Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestue eller hjemmegående


3. oktober 2018

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Vuggestue eller hjemmegående

Hej Helen, så er vi flyttet :)

Jeg fortalte i mit tidligere brev, at jeg var bekymret over institutionsskift. Der er gået en uge nu, hvor jeg også har været bekymret, fordi vores søn var meget urolig og legede vildt med sit legetøj, men de sidste to dage har han være mere sig selv, og jeg fornemmer at han er ved at falde til ro. Før vi flyttede, havde jeg ondt i maven over, han skulle begynde i ny vuggestue og overvejede at holde ham hjemme sammen med lillesøster på nu 4 måneder, men fordi det virkede så uoverskueligt og hårdt, forstillede jeg mig det ikke som en mulighed. Nu hvor vi er flyttet og jeg har været hjemme med dem begge to i en uge, er jeg overrasket over, hvor hurtigt jeg har vænnet mig til det og faktisk nyder det. Vi har været på besøg i den nye vuggestue de sidste to dage i to timer, hvor jeg var med. Det er sikkert et fint sted, det virkede sådan, men jeg havde bare en fornemmelse og en stemme inde i hovedet der sagde, at det her kommer ikke til at ske.

Så nu står jeg fuldstændig i modsatte dilemma og jeg har snakket med min mand om det. Han kender mig heldigvis rigtig godt og minder mig om, at jeg selv har rigtig svært ved forandringer og nye steder, så det kunne godt lyde som om, at det er mig, der har svært ved skiftet - måske mere end vores søn. Min mand synes at vores dreng vil have rigtig godt af at starte, så han kan lege, være sammen med andre børn og fordi han ...


Annonce

... er en der suger til sig af viden er det rigtig godt med de aktiviteter osv., en vuggestue kan tilbyde, modsat mig der også har en lille pige med et andet tempo. Jeg ser selvfølgelig også fordele i det, men jo bestemt også i at have ham hjemme. Det giver jo noget andet.

Da vi besøgte vuggestuen, ville han ikke lege med de andre, han synes bare det var rigtig fedt at der var en masse nyt legetøj og en stor legeplads udenfor. Det er ikke en integreret institution, så han skal et andet sted hen, når han skal i børnehave. På hans stue er de 2 ud af 13 børn på hans alder, de andre børn er omkring et år. Desværre er der ikke legestuer inden for 10 km i vores område. Jeg overvejer alternativt at bruge vuggestuen som en legestue og lade han lege deroppe engang i mellem om formiddagen, men så bliver det måske lidt for irriterende for personalet (?) og jeg tænker også på at kunne spare 3400 kr. om måneden ved at have ham hjemme. Jeg prøver lige at konkretisere mit spørgsmål... :)

Burde jeg give vuggestuen en chance og tænke der er godt for ham, måske også vigtigt, at han kommer op og leger med andre børn og bliver stimuleret og dermed sætte mine egen følelser til side om at begynde et nyt sted?

Tror du det er svære at begynde i børnehave, hvis man har været hjemme ved mor i 6 måneder?

Jeg ser frem til at høre dine tanker og måske sætte mit dilemma lidt i perspektiv.

Venligst
Vædderens mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

2,6 årig med stort temperament

Hej Helen, Tak for dine input ift indkøring. Du læste gennem linjerne i mit...

Læs hele brevet og Helens svar


30. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 1 mdr.

Mit barn slår

Kære Helen Jeg har en dejlig søn, der lige er fyldt to sidst i oktober. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


19. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Vredesudbrud - 2 år, 3 mdr.

Hej Helen Nu skriver jeg igen, i håb om du kan hjælpe os igen. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. december 2019 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

D-vitamin

Hej Helen Min dreng blev 2 år i oktober, men vi er egentlig fortsat lidt med...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Storebrors reaktion på lillesøster

Kære Helen Så er jeg her igen. Har før haft rigtig god erfaring med dine råd...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annonce