Annonce

Annonce

Brev:

Flytning og klippe negle


24. februar 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Flytning og klippe negle

Kære Helen.

Endnu engang tak for hjælpen ift. dit sidste brev. Det går stadig godt med den lille, som trives. Aften-uroen ser ud til at være bedret en smule, nattesøvn og lure går rimeligt og den lille trold bliver mere og mere opmærksom og bevidst omkring sine omgivelser og vores ansigter (vi er i øvrigt to mødre til barnet, og ikke mor og far) :-)

Jeg har følgende spørgsmål:

1) Vi står snarligt overfor at skulle flytte, for at komme tættere på familien. Vores lille datter er 11 uger omkring flytningen. Ved du mon, om min datter er så bevidst på det tidspunkt, at hun vil reagere på flytningen? Her tænker jeg på de nye omgivelser, nye lyde, lugte mm. Vi tager selvfølgelig "kendte" ting med som puslebord, uro, barnevogn mm. Jeg tænker, at det nok skal blive fint, er bare nysgerrig på, hvorvidt hun er stor nok til at kunne reagere på de nye omgivelser - og i så fald, hvad vi evt. kan være opmærksomme på for at gøre flytningen så nem som mulig for hende?

2) Jeg kommer via flytningen tættere på mine forældre. "Tæt" er i denne optik ca. 100 kilometer fra Aarhus til Aalborg. Jeg kommer i løbet af min barsel derfor til at køre fra Aarhus til Aalborg (hvis den lille ellers kan sove i bilen :-) ) forhåbentligt et par gange, eller i hvert fald én gang, i ugen. Mit spørgsmål her går på autostolen - må min godt 3 mdr. gamle datter fra denne alder og frem sidde i autostol i ca. to timer (sammenlagt) om ...


Annonce

... dagen to gange på en uge? Jeg vil så naturligvis ikke lade hende sidde i autostolen udover, når vi kører. Dertil vil jeg undgå skråstol osv., så hun kun belastet på baghoved og ryg, når vi kører. Men, jeg ved ikke helt, hvad anbefalingerne er? Jeg kan også holde det til en gang om ugen. Men, jeg vil så gerne tilbringe en del tid med mormor/morfar, som ikke er helt unge længere, hvorfor jeg gerne vil kunne komme til dem.

3) Jeg kom i går til at klippe min lille datter ret dybt i fingeren med en baby-neglesaks (klippede simpelthen i hendes fingerspids i stedet for neglen). Jeg tror ikke, at jeg er den første mor, der har prøvet det - men, puha, hvor gjorde/gør det ondt i mit moderhjerte. Hun skreg kun i 1 minut, og blodet størknede hurtigt - men, jeg græd til gengæld som pisket længe efter. Godt, at min partner var hjemme. Tænker det var chokket over at komme til at påføre sin lille datter smerte, når det eneste jeg skal pt. er at passe på hende. Nå. Men, jeg vil høre, om der er alternativer til en neglesaks? Jeg er blevet noget skræmt af episoden, og er bange for at klippe hendes negle nu ... min partner tør heller ikke :-/ De er for hårde til at nulres væk ... kan de mon files med en special fil, eller skal jeg bare "op på hesten" og bruge den neglesaks? For, hun skal jo have klippet de negle, da hun kradser små sår på sig selv i hovedet.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Fie.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. januar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ulykkelig ved at sove og falde i søvn

Hej Helen Jeg er mor til M. på lidt over 3 mdr. Jeg skriver fordi vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby på 3 måneder er pludselig svær at lægge

Kære Helen. Tak for din brevkasse. Jeg har fulgt lidt med på sidelinjen og ...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2019 | Amning | 3 mdr.

Amning om natten - 3 mdr.

Hej Helen . Jeg har tidligere skrevet til dig ang. søvn og rutiner. Tak for...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd ved amning, putning og brug for nyt hele tiden

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål vedrørende min søn. 1) Amning Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. december 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn rutiner - 2 mdr.

Hej Helen Min kæreste og jeg har fået vores første barn den 1. Oktober. En...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce