Annonce

Annonce

Brev:

Den rette vuggestue?


6. marts 2018

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Den rette vuggestue?

Kære Helen.

Jeg skriver, da jeg er meget i tvivl om, hvorvidt min søns vuggestue er den rette for ham. Han er mit første barn, og jeg ikke ved, hvad man kan forvente af en vuggestue og de voksne der, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere på, om jeg har for høje forventninger. Der er flere forhold, som tilsammen skaber min tvivl:

1) Min søn har gået i vuggestuen i 4 mdr. og græder stadig ved aflevering, uanset om det er mig, hans far eller bedstemor, der afleverer. De sidste par dage har han været i utrolig godt humør, når jeg har hentet, men ellers har han ofte givet mig den "kolde skulder". Jeg har læst din bog "Kan du have en god dag, skat?" og kender til "det dobbelte socialiserings-rum", men sammenholdt med nedenstående er jeg usikker på, om det er det, det handler om.

2) Allerede da min søns far "kørte ham ind" i vuggestuen, nævnte han, at tonen var lidt hård. Jeg slog det hen, men har siden tænkt, at der ikke er særlig meget ”varme”, og jeg har haft oplevelser, der bekræftede oplevelsen af ”hårdhed”: Jeg har flere gange oplevet børn græde, uden at blive taget op af pædagogerne. Jeg har hørt børn blive talt hårdt til, fordi de afbrød pædagogen, og fordi de væltede et glas. En bekendt, hvis barn går på nabostuen, har oplevet et barn blive skældt ud og efterfølgende blive nægtet trøst fra en af de øvrige pædagoger, og hun har oplevet et barn græde sig i søvn.
Min søn fik i øvrigt ikke tilknyttet en fast voksen i indkøringsperioden, hvorfor vi flere gange måtte aflevere ham til næsten fremmede personer i den første tid.

3) Herhjemme er det hans absolutte ...


Annonce

... yndlingsbeskæftigelse at gå med en voksen i hånden. I vuggestuen fortæller de, at han begynder at ryste over hele kroppen, hvis de tager ham i hånden for at gå med ham. Samtidig siger de, at han bør kunne kravle op på en højstol selv, men at han ikke vil/kan. Herhjemme kan han godt klatre på trapper o.lign. Pædagogerne mener, at han måske er utryg ved at gå og klatre hos dem pga. de andre børn, som han kan frygte vælter ham omkuld, men da han gladelig går med mig, far og bedstemor i hånden i vuggestuen, når vi fx henter, tænker jeg, at det også kan handle om, at han er utryg ved pædagogerne?

4) Min søn elsker at være udenfor, men har på intet tidspunkt været udenfor med vuggestuen. Det forklares med, at det har været umanerlig dårligt vejr, siden han startede, at han sover meget, og at han ikke kan gå. Argumenter, jeg synes er lidt tynde?

5) Endelig bekymrer det os, at to ud af tre voksne på min søns stue taler dårlig dansk, så vi nogle gange har svært ved at forstå dem. Vi spekulerer på, hvad det betyder for vores søns sproglige udvikling.

Puh, det blev en lang smøre, og jeg har ikke engang fortalt om min søn, hans personlighed og vores familieliv. Helt kort kan jeg sige, at min søn er en glad dreng, der er lidt forsigtig af sig, men som hurtigt fatter tillid til nye mennesker. Hans far og jeg er ikke kærester. Vores søn bor hos mig det meste af tiden, men er hos sin far én dag om ugen og hver 2. weekend. Det er helt tydeligt, at han er rigtig glad for os begge og også helt tryg begge steder.

På forhånd tak for din tid og dit svar.

De bedste hilsner
fra den lidt bekymrede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Prewalkers til baby

Prewalkers er indendørs sko, som de små kan bruge, før de begynder at gå. Men har så små og bløde fødder overhovedet brug for "sko"?

Små fødder
Når børn bliver født, består deres knogler hovedsageligt af brusk. Derfor er knoglerne hos de helt små børn meget let formbare. I ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. september 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 eller 2 lure om dagen?

Hej Helen Nu er min søn blevet 1 år, og jeg har problemer med søvnen om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

At sove igennem eller bare bedre, roligere og i længere tid

Kære Helen Jeg er ny her i brevkassen og håber sådan du kan hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Når far skal putte

Kære Helen Tak for dit sidste svar - det gav rigtig meget mening. Her et...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Mere natteroderi - 12 mdr.

Kære Helen Tusind tak for svar sidst. Vi implementerede din dagsrytme og hun...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2018 | Sygdom | 15 mdr.

Lungebetændelse og penicillin

Kære Helen Jeg har virkelig brug for dine råd og for at høre hvordan du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annoncer

Annonce