Annonce

Annonce

Brev:

Den rette vuggestue?


6. marts 2018

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Den rette vuggestue?

Kære Helen.

Jeg skriver, da jeg er meget i tvivl om, hvorvidt min søns vuggestue er den rette for ham. Han er mit første barn, og jeg ikke ved, hvad man kan forvente af en vuggestue og de voksne der, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere på, om jeg har for høje forventninger. Der er flere forhold, som tilsammen skaber min tvivl:

1) Min søn har gået i vuggestuen i 4 mdr. og græder stadig ved aflevering, uanset om det er mig, hans far eller bedstemor, der afleverer. De sidste par dage har han været i utrolig godt humør, når jeg har hentet, men ellers har han ofte givet mig den "kolde skulder". Jeg har læst din bog "Kan du have en god dag, skat?" og kender til "det dobbelte socialiserings-rum", men sammenholdt med nedenstående er jeg usikker på, om det er det, det handler om.

2) Allerede da min søns far "kørte ham ind" i vuggestuen, nævnte han, at tonen var lidt hård. Jeg slog det hen, men har siden tænkt, at der ikke er særlig meget ”varme”, og jeg har haft oplevelser, der bekræftede oplevelsen af ”hårdhed”: Jeg har flere gange oplevet børn græde, uden at blive taget op af pædagogerne. Jeg har hørt børn blive talt hårdt til, fordi de afbrød pædagogen, og fordi de væltede et glas. En bekendt, hvis barn går på nabostuen, har oplevet et barn blive skældt ud og efterfølgende blive nægtet trøst fra en af de øvrige pædagoger, og hun har oplevet et barn græde sig i søvn.
Min søn fik i øvrigt ikke tilknyttet en fast voksen i indkøringsperioden, hvorfor vi flere gange måtte aflevere ham til næsten fremmede personer i den første tid.

3) Herhjemme er det hans absolutte ...


Annonce

... yndlingsbeskæftigelse at gå med en voksen i hånden. I vuggestuen fortæller de, at han begynder at ryste over hele kroppen, hvis de tager ham i hånden for at gå med ham. Samtidig siger de, at han bør kunne kravle op på en højstol selv, men at han ikke vil/kan. Herhjemme kan han godt klatre på trapper o.lign. Pædagogerne mener, at han måske er utryg ved at gå og klatre hos dem pga. de andre børn, som han kan frygte vælter ham omkuld, men da han gladelig går med mig, far og bedstemor i hånden i vuggestuen, når vi fx henter, tænker jeg, at det også kan handle om, at han er utryg ved pædagogerne?

4) Min søn elsker at være udenfor, men har på intet tidspunkt været udenfor med vuggestuen. Det forklares med, at det har været umanerlig dårligt vejr, siden han startede, at han sover meget, og at han ikke kan gå. Argumenter, jeg synes er lidt tynde?

5) Endelig bekymrer det os, at to ud af tre voksne på min søns stue taler dårlig dansk, så vi nogle gange har svært ved at forstå dem. Vi spekulerer på, hvad det betyder for vores søns sproglige udvikling.

Puh, det blev en lang smøre, og jeg har ikke engang fortalt om min søn, hans personlighed og vores familieliv. Helt kort kan jeg sige, at min søn er en glad dreng, der er lidt forsigtig af sig, men som hurtigt fatter tillid til nye mennesker. Hans far og jeg er ikke kærester. Vores søn bor hos mig det meste af tiden, men er hos sin far én dag om ugen og hver 2. weekend. Det er helt tydeligt, at han er rigtig glad for os begge og også helt tryg begge steder.

På forhånd tak for din tid og dit svar.

De bedste hilsner
fra den lidt bekymrede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2019 | Amning | 14 mdr.

Projekt stop natamning

Hej Helen, Jeg skriver fordi vi for 1,5 uge gik i gang med projekt ‘stop...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

1 årig svær at putte til nat samt sover utroligt dårligt om natten

Kære Helen. Vi har en datter på 1 år, det betyder at vi nu troligt har læst...

Læs hele brevet og Helens svar


8. februar 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år gammel og vil have flere flasker om natten

Kære Helen Jeg skriver til dig i håb om du kan sætte nogle ord og bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

13 måneder, søvn og amning

Hej Helen, Tak for dit forrige brev. Vi har stadig mange udfordringer med...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2019 | Bedsteforældre | 12 mdr.

Farmor og far

Kære Helen Ja, nu skriver jeg igen ang. min svigermor. Jeg er sådan i tvivl,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce