Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestue eller hjemmegående


3. oktober 2018

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Vuggestue eller hjemmegående

Hej Helen, så er vi flyttet :)

Jeg fortalte i mit tidligere brev, at jeg var bekymret over institutionsskift. Der er gået en uge nu, hvor jeg også har været bekymret, fordi vores søn var meget urolig og legede vildt med sit legetøj, men de sidste to dage har han være mere sig selv, og jeg fornemmer at han er ved at falde til ro. Før vi flyttede, havde jeg ondt i maven over, han skulle begynde i ny vuggestue og overvejede at holde ham hjemme sammen med lillesøster på nu 4 måneder, men fordi det virkede så uoverskueligt og hårdt, forstillede jeg mig det ikke som en mulighed. Nu hvor vi er flyttet og jeg har været hjemme med dem begge to i en uge, er jeg overrasket over, hvor hurtigt jeg har vænnet mig til det og faktisk nyder det. Vi har været på besøg i den nye vuggestue de sidste to dage i to timer, hvor jeg var med. Det er sikkert et fint sted, det virkede sådan, men jeg havde bare en fornemmelse og en stemme inde i hovedet der sagde, at det her kommer ikke til at ske.

Så nu står jeg fuldstændig i modsatte dilemma og jeg har snakket med min mand om det. Han kender mig heldigvis rigtig godt og minder mig om, at jeg selv har rigtig svært ved forandringer og nye steder, så det kunne godt lyde som om, at det er mig, der har svært ved skiftet - måske mere end vores søn. Min mand synes at vores dreng vil have rigtig godt af at starte, så han kan lege, være sammen med andre børn og fordi han ...


Annonce

... er en der suger til sig af viden er det rigtig godt med de aktiviteter osv., en vuggestue kan tilbyde, modsat mig der også har en lille pige med et andet tempo. Jeg ser selvfølgelig også fordele i det, men jo bestemt også i at have ham hjemme. Det giver jo noget andet.

Da vi besøgte vuggestuen, ville han ikke lege med de andre, han synes bare det var rigtig fedt at der var en masse nyt legetøj og en stor legeplads udenfor. Det er ikke en integreret institution, så han skal et andet sted hen, når han skal i børnehave. På hans stue er de 2 ud af 13 børn på hans alder, de andre børn er omkring et år. Desværre er der ikke legestuer inden for 10 km i vores område. Jeg overvejer alternativt at bruge vuggestuen som en legestue og lade han lege deroppe engang i mellem om formiddagen, men så bliver det måske lidt for irriterende for personalet (?) og jeg tænker også på at kunne spare 3400 kr. om måneden ved at have ham hjemme. Jeg prøver lige at konkretisere mit spørgsmål... :)

Burde jeg give vuggestuen en chance og tænke der er godt for ham, måske også vigtigt, at han kommer op og leger med andre børn og bliver stimuleret og dermed sætte mine egen følelser til side om at begynde et nyt sted?

Tror du det er svære at begynde i børnehave, hvis man har været hjemme ved mor i 6 måneder?

Jeg ser frem til at høre dine tanker og måske sætte mit dilemma lidt i perspektiv.

Venligst
Vædderens mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. september 2020 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Sove på eget værelse og blive der hele natten

Kære Helen Vi har en dejlig pige på snart 3 år. Vi har problemer med at få...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2020 | Bedsteforældre | 2 år, 6 mdr.

Mormor - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Min datter på 2,5 år elsker sin mormor over alt på jorden og...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2020 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og sociale spilleregler

Kære Helen. Jeg har før skrevet til dig omkring min datters udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Skrigeri - 2 år, 2 mdr.

Hej Helen, Vi har en dejlig dreng på 2 år som er rigtig godt med både...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2020 | Kost og ernæring | 2 år, 5 mdr.

Småtspisende

Kære Helen. Vi har endnu et problem vi ønsker din hjælp til. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce