Annonce

Annonce

Brev:

Voldsom gylp


4. marts 2019

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Voldsom gylp

Hej Helen

Tak for en super god brevkasse! Vi har længe nydt godt af at læse dine svar til andre forældre, men nu har vi brug for noget specifik rådgivning på vores egen øjesten, som er 6 uger gammel.

Vores datter er født 39+1 efter en igangsættelse pga. svangerskabsforgiftning. Hun var sund og rask ved fødslen (2.960 g., 48 cm), men efter vi kom hjem, var hun meget ulykkelig og græd meget, og en undersøgelse hos lægen viste, at hun ikke fik nok mad hos mig, hvorfor vi fra hun var 14 dage gammel har suppleret med MME. Hun spiser først hos mig og derefter bliver hun tilbudt flaske. Pt. bruger vi NAN ha 1, som vi fik anbefalet på sygehuset (hun har dog ikke vist tegn på at være allergisk), og hun er generelt meget mere tilpas nu. Ved femugersundersøgelsen vejede hun 4.200 g. og bestod alle tests med bravur. Hun har minimum 6 våde bleer i døgnet, og har indtil for en uges tid siden haft rigtig meget afføring – det er dog væsentligt mindre nu med kun et par fyldte bleer i døgnet. Nogle dage synes jeg, det virker som om, hun kæmper for at komme af med noget, mens det andre dage ikke generer hende.

Der er dog nogle ting ved vores datter, som bekymrer os – mere specifikt hendes gylperi. Efter vi begyndte at give MME, har hun gylpet rigtig meget. Vi følger alle anbefalinger om at sidde med hende oprejst minimum 30 minutter efter måltidet, tumler ikke med hende lige efter, hun har spist, sørger for at bøvse hende godt af (det er dog ikke altid, hun kommer med en bøvs), men det er som om, intet ...


Annonce

... rigtig gør en forskel. Hendes sutterefleks er rigtig god, så hun får meget mælk ud, når hun spiser af flasken – ofte nogle gange så meget, at det løber ned ad hagen på hende og hun får det galt i halsen og hoster rigtig meget.

Nogle gange generer hendes gylp hende ikke – så løber det bare ud af munden på hende. Den gylp er tynd og mælkehvid. Men det sker også, at hun er meget generet af gylpen, og det er særligt, når hun ligger ned, men det sker også, når hun f.eks. ligger på brystet af min mand. Her er gylpen tyk og klumpet. Hun vågner af det og græder. Hun bøvler særligt med det om natten, hvor hun vrider sig, fægter med arme og ben, laver pivelyde og sprutter/gurgler med gylp ud af næsen og munden til følge. Det påvirker hendes søvn rigtig meget og hun sover ofte kun rigtig godt, når hun ligger på armen hos os.

Vi har læst rigtig meget om gylp, og forstår, at der nok ikke er noget at gøre ved den tynde mælk, som bare løber ud af munden på hende, men er mere i tvivl om det tykke, som tydeligvis generer hende. Er det refluks, som skal medicineres? Forløbet, jeg har beskrevet ovenfor, sker ikke hver eneste gang, vi lægger hende eller hun har spist, men det er meget ofte.

Jeg bør også nævne, at det af og til sker, at hun græder efter et måltid. Hun vrider sig og er tydeligt utilpas. Er det blot mavekneb, eller måske også en følgevirkning af eventuel refluks?

Bør vi give hende en anden type MME, og hvilken vil du i så fald anbefale?

Tak for svar!

Mange hilsner fra
Anna Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. oktober 2020 | Graviditet | 0 mdr.

Birkes og graviditet

Hej Helen Jeg har et kort spørgsmål - må gravide ikke spise birkes?? Tak...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2020 | Amning | 2 mdr.

Hårde områder og manglende mælk efter brystbetændelse

Hej Helen Vi har været igennem et lidt kompliceret ammeforløb indtil nu,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2020 | Graviditet | 0 mdr.

For højt a vitamin indtag fra leverpostej?

Kære Helen, Jeg har læst lidt blandet omkring a vitamin og graviditet -...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2020 | Udvikling | 2 mdr.

12 uger og øjenkontakt

Kære Helen Vores dreng på 12 uger har svært ved øjenkontakt. Vi kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce