Nedtrapning af flasker - 10 mdr.

Hej Helen Min søn bliver 11 måneder i slutningen af januar. Han får pt. en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Rejser sig op når han sover

Hej Helen... Min søn startede med at sove igennem fra 7 tiden til ca. kl 6...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Sover ikke længere

Hej igen. Et andet spørgsmål.. :) Min baby sov de første 5 måneder af sit...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2020 | Amning | 8 mdr.

Smerter efter amning

Hej Helen. Søn nummer to er nu 8 måneder og vokser dejligt, men jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

3 lure dagligt, hvor længe?

Hej Helen. Hvor længe kan jeg forvente, at de små har brug for 3 lure om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn

Når I vil købe en klapvogn skal I overveje hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne som hver har deres fordele.

Til brug for lange ture, vil det være hensigtsmæssigt med en vogne med sædde der kan ligges ned, store hjul og kaleche. Er behovet mest til indendørs brug eller kort transport med bus er en paraplyklapvogn en mulighed.

Sikkerhedskravene for klapvogne er i Danmark det samme som til barnevogne. Afstanden fra sæde til hjul...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce