Annonce

Annonce

Brev:

Voldsom gylp


4. marts 2019

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Voldsom gylp

Hej Helen

Tak for en super god brevkasse! Vi har længe nydt godt af at læse dine svar til andre forældre, men nu har vi brug for noget specifik rådgivning på vores egen øjesten, som er 6 uger gammel.

Vores datter er født 39+1 efter en igangsættelse pga. svangerskabsforgiftning. Hun var sund og rask ved fødslen (2.960 g., 48 cm), men efter vi kom hjem, var hun meget ulykkelig og græd meget, og en undersøgelse hos lægen viste, at hun ikke fik nok mad hos mig, hvorfor vi fra hun var 14 dage gammel har suppleret med MME. Hun spiser først hos mig og derefter bliver hun tilbudt flaske. Pt. bruger vi NAN ha 1, som vi fik anbefalet på sygehuset (hun har dog ikke vist tegn på at være allergisk), og hun er generelt meget mere tilpas nu. Ved femugersundersøgelsen vejede hun 4.200 g. og bestod alle tests med bravur. Hun har minimum 6 våde bleer i døgnet, og har indtil for en uges tid siden haft rigtig meget afføring – det er dog væsentligt mindre nu med kun et par fyldte bleer i døgnet. Nogle dage synes jeg, det virker som om, hun kæmper for at komme af med noget, mens det andre dage ikke generer hende.

Der er dog nogle ting ved vores datter, som bekymrer os – mere specifikt hendes gylperi. Efter vi begyndte at give MME, har hun gylpet rigtig meget. Vi følger alle anbefalinger om at sidde med hende oprejst minimum 30 minutter efter måltidet, tumler ikke med hende lige efter, hun har spist, sørger for at bøvse hende godt af (det er dog ikke altid, hun kommer med en bøvs), men det er som om, intet ...


Annonce

... rigtig gør en forskel. Hendes sutterefleks er rigtig god, så hun får meget mælk ud, når hun spiser af flasken – ofte nogle gange så meget, at det løber ned ad hagen på hende og hun får det galt i halsen og hoster rigtig meget.

Nogle gange generer hendes gylp hende ikke – så løber det bare ud af munden på hende. Den gylp er tynd og mælkehvid. Men det sker også, at hun er meget generet af gylpen, og det er særligt, når hun ligger ned, men det sker også, når hun f.eks. ligger på brystet af min mand. Her er gylpen tyk og klumpet. Hun vågner af det og græder. Hun bøvler særligt med det om natten, hvor hun vrider sig, fægter med arme og ben, laver pivelyde og sprutter/gurgler med gylp ud af næsen og munden til følge. Det påvirker hendes søvn rigtig meget og hun sover ofte kun rigtig godt, når hun ligger på armen hos os.

Vi har læst rigtig meget om gylp, og forstår, at der nok ikke er noget at gøre ved den tynde mælk, som bare løber ud af munden på hende, men er mere i tvivl om det tykke, som tydeligvis generer hende. Er det refluks, som skal medicineres? Forløbet, jeg har beskrevet ovenfor, sker ikke hver eneste gang, vi lægger hende eller hun har spist, men det er meget ofte.

Jeg bør også nævne, at det af og til sker, at hun græder efter et måltid. Hun vrider sig og er tydeligt utilpas. Er det blot mavekneb, eller måske også en følgevirkning af eventuel refluks?

Bør vi give hende en anden type MME, og hvilken vil du i så fald anbefale?

Tak for svar!

Mange hilsner fra
Anna Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. februar 2021 | Udvikling | 2 mdr.

Baby og fjernsyn

Hej Helen, Helt kort - hvad er anbefalingerne i forhold til baby/børn og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2021 | Sovevaner | 2 mdr.

Hjælp til slatspiseri og søvn

Hej Helen, Lige et par spørgsmål herfra vedr. søvn, som jeg ikke rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. februar 2021 | Amning | 2 mdr.

Supplering med flaske

Kære Helen Tak for dit meget grundige svar sidst om klipning af tungebånd....

Læs hele brevet og Helens svar


1. februar 2021 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Modermælkserstatning - fortsættelse :-)

Hej igen Helen, Og tusind tak for dit svar på mit forrige spørgsmål omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


27. januar 2021 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Modermælkserstatning - ondt i maven?

Hej Helen, Og endnu engang tak for dine brugbare svar på tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex

Passiv rygning

Børn som udsættes for passiv rygning har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis og astma.

Børn som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen vil få dårligere lungefunktion.

Risikoen er større jo mere røg barnet udsættes for. Undgå derfor altid rygning i nærheden af børn.

Vær opmærksom på at rygning har betydning, når man taler om vuggedød.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce